REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

GREVA JAPONEZĂ în Penitenciarul Poarta Albă. Ce revendicări au angajaţii

GREVA JAPONEZĂ în Penitenciarul Poarta Albă. Ce revendicări au angajaţii

Replica API 10 august 2018 | 10:04 810

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor informează că începând din 10 august a.c., membrii sindicatelor afiliate se vor afla în grevă japoneză, în semn de protest față de lipsa de interes a autorităților pentru soluționarea problemelor din penitenciare. La Penitenciarul Poarta Albă se află în grevă japoneză aproximativ 90 de angajați, membri ai Sindicatului „Sin Pen 2016” Constanța.

Angajații solicită: condiții de lucru mai bune (reamintim că sindicaliștii au atras atenția în repetate rânduri asupra faptului că gardienii care sunt în puncte de lucru de pe perimetru nu au posibilitatea să folosească toaletele și nu au nicio sursă de apă, printre alte nemulțumiri), plata orelor suplimentare restante, la nivel național fiind peste un milion de ore suplimentare neplătite. Potrivit liderului sindical Virgil Cîrstea, angajații sunt hotărâți să nu mai lucreze ore suplimentare peste numărul de 180 de ore suplimentare cuprinse în acordul încheiat cu conducerea Administrația Națională a Penitenciarelor. Iar cum cele 180 de ore suplimentare pe care trebuie să le efectueze fiecare angajat se încheie la jumătatea anului, rezultă că, până la sfârșitul anului, angajații nu vor mai lucra ore suplimentare.

De asemenea, sindicaliștii cer oprirea împuternicirilor ilegale și reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior; eliminarea discriminărilor salariale - cerem aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) și pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională începănd cu octombrie 2018; aprobarea Statutului polițistului de penitenciare - cerem ministerului Justiției să includă și observațiile sindicatelor în proiectele transmise, prin forțarea procedurii de avizare, la Parlament; încetarea abuzului asupra pensionarilor - cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgență, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor și militarilor; plata integrală a orelor suplimentare curente - cerem ministrului Justiției să aplice corect prevederea legală obținută în Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plată peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate în termen de 60 de zile.

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor solicită demiterea lui Tudorel Toader, ministrul justitiei, pe care-l considera principalul vinovat pentru ceea ce este un adevarat act de subminare a sistemului penitenciar”, au mai transmis sindicaliștii.

În cazul în care autoritățile nu reacționează, calendarul acțiunilor de protest va fi continuat cu pichetări, mitinguri, acțiuni în justiție și plângeri penale. Astfel:

27 august - 27 septembrie 2018 - Pichetarea penitenciarelor de către 50 - 100 de angajați în uniformă. Calendarul exact urmează a fi anunțat în timp util.

01 - 10 septembrie 2018 - Depunerea unor acțiuni în instanta și plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.

03 octombrie 2018 - Miting în uniformă la Ministerul Justitiei și Administrația Națională a Penitenciarelor cu marș de protest între cele două instituții.

începând cu octombrie 2018 - Refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunilor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu va crescut salarile olguta vasilesc? Lucrezi pe salariuu dublat de ea. Nu mai dezinforma. Si in 20_20 le tripleaza.
7
1
fac greva pentru ca au salarii de 7 mii lei noi si ies la pensie cu 7.200ron la varsta de 43 de ani. sacosha, arata fluturasul de salariu celor de la presa. in romanaia 60 la suta din angajati lucreaza pe salariul minim. rusine sa va fie!
2
8
Daca era omul acela pe mina cu ANP, avea salariu de merit, era avansat la exceptional si isi angaja toti cunoscutii la penitenciar. Cei care chiar toaca cotizatiile membrilor sunt chiar aia care afirma ca la poarta alba e liniste si nu sunt probleme. Asa ca ,,aline,, pentru limba romana apasa 1, pentru hindi, apasa 2.
15
4
Ba da chiar. Carstea ne-a pus sa venim ca prostii in fata penitenciarului iar el a plecat repede. Asa face un adevarat lider de sindicat? Ne lasa balta, ori e pe mana cu conducerea si ANEPEU? Apoi de ceva timp ne cam minte cu cotizatiile de sindicat. Nu e normal domn Carstea sa te duci in concedii pe cotizatiile noastre. Sa-ti fie rusine
4
16
Cind Napoleon si-a lasat-o prin ma-ta cu gindul la Guyana franceza, normal , s-a gindit ca se va naste un prost ca tine care sa moara de grija altora. N-oi fi chiar tu?
17
1
Din cei 500 de angajati, jumatate sunt din personalul administrativ, auxiliar, medical, sau personal contractual. Ceilalti sunt din operativ, care lucreaza in cele mai mizerabile conditii. Atita de idiot poti sa fii, incat nu realizezi ca daca prin aceste proteste facute de ,,boscheti,, cum le spui, cretinule, se obtine ceva, dobitocule, iti va profita si tie, diferenta intre om si dobitoc facind-o cei ca tine.
25
4
Daca i-ai dat spaga unui anlfabet ca banu, t-aii cam dat-o la muie singur, s-avem pardon.
28
0
Ai dreptate, cred ca te referi la banutza, mate, muscalu si altii.
24
4
Cei zece angajati nu au apa curenta, nu sunt schimbati 12 ore nici la masa, nu au toalete si nici aer conditionat ca la birouri. Cei de la birouri nu vor iesi niciodata sa protesteze pentru ca nu le lipseste nimic si sunt pe mina cu conducerea.
33
4
Lichelele sunt cei care stau pe margine si nu se implica, sunt sindicalistii galbeni, aserviti conducerii si corupti pina in maduva oaselor. Ei sunt cei care favorizeaza infractorii si sunt abonati la salarii de merit.
31
5
Ofiterul sandale a fugit repede de la miting. S.a speriat cat de multi oameni s-au alaturat protestatarilor, cata frunza si iarba, aproape zece descreierati. Huoooo. Rusinica bai Carstea
4
29
Lichelele din imagine sunt niste golani ordinari. Astia nu reprezinta angajatii penitenciarului. Niste boschetari. Opinia publica trebuie sa stie k Penitenciarul Poarta Alba are aproximativ 500 de angajati, cum dracu se face ca din 500, doar 15-20 de boscheti vor salarii marite. E problema presei ca-i baga in seama. Liderul lor, Carstea Virgil e un zero, o lichea fara pereche, un ofiter sters ajuns dintr-un subalau infect care rupea foisorul la Codlea si care a picat mai multe testari psihologice in ultimii ani de cariera cand a vrut sa creasca in functie. Un bou, ofiteru in sandale
8
38
Ce ciogaldani nespalati!
7
21
uitati-va la ei ce terminati sunt, astia ies la pensie la 45 de ani
9
34
ultimele scursuri
11
23
Niste mizerii umane sa se alega praful de ei nici somaj sa nu apuce. Daca nu le convin conditiile de ce raman si nu ii lasa pe altii?
14
26
Cand Napoleon a infiintat puscaria din Guyana franceza cineva la intrebat?...Cine o sa i pazeasca pe acei banditi ?...ALTI BANDITI MAI MARI DECAT EI.Citat din Papillon de Henri Charrier.
18
36
hahalerele nu le dai pachetu de tigari si cafeaua a zburat sarma . . da la cate camere sunt acolo. .
10
25
ai dracu lichele cat ati furat nu va mai ajunge pana si porci de la ferma ii furati si motorina la masini sa nu mai zic si de la gradina ca furati ca niste sparti in mancarea detinutilor nu mai ajunge nimic doar zeama goala si vrei salarii marite si cata spaga primiti sa bagati hoti la munca jegosilor militianul de la valu BANU cata spaga a luat , dati-va muie singuri militieni jegosi
17
34

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920