REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Grevă de avertisment în structurile de sport și tineret din Constanța! Oamenii reclamă SALARIILE MIZERE și BĂTAIA DE JOC!

Grevă de avertisment în structurile de sport și tineret din Constanța! Oamenii reclamă SALARIILE MIZERE și BĂTAIA DE JOC!

Replica API 27 iulie 2018 | 01:38 252

La un pas de GREVA GENERALĂ!

Angajații structurilor de tineret și sport din județul Constanța se vor afla, vineri, 27 iulie a.c., asemenea colegilor din țară, într-o grevă de avertisment. Potrivit reprezentanților Sindicatului Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, este vorba despre angajați ai DJST Constanța, ai Complexului Sportiv Tomis Constanța, de la Sala Sporturilor, de la complexul de la Năvodari. De asemenea, vor fi în grevă de avertisment și angajați de la centrele de agrement pentru tineret 2 mai și New Paradise Eforie Sud și ai centrului de la Eforie Nord, de la hotelul și restaurantul Sport, structuri din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

În intervalul respectiv, salariații vor protesta în fața instituțiilor, toată activitatea fiind oprită. Inclusiv șoferii care se află în deplasare vor trage pe dreapta și vor realiza fotografii cu mesajul „grevă”.

Angajații din subordinea ministerului de resort sunt indignați de faptul că 70% dintre ei primesc în jur de 1.300 de lei net în ziua de salariu. „Angajații din Sport și Tineret nu sunt încadrați diferențiat, în funcție de studii, răspundere, vechime sau complexistate muncii lor. Nu se acordă spor de vechime. Sunt plătiți la fel și angajații cu un an de vechime și cei cu 35 de ani vechime. Ba chiar există situații când angajatul nou are salariul mai mare decât unul cu o vechime considerabilă. De asemenea, nu este plătită munca în zilele de sâmbătă și duminică, de sărbători legale și nici orele suplimentare nu sunt remunerate”, a precizat pentru „Replica” Marian Țuțuianu, lider de sindicat la Grupul Sindical Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

O altă supărare este faptul că performanța nu este plătită! Astfel, nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național, astfel că, începând cu 1 ianuarie a.c., acestora le-au scăzut veniturile.

La un pas de GREVA GENERALĂ!

După greva de avertisment de vineri, 27 iulie a.c., sindicaliștii au planificat o grevă de avertisment și în data de joi, 2 august a.c., tot în intervalul orar 10,00 – 12,00. În aceeași zi va avea loc un miting de protest în Capitală, în fața Ministerului Tineretului și Sportului, care va fi urmat de un marș către Camera Deputaților și Guvern. Ulterior, miercuri, 8 august, este planificată greva generală, când va înceta activitatea în toate unitățile din subordinea Ministerului Sportului și Tineretului până la soluționarea revendicărilor.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Antrenorii nu au salarii de 1300 lei! Nu mai mintiti!
0
0
nu va mai saturati . vindeti si voi ceva terenuri de sport
0
0
Rezultatele se obtin prin munca nu prin bani. Banii vin si ei dupa aia.
1
1
amice acei cativa sportivi, daca nu aveau conditii oferite de cei cu 1300 de lei salariul - adica antrenori, personalul de deservire, nu ajungeau la a obtine rezultate frumoase!
1
1
Atat de retard esti incat nu intelegi ce inseamna sportul pentru o natie ?
1
2
Serios acum , ca nu inteleg. Ce este productiv pt tara ca dau astia din manute si picioruse . Salariile sunt f mici.Nimeni nu poate trai cu 1300lei Doar ca nu inteleg ce beneficii are poporul roman ca se antreneaza acesti oameni zilnic. Oricum sportul e la pamant in Romania. Mai bine ar face ceva util pt societate. Daca ne remarcam prin sport de perfornanta cu rezultate extraordinare, dar Romania nu mai are rezultate de ani de zile. Exceptie fac cativa sportivi, care o duc bine in urma rezultatelor frumoase. In rest...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108