REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Grecia - Lesbos: Guvernul avertizează că doar migranţii care se vor muta în noua tabără pot spera la azil

Grecia - Lesbos: Guvernul avertizează că doar migranţii care se vor muta în noua tabără pot spera la azil

Replica API 15 septembrie 2020 | 00:00 924

Ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarakis, le-a cerut tuturor celor rămaşi sub cerul liber pe insula Lesbos să se mute imediat în noua tabără temporară de corturi, după ce un incendiu uriaş le-a distrus adăposturile anterioare, transmite dpa, citată de Agerpres.

'Începând de lunea viitoarea, cererile de azil vor fi procesate doar pentru cei care se află în tabără', a spus ministrul luni, la postul de radio Parapolitika.

Tabăra de corturi a fost ridicată în ultimele zile după incendiul care a distrus tabăra de refugiaţi Moria, cea mai mare de acest fel din Europa.

Potrivit lui Mitarakis, noua tabără poate găzdui în prezent peste 5.000 de oameni şi va fi extinsă în zilele următoare pentru a-i cuprinde pe toţi cei 12.000 de migranţi rămaşi fără adăpost pe insulă.

Ministrul i-a avertizat încă o dată pe acei migranţi care îi împiedică pe alţii să se mute în noua tabără temporară, ridicată de autorităţi în colaborare cu organizaţii de asistenţă.

'Ştim exact despre cine este vorba', a spus el, acuzând că acelaşi grup a declanşat focul care a distrus tabăra Moria. Grecia nu va permite să fie şantajată, a adăugat ministrul.

Luni, numeroşi migranţi au ieşit din nou pe străzile din Lesbos şi au cerut să fie duşi în Europa Occidentală. Majoritatea afganilor au scandat 'Azadi! Azadi!' (libertate în limbile paştună şi dari, vorbite în Afganistan), a relatat televiziunea de stat ERT.

Presată să acţioneze, Angela Merkel, cancelarul german, a promis să ia până miercuri o decizie cu privire la preluarea unui număr suplimentar de refugiaţi, conform unor surse din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Cancelarul se află în legătură cu ministrul de interne Horst Seehofer şi intenţionează să discute cu primari despre relocarea unora dintre refugiaţii rămaşi acum fără adăpost pe Lesbos, au declarat pentru dpa surse din CDU.

Guvernul german se concentrează în continuare pe o soluţie europeană comună la criza umanitară, conform unor surse.

În urmă cu cinci ani, Germania a acţionat unilateral permiţând intrarea în ţară a sute de mii de migranţi, la apogeul crizei refugiaţilor în Europa, într-un moment definitoriu pentru cariera lui Merkel, care i-a adus apreciere internaţională, dar i-a dăunat popularităţii în plan intern.

Germania va avea o 'contribuţie substanţială', le-a declarat luni reporterilor, la Berlin, purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Seibert.

El a afirmat că guvernul elen a acceptat responsabilitatea pentru migranţii aflaţi pe Lesbos. 'Este o situaţie specială de urgenţă', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Vineri, Seehofer a anunţat că Germania va prelua între 100-150 de copii în cadrul unei iniţiative europene comune pentru minorii neînsoţiţi. Există informaţii că se va discuta cu Atena despre relocarea familiilor cu copii.

Social-democraţii germani, partenerii de coaliţie ai conservatorilor, consideră însă acest răspuns insuficient, cerând să fie preluaţi mii de migranţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Restul la ce ar spera adica? Tot asa o sai primeasca pe toti . Asa vrea UE. In loc sa-i trimita pe toti inapoi ii tot plimba de colo colo.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212