REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Hotărâre de Guvern pentru DEMOLAREA unor RUINE din curtea Sanatoriului Techirghiol

Hotărâre de Guvern pentru DEMOLAREA unor RUINE din curtea Sanatoriului Techirghiol

Replica API 1 iunie 2019 | 06:16 835

Imobile aflate în administrarea Sanatoriului Balnear de Recuperare Techirghiol urmează să fie casate și demolate. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința de Guvern de joi, 30 mai a.c.. Este vorba despre clădirile aflate în incinta Secției de Recuperare Neuropsihomotorie copii, aflate într-o stare avansată de degradare, în locul acestora urmând să fie realizată o bază de tratament modern și noi spații de cazare pentru micuții pacienți cu probleme medicale.

Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol s-a aflat, joi, 30 mai a.c., în atenția mai marilor țării, după ce pe lista ședinței de Guvern a fost inclus un proiect de hotărâre care îl viza. Este vorba despre proiecutul de hotărâre privind trecerea unor imobile aflate în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Sănătății, prin Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol, din domeniul public în domeniul privat al statului, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și demolării.

Este vorba despre un vechi castel de apă și alte anexe, imobile aflate în curtea Secției de Neuropsihomotorie Copii, care urmează să fie supus unui amplu proces de reabilitare, printr-un proiect de aproape 27 milioane de lei, finanțat prin Compania Națională de Investiții. În cadrul acestui proiect, secția de copii va fi transformată complet: în locul clădirilor ajunse într-o stare avansată de degradare, urmează să fie construită o bază de tratament modernă, cu trei bazine de dimensiuni diferite – de precizat că în prezent secția are un singur bazin, de dimensiuni reduse .

Secția de Recuperare Neuro-psiho-motorie a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol este unică la nivelul țării: este singura secție în care, pentru tratarea copiilor cu deficiențe, sunt folosiți factorii naturali, adică apa și nămolul de Techirghiol. Echipa medicală își face datoria cu suflet și pasiune, dar clădirile în care sunt tratați copiii speciali aveau nevoie de îmbunătățiri. E și normal, sunt clădiri construite în 1927 – 1945, care nu au avut parte de nicio reabilitare serioasă până în prezent. Drept urmare, o parte din clădiri au ajuns ruine.

F.B.

Citește și:REALITATE VIRTUALĂ și ROBOTICĂ MEDICALĂ pentru tratarea copiilor de la Sanatoriul Balnear Techirghiol

INVESTIȚIE DIN SUFLET. „Sanatoriul Balnear Techirghiol va fi etalon pentru România!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ministerul nu are cum elibera autorizatii de construire sau desfiintare. Doar Primaria sau CJ - si nu e cazul CJ, pt ca intravilan urban. ATAT DECAT ATAT.
0
1
Primaria primarul si toti politistii, nu vor sa vada! Ifectia aia de tigan, otto, nu face doar afacere cu masini ci si cu peste, peste congelat ce il desgheata in niste recipiente jegoase de plastic, cu furtunul si pe urma il vinde ca peste proaspat! Nu stiu cine-l tine in brate, dar il tine bine, dupa accidentul ala el si-a cumparat permis ... a trandformat locul ala in focar de infectie, toata satra de puradei isi face nevoile pe unde apuca, toti urla cat ii tin rarunchii, se injura unii pe altii, se tipa si la cel mai mic, nicio autoritate nu ia masuri
6
0
da, pentru ca autorizatia de construire in asemenea cazuri este eliberata de ministerul sanatatii, nu de autoriatea locala
4
0
Trebuie o hatarare de guvern pentru demolarea unor ruine ?!....
4
0
Mai bine dadama cosmelia tiganilor otto dutu de langa Primarie si-au facut parc auto acolo pe strada, Primaria nu vede e chioara? Fac tiganii ditamai afacerea ilegala si otto ai aia .ai jos de ei bors sau cu. dracu le zice numai troace de masini si puradei jeg si mizerie pe toata strada peisaj de ghetto in mijlocu orasului
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272