rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INVESTIȚIE DIN SUFLET. „Sanatoriul Balnear Techirghiol va fi etalon pentru România!”

Zafer este unul dintre cei 1400 de copii care, an de an, vin la Secția de Recuperare Neuro-psiho-motorie a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Are 15 ani și vrea să meargă cât mai bine pentru a nu mai fi dependent de fotoliul rulant. Miercuri, 20 martie a.c., i-a întâmpinat cu un zâmbet larg pe oaspeții de seamă care au trecut pragul sălii de kinetoterapie unde făcea exerciții. Viceprim-ministrul Daniel Vasile Suciu și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au fost printre vizitatorii ce au venit la Techirghiol cu o veste îmbucurătoare: demararea proiectului pentru refacerea, în întregime, a secției de copii și dotarea ei cu aparatură de ultimă generație, printre care și robotică medicală. El i-a primit cu un zâmbet larg, oaspeții au plecat cu ochii în lacrimi...

Sectorul de recuperare al sistemului medical românesc are multe lipsuri. De ani buni – prea mulți și o știu toți cei care au ajuns într-o instituție de recuperare medicală! – nu au fost realizate investiții serioase. S-a mai dat un var, s-a mai cârpit pe ici, pe colo, a mai fost achiziționat un aparat sau primit ca donație, dar o investiție serioasă, nu. A admis-o și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu ocazia prezenței la Techirghiol, în dimineața zilei de miercuri, 20 martie a.c..

Secția de Recuperare Neuro-psiho-motorie a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol este unică la nivelul țării: este singura secție în care, pentru tratarea copiilor cu deficiențe, sunt folosiți factorii naturali, adică apa și nămolul de Techirghiol. Echipa medicală își face datoria cu suflet și pasiune, dar clădirile în care sunt tratați copiii speciali aveau nevoie de îmbunătățiri. E și normal, sunt clădiri construite în 1927 – 1945, care nu au avut parte de nicio reabilitare serioasă până în prezent. Drept urmare, o parte din clădiri au ajuns ruine.

Miercuri, 20 martie a.c., Sanatoriul Balnear Techirghiol a îmbrăcat haine de sărbătoare: într-o atmosferă festivă și în prezența oaspeților de seamă de la centru – vicepremierul Daniel Vasile Suciu, ministrul Sănătății Sorina Pintea, reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții, alături de prefectul județului Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, prof. dr. univ. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius” Constanța, dr. Cătălin Grasa, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța etc – a fost anunțată demararea proiectului de reabilitare a Secției de Recuperare Neuro-psiho-motorie. Un proiect în valoare de aproape 27 de milioane de lei, finanțat de Compania Națională de Investiții, pentru realizarea căruia parcursul hârtiilor prin birocrația românească a durat mai bine de doi ani. Un proiect care va transforma complet secția de copii: o parte din clădiri vor fi demolate, altele vor fi reabilitate, va fi construită o bază de tratament nouă, cu trei bazine de dimensiuni diferite – de precizat că în prezent secția are un singur bazin, de dimensiuni reduse. Mai mult, pe lângă transformarea spațiului hotelier, proiectul presupune și dotarea cu aparatură de ultimă generație, inclusiv cu robotică medicală special realizată pentru tratarea deficiențelor copiilor.

„În primul rând, va fi reabilitat tot spațiul de cazare și construit un spațiu nou, deoarece cel existent este neîncăpător. Se vor recâștiga cele 80 de paturi care în prezent sunt închise temporar. Secția deține 180 de paturi, dar din lipsă de circuite medicale, noi am utilizat numai 100 de paturi.

Proiectul începe astăzi, va fi o perioadă pentru proiectare, apoi lucrările. În 18 luni, copiii trebuie să beneficieze de această bază de tratament modernă. Avem cereri foarte multe, numărul solicitărilor crește din an în an, constatăm că vin și copii din străinătate”, a afirmat Elena Roxana Almășan, managerul sanatoriului.

Atât vicepremierul Daniel Suciu, cât și ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-au declarat legați sufletește de acest proiect. „Am urmărit prezentarea video și mi-a rămas în minte desenul de la final, realizat de un copil. Acest aspect îmi aduce aminte că nu este prima dată când sunt aici. Am mai venit, când aveam trei ani, cu părinții mei; țin minte că atunci m-am pierdut, de m-au căutat părinții o zi întreagă, cu Poliția. Cel mai frumos cadou pe care l-am primit de 8 martie a fost un desen de la un copil cu o boală rară, semnat simplu, „pentru Sorina”. În astfel de momente înțelegem că merită să investim în sănătatea copiilor.

Bugetul Sănătății are o creștere semnificativă. Anul trecut au fost majorate salariile, dar medicii nu pot să lucreze dacă nu au și dotări. Astfel că anul acesta se vor face investiții în dotări. (...)În general, în sectorul de recuperare, atât pediatrică, dar și a adultului, încă avem multe de făcut. De aceea o parte dintre bani vor fi repartizați în sectorul de recuperare. Categoric se impunea investiția, pe zona de recuperare avem încă multe lipsuri, de aceea cu atât mai necesar era acest proiect. Se pretează și zona, și personalul. Acest sanatoriu va deveni sanatoriu etalon pentru România. Pentru că și Ministerul Sănătății are o serie de investiții în acest sanatoriu.

Valoarea investiției este de 27 milioane de lei, termenul de finalizare este 2020. Am convingerea că în 2020 vom tăia panglica la acest edificiu”, a afirmat ministrul Sănătății.

La rândul lui, viceprim-ministrul Daniel Suciu a subliniat: „Astăzi este un moment de bucurie! Sunt fericit că putem susţine acest proiect de suflet, al meu şi al colegilor din minister, pentru că nu este nimic mai important decât să investim în sănătate şi să contribuim la recuperarea cât mai rapidă a micilor pacienţi!”

„Este o investiție importantă pentru sectorul medical, mai ales în contextul în care vorbim de reabilitarea unei secții destinată tratării celor mici. Totodată, a fost semnat contractul de finanțare privind dezvoltarea infrastructurii de acces către Lacul Techirghiol. Mă bucur să văd că autoritățile de la București au răspuns pozitiv insistențelor mele și în sfârșit Constanța este pe lista deciziilor investiționale”, a afirmat și Marius Horia Țuțuianu, președintele CJC.

Oaspeții au vizitat secția, ocazie cu care au făcut cunoștință și cu câțiva dintre micuții beneficiari ai sanatoriului. Zafer este un adolescent de 15 ani. Vine de ani buni aici, se deplasează cu dificultate, spune că încă mai învață să meargă, dar nu se dă bătut. I-a întâmpinat pe vizitatori cu zâmbetul larg, a ținut neapărat să spună cât de mult apreciază echipa medicală și chiar a vrut să arate cât de bine poate să meargă. Sebi, coleg de terapie, are și el 15 ani. S-a înroșit când Sorina Pintea s-a așezat pe salteaua terapeutică, alături de el, pentru a-i vorbi de la același nivel. S-a fâstâcit când a fost întrebat de câți ani vine la sanatoriu, dar vicepremierul Daniel Suciu i-a venit în ajutor. Râde și bate din palme, încântat de atenția pe care o primește. Pe hol, mamele și bunicile îi așteaptă liniștite, așezate pe o canapea. „Suntem mame de copii speciali, trebuie să putem!”, îi răspunde una dintre ele ministrului Sănătății.

De pe margine, echipa medicală, o mână de oameni pricepuți și sufletiști privesc liniștiți. Pentru ei, acești copii sunt ca și ai lor. Se bucură că, în sfârșit, statul le acordă mai multă atenție și speră ca lucrurile să nu se oprească aici.

Anul acesta, Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaștere națională și internațională, ocupând de mai mulți ani primul loc printre stațiunile de profil din țară.

Florentina BOZÎNTAN

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezent la Techirghiol

Sorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Începe reabilitarea Secţiei de Copii a Sanatoriului Techirghiol

REALITATE VIRTUALĂ și ROBOTICĂ MEDICALĂ pentru tratarea copiilor de la Sanatoriul Balnear Techirghiol

joi, 21 martie 20193044
Comentarii

13Replica(21 mar 09:57)
Techirghiol 27 de strazi doar pietruite, fara canalizare, fara trotuare, 129 de case cu HAZNA.
33Pensionar 67(21 mar 09:35)
Oare ministerul stie de practicile care se fac in sanatoriu?Suni la receptie,iti spun ca nu au locuri decat peste trei sau patru luni,daca mergi la unul dintre medicii din sanatoriu,iti spun clar ca se rezolva,zilnic se fac internari cu spagi cuprinse intre 200 si 300 de lei.Pana cand aceste practici?Menegerul cu sigura ta stie,este si el om,nu?
12Legi psd-iste a la Tu-Dorel(21 mar 09:15)
'Reati ai drak-ului de psd-ei penali! Ati nenorocit tara si pe noi toti si, acum va faceti si LEGI SPECIALE pentru TOTI HOTII stransi ciorchine in jurul lui DRACnea! Nu ne-ar fi mai bine in uniunea Ruso-belaruso, fara stat de drept, doar dai dreptul dupa ce furi din banul public. Ce lupta impotriva coruptei, libertate sa furi cat vrei . da todorel, tontonel, slugarel o lege croita pe masura lu dracnea si-a hotilor din jurul lui si, gata! Spalati, parfumati si cu bani luati! Prostii platesc furaciunile lor ca datorie publica! Ce zici tontonele, e bine asa?
12psd(21 mar 08:41)
Jegurile astea de politicieni pana acum au furat tot ce-au prins si acum inaite de alegeri umbla ca cainii maidanezi dupa voturi ca nu cumva sa piarda ciolanul.Votati in continuare la fel si o sa ne ia dracu pe toti.
04Grig(21 mar 08:38)
Am fost si eu de doua ori. M-am simtit bine dupa pentru o perioada de vreo 2 ani, dupa trebuie sa revii. Nu am dat spaga, trebuie sa platesti intre 800-1500 lei, chiar daca esti asigurat. Cam scump, iar mancarea e de spital. Personalul isi face meseria
16anonimus(21 mar 07:40)
cind medicii de la acest sanatoriu nu mai primesc spaga si nici asistentele de la proceduri. niste jeguri. pleaca in fiecare zi cu sute de lei in buzunare.
mai mult...Replica
19 apr 00:00ReplicaRegulamentul din zona Peninsulară, pe masa judecătorilor! Agenţii economici au declarat RĂZBOI Primăriei Constanţa

Consilierii locali muncipali din Constanța au votat, în septembrie 2018, aprobarea Regulamentului de acces în zona...269

19 apr 23:11ReplicaANAF cere falimentul asociaţiei apicultorilor din Constanţa. Printre membri, un inspector din Consiliul Judeţean186
19 apr 00:00ReplicaUn rus investeşte într-un hotel cu 8 etaje în Mamaia. Numele lui are legătură cu Cristian Borcea439
19 apr 00:00ReplicaCasa Prahova NU are aviz de funcţionare! Motivul: o datorie pentru care patronul s-a adresat instanţei

Nicolae Chivu, patronul unităţii de cazare Casa Prahova nu poate obţine avizul de funcţionare, din cauza unui debit...324

19 apr 00:00ReplicaParapetul de pe DN 3 Constanţa - Valu, PROMISIUNI FĂRĂ ACOPERIRE!194
19 apr 00:00ReplicaFEMEIE ATACATĂ în plină stradă! 'Eu NU fac aşa ceva' – declaraţia unui INFRACTOR cu ANTECEDENTE277
19 apr 00:00ReplicaŞEDINŢĂ PUBLICĂ în Năvodari, pentru reabilitarea străzilor din Mamaia Nord

Centrul de Afaceri Năvodari a găzduit, miercuri, 17 aprilie a.c., o ședință publică convocată de primarul Florin...109

19 apr 00:00ReplicaDecizie în dosarul tânărului care a agresat doi poliţişti, la Hârşova!110
19 apr 00:00ReplicaDezastru pentru buzunarele locuitorilor din Medgidia!156
19 apr 00:00ReplicaSute de locuitori din Hârşova, sprijiniţi să aibă o viaţă mai bună!

Joi după-amiază, 18 aprilie a.c., Clubul Femeilor din Hârșova găzduiește întrunirea prilejuită de derularea...105

19 apr 00:27ReplicaTudorel Toader îşi prezintă DEMISIA din funcţia de ministru1175
19 apr 00:16ReplicaAtenție, constănțeni! Dacă aţi fost somaţi să RESTITUIŢI subvenţia la căldură, nu veţi plăti dobânzi şi penalităţi1758
Vremea
4.3°4.3° - 4.3° joi, 18 aprilie 2019
nori împrăștiațiUmiditate: 71%
Vânt: 0.62 m/s din NV
Presiune: 1025.883 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 00:00SportEuropa League, "sferturi". Napoli-Arsenal 0-1, Chelsea-Slavia 4-3, Valencia-Villarreal 2-0, Eintracht-Benfica 2-0

Arsenal, Valencia, Eintracht Frankfurt şi Chelsea sunt cele patru semifinaliste din Europa League. În penultimul act...84

19 apr 00:00SportFestival de goluri în Chelsea - Slavia Praga

Atacantul lui Chelsea, Pedro, a fost protagonistul startului de meci la returul dintre Chelsea şi Slavia Praga din...92

19 apr 00:00SportIanis Hagi pleacă de la Viitorul! Gică Hagi a confirmat în direct la TV

Gică Hagi a confirmat că Ianis Hagi (20 de ani) are mai multe oferte din campionatele importante ale Europei....132

19 apr 00:00SportIvan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Ivan Patzaichin, cel mai titrat canoist român din toate timpurile, a primit, joi, Colanul de Aur, cea mai înaltă...98

Local
19 apr 00:00LocalReînscrierile la grădiniţă încep pe 6 mai

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu...89

19 apr 00:53LocalProcurori din Constanţa, în atenţia CSM

Secţia pentru procurori din cadrul CSM s-a întrunit joi, 18 aprilie, în şedinţă. Pe ordinea de zi s-au aflat şi...721

19 apr 00:53LocalContinuă pregătirile pentru sezonul estival în stațiunea Mamaia și municipiul Constanța

De la începutul săptămânii, angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța...249

19 apr 00:51LocalExpoziție de Paște cu vânzare, cu produse realizate de copiii din centrele de plasament

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a deschis, joi, 18 aprilie a.c., cea...195

19 apr 00:42LocalMai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai

Aproximativ 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe litoralul românesc, ceea ce înseamnă mai puțin...1372

19 apr 00:49LocalArnold, baschetbalistul surdo-mut care vrea în NBA

...219

19 apr 00:49LocalNăvodărenii care văd fapte antisociale, îndrumați să sune la Poliția Locală!

Primăria orașului Năvodari și Direcția Poliției Locale Năvodari a demarat campania „FII RESPONSABIL! ATITUDINEA...535

19 apr 01:08LocalSANCȚIUNI DRASTICE pentru MIZERIE și CONSUMUL DE ALCOOL pe stradă!

Consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, mizeria aruncată pe stradă, cerșetoria și răscolitul în...396

19 apr 01:10LocalConstanţa. Peste 200 kg peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța - Punctul de Trecere a Frontierei Midia au depistat,...417

19 apr 00:24LocalCondamnaţi definitiv, încarceraţi şi introduşi în penitenciarul Poarta Albă

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni! La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului...413

Politică
19 apr 00:00PoliticăTeodorovici iar a luat bani cu împrumut la dobândă mare: Încă 400 de milioane de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de...80

19 apr 01:00PoliticăLiviu Dragnea a lansat acuzații FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Ludovic Orban: 'Să spună jandarmul cum îi săreau zeci de mii de euro din geantă când a plecat'

Liviu Dragnea a spus, în județul Suceava, că are informații despre mandatul lui Ludovic Orban în fruntea...477

19 apr 01:00PoliticăINCIDENT procedural cu dosarul Revoluţiei: Parchetul a trimis dosarul la ÎCCJ pe ascuns, la o săptămână după anunţul oficial

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încălcat Codul de procedură penală în privinţa...183

19 apr 01:01PoliticăUn tânăr nu a vrut să dea mâna cu Liviu Dragnea, la mitingul PSD

Câteva sute de persoane au participat, joi, la un miting PSD în localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, la care...376

19 apr 01:01PoliticăLiviu Dragnea vorbește, în premieră, de candidatura la prezidențiale: „O să vă răspund, când e momentul, dacă voi candida“

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat joi, într-un miting electoral organizat în...198

19 apr 00:17PoliticăBola iar se ia de Palaz! `400.000 de lei din bani publici pentru 3 zile de băut bere, totul deghizat în eveniment cultural!`

„400.000 de lei din bani publici, pentru trei zile de băut bere, totul deghizat în „eveniment cultural”. Cam...879

19 apr 00:48PoliticăCererea de pensionare a lui Augustin Lazăr, acceptată de CSM

Ordinea de zi de joi, 18 aprilie, a sedintei Sectiei pentru procurori s-a suplimentat cu discutarea cererii de...397

19 apr 01:04PoliticăKlaus Iohannis: Nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările întregii remanieri

Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă după ceremonia de introducere în profesie a absolvenţilor Consiliului...257

19 apr 01:09PoliticăCreștere a încasărilor la TAXE și IMPOZITE, față de anul trecut!

SPIT Constanța aduce la cunoștința opiniei publice că în perioada ianuarie-martie 2019, totalul sumelor încasate...265

19 apr 01:11PoliticăATENȚIE UNDE PARCAȚI! Poliția Locală dă zeci de amenzi zilnic!

Staționarea sau oprirea voluntară în zonele în care aceste acțiuni sunt interzise, încălcarea semnificației...399

Monden
19 apr 00:00MondenCum va fi rochia de mireasă a Adelinei Pestrițu și cum își va îmbrăca fetița: „Sunt foarte dificilă“

Adelina Pestriţu (32 de ani) şi iubitul ei, Virgil Şteblea, sunt în focuri! Cei doi se pregătesc de zor pentru cel...100

19 apr 00:00MondenCât a slăbit Oana Roman. Ţinuta care i-a dezvăluit noua siluetă

După ani la rând în care a fost criticată pentru siluetă, Oana Roman pare că a câştigat pentru moment lupta cu...95

19 apr 00:00MondenCe vor face CRBL și Oase cu premiul de 30.000 de euro, de la Asia Express

O ţară întreagă a stat cu sufletul la gură, marţi seară, 16 aprilie, pentru a afla câştigătorii marelui premiu...84

19 apr 00:00MondenAndreea Bălan, la primul eveniment oficial după cea de-a doua naştere

După ce ne-a dat emoţii la naşterea celei de-a doua fiice, iată că artista s-a refăcut complet şi-şi poate relua...82

19 apr 00:00MondenCe s-a întâmplat cu Lisa Marie Presley? Fosta soţie a lui Michael Jackson s-a îngrăşat teribil!

Singurul copil al lui Elvis Presley, din mariajul cu Priscilla, duce o viaţă relativ retrasă. De aceea, poate, ne...92

19 apr 00:00MondenSophie Turner din Game of Thrones se luptă cu depresia. Cum au afectat-o criticile pentru rolul Sansa Stark

Actriţa Sophie Turner a dezvăluit că s-a luptat ani de zile cu depresia, boală ce s-a accentuat odată cu primirea...82

19 apr 00:00Monden„La Gomera“ de Corneliu Porumboiu, printre cele 19 filme selecţionate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes

Nouăsprezece filme vor concura anul acesta în competiţia Festivalului de Film de la Cannes, potrivit listei iniţiale...80

19 apr 00:00MondenBradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal în Scoţia

Bradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal miercuri seara la Edinburgh,...83

19 apr 00:00MondenDisney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Compania Walt Disney, care a obţinut încasări de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie ''The...84

18 apr 19:32MondenBianca Drăgușanu, dezlănțuită: Ce replici a avut pentru Cătălin Botezatu și pentru prezentatorii emisiunii „Vulturii de noapte”

Bianca Drăgușanu a participat la emisiunea Vulturii de noapte, pe care fostul său partener de viață, Victor Slav, o...472

Mapamond
19 apr 00:00MapamondÎnaintea publicării raportului Mueller, Trump denunţă o „înşelătorie politică“

Preşedintele american Donald Trump a denunţat joi "cea mai mare înşelătorie politică din toate timpurile", cu...88

19 apr 00:00MapamondKim Jong Un se va deplasa în Rusia pentru un summit cu Putin, anunţă Kremlinul

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va deplasa în Rusia la sfârşitul lunii aprilie pentru un summit bilateral cu...87

19 apr 00:00MapamondUKIP îşi lansează campania, prezentându-se ca „adevăratul partid“ al Brexit-ului

Partidul britanic UKIP (eurofob şi antiimigraţie) şi-a lansat joi campania pentru alegerile europarlamentare,...84

19 apr 00:00MapamondCoreea de Nord cere SUA să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo la negocieri

Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo cu un negociator "mai...82

19 apr 00:00MapamondCongresul SUA va primi raportul procurorului Mueller privind complicitatea cu Rusia cenzurat după patru criterii

Congresul Statelor Unite va primi joi, în jurul orelor locale 11:00-12:00 (15:00-16:00 GMT) raportul anchetatorului...85

19 apr 00:00MapamondParlamentul European a votat simplificarea procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă şedere în UE

Parlamentul European a votat miercuri, la Strasbourg, o simplificare a procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă...92

19 apr 00:00MapamondRusia extinde sancţiunile economice impuse Ucrainei

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat joi un decret care extinde lista produselor ucrainene ale căror importuri vor...84

19 apr 00:00MapamondAccident în insula Madeira: Portugalia a decretat trei zile de doliu naţional

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu naţional în memoria victimelor accidentului rutier în care...85

19 apr 00:00MapamondFranţa: Clopotele catedralelor au bătut în semn de solidaritate cu Notre-Dame din Paris

Marele clopot al bazilicii Notre-Dame-de-la Garde din Marsilia a fost tras la ora locală 18.50 (16.50 GMT), la fel ca...82

19 apr 00:00MapamondUn bărbat a fost arestat în Catedrala Saint-Patrick din New York, având asupra lui bidoane cu benzină

Un bărbat a fost arestat miercuri seara după ce a pătruns în Catedrala Sfântul Patrick din New York având asupra...83

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1322

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1184

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...776

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1274

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3880

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2311

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7267

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3094

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...4967

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1952