REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

HIBELE legislative provoacă INDIGNARE printre constănţeni!

HIBELE legislative provoacă INDIGNARE printre constănţeni!

Replica API 30 octombrie 2021 | 21:05 2537

Situaţia actuală în care accesul în restaurante, instituţii publice sau mall-uri se face doar în baza certificatului verde stârneşte indignare şi revoltă totodată. Marea majoritate a personalului care activează în aceste domenii există şi persoane care nu s-au vaccinat încă şi sunt în postura de a restricţiona accesul în unităţi în baza lipsei acestui certificat, lucru care generează un val de frustrare din partea cetăţenilor, atât vaccinaţi cât şi a celor care nu-au făcut-o încă.

Situaţia de-a dreptul bulversantă a fost comentată şi de Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. „Nu este normal, vă dau dreptate, numai că sunt două chestii care reglementează, una este problema pe care o reglementăm pe acces, pe problemă de sănătate publică, cealaltă este pe raportul de muncă. Deci, problema raportului de muncă nu putem să o afectăm decât dacă va veni o lege care să aprobe acest lucru”, a declarat acesta.

Expuşi infectării din cauza hibelor legislative

Un caz concret este relatat de doi constănţeni revoltaţi de situaţia de la McDonald's Delfinariu, care la intrarea în incinta unităţii de tip fast food au fost întâmpinaţi cu întrebarea “aici sau la pachet” iar în funcţie de răspunsul dat apare în discuţie și existenţa cerificatului verde. Dacă cineva preferă să servească masa acolo, este necesară prezentarea codului QR a cerificatului de vaccinare iar dacă se preferă varianta pachetului eşti invitat politicos în acelaşi spaţiu cu restul clienţilor de la plasarea comenzii până la ridicarea acesteia indiferent cât poate să dureze. “ Dacă eu că individ vaccinat îmi propun să servesc masă în această locaţie alături de familie,de copii, de ce sunt nevoit să fac front comun cu alte persoane care nu s-au vaccinat, avantajul de a putea sta la masă nu mă încălzeşte cu nimic în detrimentul expunerii”

sursa foto:playtech

“Ești prost informat, vai de capul tău!”

O situaţie similară regăsim în ţară când un agent de securitate de la un centru comercial „empatizează” cu un cetăţean căruia a fost nevoit să-i refuze accesul în magazin. La prima interacţiune dintre client şi paznic, acesta din urmă informează conform protocolului că se poate întră doar în baza certificatului verde, lucru înţeles pedeplin de client. Probabil uimit de bunăvoinţa cu care a primit refuzul, agentul de securitate are un moment de sinceritate în care recunoaşte că este în aceeaşi situaţie, pornind o discuţie tocmai pe marginea hibelor din legislația actuală. Un alt client, ceva mai revoltat, care a părăsit centrul comercial a ţinut să-l facă atent pe paznic reproşându-i pe un ton mai puţîn prietenos „ Eşti prost informat, habar n-ai eşti vai de capul tău.”, probabil iritat de o discuţie asemănatoare la intrarea în magazin.

Statul român doarme

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalosz a afirmat că „în momentul în care tu impui, de stat vorbesc, certificatul verde pentru accesul într-un restaurant este logic că și cel care lucrează acolo tot o formă de acces are, deci trebuie să îndeplinească această cerință”. Statul român a omis, doarme, folosiți ce calificativ doriți, pentru că nu a adoptat în timp real și util instrumentele legislative prin care putem să atenuăm, să prevenim și chiar să ridicăm restricțiile.

Video:

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa nu ajungi la tratament, te vaccinezi. Chestia asta nu se trateaza cu aspirina .Daca era asa simplu nu se agita o plantea intreaga .
1
2
o boala nu se sperie de certificat, se sperie de tratament. nu mai asmutiti oamenii unii impotriva celorlalti
14
3
La Lidl , pe str Baba Novac, se intra fara sa intrebe nimeni de certificat verde...logic ar fi sa se ceara in toate spatiile publice mari
4
14
Adica nu mai sunt bani pentru salarii si pensii. Vinovati vor fi nevaccinatii. Strategie a la Hitler.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468