GUNOAIELE au ÎNGHIŢIT zona PESCĂRIE
GUNOAIELE au ÎNGHIŢIT zona PESCĂRIE
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestConstănţenii care locuiesc în Faleză Nord, în zona Pescărie, au semnalat recent o problemă cu care se confruntă de vreme bună. Mormane de deşeuri provenite din construcţii, dar şi terenuri goale acoperite de gunoaie “domnesc” în acea parte a oraşului. Cetăţenii sunt nemulţumiţi de situaţie şi susţin că oricâtă muncă de voluntariat ar face, este în zadar.
“Admirăm marea de gunoaie”
Problema gunoaielor din Constanţa nu mai reprezintă o noutate. În ultima perioadă, locuitorii din cartierul Faleză Nord semnalează frecvent această situaţie şi susţin că sunt depăşiţi întrucât, oricâtă muncă de voluntariat ar face, nu pot combate nesimţinea celor care aruncă pe terenurile virane din zonă atât deşeuri provenite din construcţii, cât şi resturi ce ar fi trebuit, în mod normal, să fie aruncate la tomberon. După ce locuitorii s-au adunat şi au curăţat plaja din Faleză Nord, acum aceştia caută soluţii pentru remedierea situaţiei şi din zona Pescărie.
“Am ajuns să sa admirăm marea de gunoaie. Pe cea reală abia dacă o să o mai zărim în ritmul ăsta. S-a aruncat, în această zonă, şi gunoi de la construcţii, iar unii cetăţeni nu au bun simţ. Pe când ne mai adunăm cu nişte saci, mânuşi şi ceva curaj? Dacă se face curăţenie, particip şi eu, stau aproape” este mesajul unui constănţean pentru semenii săi. Acesta mai susţine că încă mai există şi oameni cu simţ civic ce încearcă să schimbe câtuşi de puţin mersul lucrurilor.
Cei care aruncă gunoiul pe jos, riscă amendă
Amintim că reprezintă contravenţie la normele privind salubritatea, menţinerea curăţeniei şi protecţia mediului: scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, precum şi în mijloacele de transport în comun şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400 şi 800 de lei pentru persoane fizice şi 500-1000 de lei pentru persoane juridice.
De asemenea, Primăria Municipiului Constanța amintește faptul că materialele provenite din construcții și desființări nu se depozitează la platformele de deșeuri, ci trebuie depuse în amplasamentul din incinta Portului Constanța - zona Poarta 9.
Citeşte şi:
CETĂȚENII s-au apucat să CUREȚE plaja din FALEZĂ NORD
Diana MAXIMIUC
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News