REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Guvernul Ciucă, acuzat că începe desființarea pilonului 2 de pensii

Guvernul Ciucă, acuzat că începe desființarea pilonului 2 de pensii

A.F. 10 decembrie 2022 | 00:00 736

Deputatul USR Claudiu Năsui declară că guvernul Ciucă a dat o ordonanța prin care „începe desființarea pilonului 2 de pensii profitând de faptul că toată lumea e atentă la (ne)intrarea României în Schengen”.

Claudiu Năsui

„Am spus încă din vară că se pregătește mișcarea asta. Sunt prea mulți bani care se duc în fiecare lună acolo, banii oamenilor de pensie. Iar ei nu vor să-și reducă cheltuielile. Atunci au negat că pregătesc ceva, după care au pus în transparență ordonanța prin care fac fix asta. Strategia de desființare a pilonului 2 este cea de care ziceam și atunci. Vor să alunge administratorii și să preia statul fondurile. De aceea le taie veniturile și să le cresc cheltuielile. Care cheltuieli? Se numesc „provizioane”, practic bani puși deoparte”, spune Claudiu Năsui, scrie stiripesurse.ro.

El precizează că Guvernul a modificat regulile în caz că administratorii de fonduri vor pleca din România: „Până acum dacă un administrator pleca, românii erau preluați de alt administrator din piață. De acum vor fi preluați de stat”.

„Domnul Dragnea a vrut să-i elimine dintr-un foc. Ar fi fost mai onest. Domnii Ciolacu și Ciucă vor să-i forțeze să plece. Parcă îl văd pe domnul Ciolacu că va zice „Uite cum pleacă privații voștri, noroc cu statul că vine să vă salveze pensiile din pilonul 2”. E păcat. Nu de alta, dar pilonul 2 era singura reformă care avea o șansă să facă sistemul de pensii funcțional și independent de politic”, conchide Năsui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei 2 laaabagy citizen popescu câți leuti aveți în pizdonu ,2? Va footegrijea de alții cumva. Ce sa fac leprele de se autotintulizeaza stat cu banii? Marsh la.munca leprelor
0
0
Individul acesta si partidul lui este sustinut financiar de catre multinationale pentru apararea intereselor lor in Romania. Cand o sa si dea si rmanii seama? Plang toata ziua de grija corporatiilor: vai pilonul 2, o sa ia statul banii romanilor! Banii acumulati sunt ai cetatenilor indiferent de cel cafe ii administreaza. Dar de ce sa nu ia comisionul de administrare fondurile straine? Ata ii doare pe USRisti, prosperitatea strainilor. I ati auzit vreodata de grija pensiilor de stat? NICIODATA.
0
0
O mare afacere pt fondurile private (NN=Olanda!), care fara nici un efort castiga f mult plasand banii cetatenilor intitluri de stat, deci la statul roman. Dobanda vine tot din banii cetateanului! Pai si atunci de ce trebuie privatul sa castige comision de la stat? Nu mai bine administreaza statul fara comision! Diferenta dintre pilon 1 si 2 este ca pensia de stat o vei primi pana la deces in functie de nivelul contributiei) dar pensia privata este exact ca un depozit la banca. Cat ai strans atata iti da fondul privat. Ex: la un salariu de 5000 pensia de stat va fi de 3500/luna iar pensia de la privat adica suma acumulata va fi de cateva mii de euro cu posibilitatea retragerii lunare (10000 euro :10 ani:12luni=83 euro/luna!) Nici un fond privat nu vrea sa ti faca vreo estmare xe acest gen pt ca este in defavoarea pilonului 2!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367