REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Guvernul federal german vrea să AJUTE populația în fața prețurilor enorme la ENERGIE

Guvernul federal german vrea să AJUTE populația în fața prețurilor enorme la ENERGIE

Replica API 11 ianuarie 2022 | 00:04 925

Inflația din Germania a rămas aproape de maximele de mai multe decenii la sfârșitul anului trecut, obligând guvernul să promită ajutoare pentru gospodăriile mai sărace, în timp ce prețurile la energie au continuat să crească cu rate de două cifre, relatează Financial Times, citat de stiripesurse.ro.

Ritmul anual de creștere a prețurilor în Germania a fost de 5,7% în decembrie, în scădere ușoară de la 6% în noiembrie, care a fost cel mai ridicat nivel de la începutul anilor 1990.

Prețurile energiei în Germania au fost cu 18,3% mai mari decât în anul precedent.

Christian Lindner, ministrul de finanțe al Germaniei, a declarat că noul guvern ia în considerare posibilitatea de a oferi ajutor financiar pentru a compensa creșterea costurilor de încălzire pentru gospodăriile mai sărace în această iarnă.

"Trebuie să facem ceva", a declarat Lindner la o reuniune a partidului său, Partidul Liber Democrat, la Stuttgart. "Promit că, cu mijloacele pe care le am la dispoziție, vom oferi un astfel de sprijin bazat pe solidaritate pentru oamenii care sunt deosebit de afectați."

Franța, Spania și Italia s-au angajat deja să ia măsuri similare, scrie mediafax.ro.

Spirala prețurilor este un subiect sensibil în Germania, care este încă bântuită de hiperinflația din anii 1920 și 1940, care a șters economiile majorității oamenilor.

Economiștii se așteaptă ca inflația germană să se estompeze în acest an, pe măsură ce efectul reducerii temporare a taxei pe vânzări, determinată de pandemie, dispare din date. Acest lucru ar trebui să reducă automat cu aproximativ 1 punct procentual creșterea globală a prețurilor începând cu luna ianuarie, estimează aceștia.

Prețurile europene angro la gazele naturale aproape s-au dublat, atingând niveluri record în perioada premergătoare Crăciunului, și au sărit din nou în această săptămână, după ce livrările din Rusia au încetinit. Blocajele din lanțul global de aprovizionare au provocat, de asemenea, întârzieri și costuri mai mari pentru producători, ceea ce a dus la creșterea prețului multor bunuri de consum.

Prețurile alimentelor au crescut cu 6%, prețurile serviciilor au crescut cu 3,1%, iar chiriile au crescut cu 1,4%.

Pe parcursul anului trecut, inflația germană a fost în medie de 3,1%, cel mai ridicat nivel din 1993 și în creștere de la 0,5% în anul precedent, când pandemia a provocat o recesiune profundă. Bundesbank și-a majorat recent prognoza de inflație pentru 2022 de la 1,8 la 3,6%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cine plang astia. Pe cei cu salariile cele mai mari din Eurtopa si cu cele mai mici preturi si dobanzi.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218