REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

GREVĂ! TRANSPORTATORII AMENINŢĂ CĂ NU IES PE TRASEU

GREVĂ! TRANSPORTATORII AMENINŢĂ CĂ NU IES PE TRASEU

Replica API 10 octombrie 2018 | 00:18 283

Transportatorii de persoane vor înceta efectuarea curselor regulate între judeţe şi în interiorul acestora începând de joi, la ora 12:00, dacă proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere nu va fi retras, anunţat, marţi, Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

"Începând de acum în 48 de ore cheia va fi scoasă din contact. Mai exact, joi, la ora 12:00, cheia este scoasă din contact şi cei care au curse nu le vor mai efectua. Cred că la acest demers se vor ralia toţi patronii de firme, nu doar cei care fac şi (transport - n. r.) interjudeţan şi judeţean, ci şi cei care fac judeţean", a afirmat Hagiu, după dezbaterea publică organizată de Ministerul Transporturilor pe marginea acestui proiect.

Potrivit liderului FORT, în urma acestei decizii a transportatorilor, vor fi afectate 800.000-900.000 de persoane.

"Toate firmele de transport din judeţul Constanţa vor intra în grevă de la ora 12. Aşteptăm să treacă termenul legal de când am depus hârtia pentru grevă. Dacă până la ora 12.00 (joi, 11 octombrie - a.c.), Guvernul nu renunţă la proiectul de ordonanţă privind liberalizarea transporturilor inter şi intrajudeţene, declanşăm greva", a spus un transportator constănţean, membru FORT.

De precizat că în autocarele JTA (ruta Năvodari - Constanţa) au fost lipite, încă de miercuri dimineaţa, afişe prin care era anunţat protestul, respectiv faptul că de joi nu vor mai circula! Acelaşi lucru l-a anunţat şi un transportator din Mangalia.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au spus ca se vor retrage la garaj incepand cu ora 12:00, Joi 11-10-2018. Ei bine, realitatea este alta. Ca persoana care circul in fiecare zi pe ruta Navodari - Constanta siinvers, va pot spune ca am fost nevoita sa astept o ora in stati, ca sa pot ajunge la birou. Acest lucru s-a datorat faptului ca domnii de la JTA, care scumpesc biletele de la o luna la alta, desi masinile lor si conditiile de transport nu se imbunatatesc; ei bine domnii mai sus mentionati astazi au circulat mult mai rar, spre deloc, desi inca nu era ora 12:00.
2
1
Da cand transporta calatorii ca pe sacii de cartofi de ce nu ies in strada? Sau cand maresc pretul biletelor? Sau cand calatorii sunt jigniti de soferii lor de ce nu se ia masuri?
7
0
pai astia nu fac transport de persoane in judet decat cu rable, ia vedeti voi duminica la Iasi cate autobuze au la Sf. Paraschieva sau vedeti cate autobuze de ale lor circula inchiriate pe conventie la diferite firme si asta in timp ce calatorii stau inghesuiti in rable si conserve de 20 de ani!
4
1
vina e a celor care nu cer bilet
3
4
Calatorii sa faca greva cind nu merg si aparatele de taxat sa nu te ia balena albastra nevinovat!
4
2
Fara cuvinte obscene nu puteti spune nimic? Tiganizatilor!
4
1
Trasevren turcii hapsani cu jeguri de autobuze sicrie pe roti timona cu troace inghesuite metropolitan a pus monopol pe traseele din sud si are cele mai mari preturi la fel ca simpa trans
13
0
Soferilor le e frica de concurenta --Mai bine ptr ei sa mergem ca sardelele vara la tratament la Eforie sau in alte statiuni
14
1
Muiepsd,dar de ce sa nu poata veni alte firme si sa concureze?Pentru ca au masini noi,tarife mai mici aduse de concurenta dintre transportatori si astfel ar fi mai multe autobuze pe traseu?
18
3
Ar trebui calatorii sa fie uniti si nu ar mai exista niciun abuz... Astia trebuie reclamati cand nu respecta legea, si anume cand iau pasageri in picioare, cand au autobuze carora le cad rotile... etc.. Asta trebuie sa o faca calatorii, sa sune la politie cand sunt in asemenea autobuze.
13
0
Jos psd acu
8
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218