REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Harborside, un proiect ÎNGHEŢAT!

Harborside, un proiect ÎNGHEŢAT!

Replica API 3 aprilie 2017 | 08:32 462

Ce se mai aude despre terenul pe care trebuia să se construiască un grandios complex rezidenţial în Constanţa? Conform proiectului, acesta ar fi trebuit să fie un complex de lux alcătuit dintr-un hotel de 4 stele, un Shopping Mall, două clădiri de birouri, o zonă de divertisment, un istitut de artă contemporanp şi o parcare subterană. Locuitorii blocurilor din zonă spun că mereu au avut o teamă vizavi de valea portului și de posibilitatea unei alunecări de teren. Cotidianul Replica a reamintit în luna noiembrie 2016 de Harborside, complexul fantomă situate pe strada Traian din Constanța.

Harborside, un complex faimos ajuns doar la stadiul de consolidare al malului de pământ de pe strada Traian din Constanța, a intrat în atenția autorităților locale în luna noiembrie 2016, în urma unui articol publicat de cotidianul Replica. La acel moment existau sesizări cu privire la mizeria și vegetația uscată crescută pe terenul în caz. Ulterior, autoritățile locale s-au sesizat și au anunțat investitorii cu privire la vegetația crescută și la gunoaiele existente în acest spațiu. După confirmarea primirii înștiințării trimise de Poliția Locală Constanța, investitorii au acționat și au curățat zona, în acest fel scăpând de sancțiune. La momentul demarării acestui proiect, s-a iscat o întreagă tevatură legată de alunecările de teren din zonă şi înclinarea blocurilor vecine, oamenii fiind, pe de o parte, revoltaţi de situaţie şi îngrijoraţi, iar de cealaltă parte – „alimentaţi” cu informaţii îngrijorătoare, venite din partea fostei conduceri a Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa.

Cu toate acestea, autoritățile locale constănțene spun că singurul lucru bun făcut de investitorii Harborside și singurul de altfel este faptul că au consolidat malul de pământ cu piloni metalici. Chiar și așa, unii dintre constănțeni nu se încred în asta nici în martie 2017 și consideră că sunt în continuare vizați de o eventuală surpare de pământ, apartamentele și viața fiindu-le pusă în pericol. “Problema asta este de ani de zile, de când voiau să ridice complexul ăsta mare și frumos. Degeaba! Trec anii și terenul arată la fel, măcar puteau să îl vândă. Oricum, orice ar ridica aici există riscul alunecării de teren, sunt oameni care locuiesc de peste 50 de ani în aceste apartamente și mereu s-au temut de lucrul ăsta.”, a declarat unul din locatarii blocurilor situate în apropierea Harborside.

În prezent, soluțiile ca lucrurile să se remedieze pe acest teren sunt continuarea lucrărilor de către investitori sau inițiativa altui investitor de a demara procedura de intrare în posesie a terenului printr-o autorizație la Primăria Constanța pentru a dezvolta zona. Până în luna martie 2017 nici un investitor nu s-a arătat interesat să preia acest teren.

Reamintim că Harborside, complexul de lux situat pe strada Traian din Constanţa, a rămas o enigmă! Situat pe valea portului, acesta ar fi fost unul dintre cele mai importante proiecte la nivel local. Ar fi fost! Asta pentru că a rămas la stadiul de proiect şi construcţie la început de drum... şi nimic mai mult. Pe panoul situat la marginea terenului, încă se mai află informaţii despre proiect. Primăria Municipiului Constanţa a emis o autorizare de construire în data de 16.03.2010 cu un termen de execuţie a lucrărilor de 48 de luni. Data începerii proiectului este în luna martie a anului 2008, cu finalizare în martie 2014. Suntem în 2017 şi nu s-a construit nimic din ce promitea acest panou. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, se pare că lucrările au fost sistate. Complexul ar fi fost o colaborare între englezi, spanioli şi evrei. „Investitorii voiau să facă un mall. În primă instanţă, Primăria Constanţa le-a dat obligativitatea să facă piloni de oţel. Au făcut pilonii de oţel, însă şi-au dat seama că erau cheltuieli foarte mari. A venit criza în 2009 şi nu au mai făcut nimic”, a declarat pentru „Replica” de Constanţa, Liviu Tramudana.

Paula SOLOMON

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/investitorii-mall-ului-fantoma-de-pe-strada-traian-somati-sa-mentina-in-siguranta-zona-297052/

http://www.replicaonline.ro/investitorii-care-au-abandonat-lucrarile-de-la-mall-ul-de-pe-valea-portului-fac-curatenie-in-urma-lor-297648/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai gata lasa asa ce sa mai faci nu mai faci nimic asta e move on . S-a rezolvat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218