REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Haos la aeroportul din Kabul. Mii de oameni au invadat incinta pentru a fugi din țară. Video

Haos la aeroportul din Kabul. Mii de oameni au invadat incinta pentru a fugi din țară. Video

Replica API 18 august 2021 | 01:37 714

Forţele americane au tras focuri de armă în aer luni pe aeroportul din Kabul, unde numeroşi afgani au invadat pista, încercând să fugă din ţara lor după ce talibanii au preluat puterea, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

'Mulţimea a scăpat de sub control'', a declarat un oficial american prin telefon pentru Reuters. ''Tirul a avut ca scop doar să calmeze haosul'', a adăugat el.

Sute de afgani au blocat aeroportul încercând să iasă din ţară după ce insurgenţii talibani au intrat duminică în capitală. Trupele americane se află la comanda aeroportului, ajutând la evacuarea personalului ambasadei SUA şi a altor civili.

Evacuarea diplomaţilor şi a altor cetăţeni străini a fost organizată într-un ritm frenetic în weekend la Kabul, conform AFP.

Cetăţenilor afgani şi străini care doresc să părăsească Afganistanul ''trebuie să li se permită să facă acest lucru'', au afirmat SUA şi alte 65 de ţări într-o declaraţie comună, avertizându-i pe talibani să dea dovadă de ''responsabilitate'' în această privinţă.

Uniunea Europeană subliniase anterior că sosirea talibanilor la Kabul ''a făcut şi mai urgentă protejarea'' de eventuale represalii a personalului său afgan, pe care încearcă să îl menţină în siguranţă.

Armata americană a "securizat" luni aeroportul din Kabul, unde personalul ambasadei sale a fost regrupat în aşteptarea evacuării, a anunţat Departamentul de Stat.

Germania, Franţa şi Olanda se numără printre ţările care au mutat, de asemenea, personalul diplomatic de la ambasadele lor din Kabul la aeroport înainte de o evacuare.

Şi alte ţări NATO, printre care Marea Britanie, Italia, Danemarca şi Spania, precum şi Suedia, au anunţat evacuarea personalului lor diplomatic.

Duminică, Ministerul francez de Externe a anunţat că Parisul a trimis întăriri militare în Emiratele Arabe Unite pentru a ajuta la evacuarea cetăţenilor francezi din Kabul.

VIDEO:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bunul il reprezinta si niste plantatii de hai sa i zicem mac ,cu indulgenta
1
0
20 de ani in care armatele occidentale au fost prezente acolo chiar nu a schimbat nimic !! Macar sa-i ,, imbanzeasca " pe talibani ..sa-si doreasca si ei un progres ptr tara lor!! Chiar nimic ! Efortul americanilor , banii cheltuiti acolo si sacrificiile umane ...la ce bun ?
2
0
Nu va fie de mirare caci si la noi va fi la fel cand poporul va rabufni si vor vrea sa puna mana pe nazistii astia ssclemberisti ce-s bat joc de popor sa-i vezi cum vor vrea sa scape de furia poporului vor rupe poarta de frica !
0
2
Vietnam...
2
0
Fotografia pe care o privesc acum arata ca pe data de 28 iulie 2021 Wang Yi ministrul de externe chinez se intalnea cu liderii talibani in China.Sunteti atenti?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212