REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gurgu, în instanță cu raportul Curții de Conturi: primarul din Ciobanu spune că n-a cumpărat ilegal aparate de fitness în comună!

Gurgu, în instanță cu raportul Curții de Conturi: primarul din Ciobanu spune că n-a cumpărat ilegal aparate de fitness în comună!

Replica API 12 martie 2019 | 00:00 402

Primăria comunei Ciobanu a contestat în instanță, vineri, 8 martie, raportul Curții de Conturi. Primarul Tudorel Gurgu a solicitat magistraților atât suspendarea măsurilor dispuse de auditori, cât și anularea dispozițiilor. Tribunalul Constanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată.

Reamintim că, potrivit Curții de Conturi, evidența contabilă a comunei nu s-a condus și organizat conform normelor metodologice, a Planului de conturi și instrucțiunilor de aplicare a acestora. Primarul Tudorel Gurgu a avut multe explicații de dat reprezentanților Curții de Conturi referitoare la modul în care au fost făcute cheltuielile din banii publici. Mai exact, auditorii l-au tras la răspundere în ceea ce privește sala de sport din localitate, care nu a fost dată în administrare Liceului Teoretic Ciobanu în vederea efectuării orelor de sport, în special în sezonul rece. În schimb, destinația clădirii a fost schimbată, în interesul fiicei sale!

Mai mult, primarul ar fi dotat sala de sport cu aparate fitness în vederea înființării unui club de fitness, urmând ca primăria să dea în folosință sala, ilegal, unei societăți. În răspunsul dat auditorilor, primarul a precizat că ”din anul 2004, sala nu a fost dată în administrarea școlii, în anul 2017 s-a implementat programul 'Un viitor sănătos și prosper copiilor și tinerilor din comuna Ciobanu' în cuprinsul căruia era prevăzută și măsura eficientizării sălii de sport”. Gurgu spune că ”nu a fost încălcată legea cu nimic”. Auditorii au stabilit că s-au efectuat plăți pentru achiziția apartelor de fitness în valoare de 167.530 lei, fără aprobarea Consiliului Local.

În cuprinsul aceluiași raport, Curtea de Conturi a mai constatat că mai multe utilaje achiziționate cu fonduri APIA nu au fost folosite, dar s-au plătit bani pentru reparații. De asemenea, Gurgu ar fi efectuat plăți nelegale pentru salarii-spor de confidențialitate pentru secretarul comunei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curtea de conturi nu a gasit nici macar facturile de la aparatele de fitness dar a gasit chitanta ca au fost platite.Ca asta multe altele printre care cumpararea a142MC de lemn tare ptr.primarie desi aceasta are centrala electrica,in schimb a lui Gurgu de la domiciliu este pe lemne. Rusine celor ce voteaza astfel de specimene.
1
0
Asta este primarul care sia dus sotia la produs de P in spania
6
0
De ce ai organizat nunti in sala de sport? Rusine sa iti fie
6
0
Primarul interlop inconjuat de multi tigani
8
0
Auzit nu te supara, la ML cat costa janta?
8
0
Gurgu e ultimul golan, Cel mai prost cioban
10
0
Gurgu e seful lumii interlope din zona Harsova - Ciobanu
10
0
Penalule rusine
12
1
Interlopule!
12
0
Asta are fata de puscarias. Dar daca prostii din comuna lui l-au votat sa ajunga primar ce sa ii faci. respectam votul exprimat democratic hahahahahah
6
0
Ce fata de poarta alba are..???
4
0
Proxenetilor,Tic tac, Tic tac, Tic tac
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367