REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

HÂRŞOVA va avea un PORT de AGREMENT în oraş

HÂRŞOVA va avea un PORT de AGREMENT în oraş

Replica API 20 martie 2021 | 22:39 2661

Veşti bune pentru locuitorii din Hârşova! Administraţia locală face investiţii cu fonduri europene în oraş. Proiectul prevede achiziţionarea a două pontoane de acostare a ambarcaţiunilor în valoare totală de 512.332 de lei. Primarul Viorel Ionescu susţine că acesta este un prim pas în proiectul de construire a unui port de agrement în Hârşova.

Investiţie cu fonduri europene

La Hârşova, autorităţile locale intenţionează construirea unui port de agrement. Astfel, au început demersurile, un prim pas fiind achiziţionarea a două pontoane de acostare a ambarcaţiunilor. Acestea sunt menite să asigure păstrarea ambarcaţiunilor în bune condiţii. Cele două pontoane de acostare vor avea următoarele caracteristici: înălţime – 27 cm, lăţime – 5 m, lungime – 25 m. De asemenea va fi construită şi o pasarelă de acces către acestea. Proiectul este finanţat din fonduri ale Uniunii Europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime – POPAM. Fondurile sunt nerambursabile.

Pontoanele vor fi amplasate pe malul Dunării

Aceste pontoane de acostare vor deservi Organizaţia Profesională a Pescarilor Profesionişti ,,Cyprinus Hârşova”. Dar și persoanelor fizice care dețin ambarcațiuni ori nave de sport și agrement. Acestea vor fi amplasate pe malul Dunării în Zona Port şi Zona Varoș. Pe data de 30 octombrie 2020, Primăria a depus cererea de finanțare în cadrul P.O.P.A.M., Măsura 1.

Primarul urmăreşte dezvoltarea oraşului

Viorel Ionescu, primarul din Hârşova, urmăreşte dezvoltarea oraşului prin accesarea de fonduri europene. De asemenea, acesta consideră achiziţionarea celor două pontoane ca fiind un prim pas spre construirea portului de agrement. “Este un prim pas în proiectul de construire a unui port de agrement. Este un proiect 100% din fonduri europene, contribuția primăriei fiind 0 lei. Proiectul este al comunității, nu al primarului”, a precizat acesta.

Viorel Ionescu

Realizarea acestui obiectiv de investiții va contribui la dezvoltarea socio-economică și turistică a orașului Hârșova.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212