rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INVESTIȚIE DIN SUFLET. „Sanatoriul Balnear Techirghiol va fi etalon pentru România!”

Zafer este unul dintre cei 1400 de copii care, an de an, vin la Secția de Recuperare Neuro-psiho-motorie a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Are 15 ani și vrea să meargă cât mai bine pentru a nu mai fi dependent de fotoliul rulant. Miercuri, 20 martie a.c., i-a întâmpinat cu un zâmbet larg pe oaspeții de seamă care au trecut pragul sălii de kinetoterapie unde făcea exerciții. Viceprim-ministrul Daniel Vasile Suciu și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au fost printre vizitatorii ce au venit la Techirghiol cu o veste îmbucurătoare: demararea proiectului pentru refacerea, în întregime, a secției de copii și dotarea ei cu aparatură de ultimă generație, printre care și robotică medicală. El i-a primit cu un zâmbet larg, oaspeții au plecat cu ochii în lacrimi...

Sectorul de recuperare al sistemului medical românesc are multe lipsuri. De ani buni – prea mulți și o știu toți cei care au ajuns într-o instituție de recuperare medicală! – nu au fost realizate investiții serioase. S-a mai dat un var, s-a mai cârpit pe ici, pe colo, a mai fost achiziționat un aparat sau primit ca donație, dar o investiție serioasă, nu. A admis-o și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu ocazia prezenței la Techirghiol, în dimineața zilei de miercuri, 20 martie a.c..

Secția de Recuperare Neuro-psiho-motorie a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol este unică la nivelul țării: este singura secție în care, pentru tratarea copiilor cu deficiențe, sunt folosiți factorii naturali, adică apa și nămolul de Techirghiol. Echipa medicală își face datoria cu suflet și pasiune, dar clădirile în care sunt tratați copiii speciali aveau nevoie de îmbunătățiri. E și normal, sunt clădiri construite în 1927 – 1945, care nu au avut parte de nicio reabilitare serioasă până în prezent. Drept urmare, o parte din clădiri au ajuns ruine.

Miercuri, 20 martie a.c., Sanatoriul Balnear Techirghiol a îmbrăcat haine de sărbătoare: într-o atmosferă festivă și în prezența oaspeților de seamă de la centru – vicepremierul Daniel Vasile Suciu, ministrul Sănătății Sorina Pintea, reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții, alături de prefectul județului Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, prof. dr. univ. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius” Constanța, dr. Cătălin Grasa, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța etc – a fost anunțată demararea proiectului de reabilitare a Secției de Recuperare Neuro-psiho-motorie. Un proiect în valoare de aproape 27 de milioane de lei, finanțat de Compania Națională de Investiții, pentru realizarea căruia parcursul hârtiilor prin birocrația românească a durat mai bine de doi ani. Un proiect care va transforma complet secția de copii: o parte din clădiri vor fi demolate, altele vor fi reabilitate, va fi construită o bază de tratament nouă, cu trei bazine de dimensiuni diferite – de precizat că în prezent secția are un singur bazin, de dimensiuni reduse. Mai mult, pe lângă transformarea spațiului hotelier, proiectul presupune și dotarea cu aparatură de ultimă generație, inclusiv cu robotică medicală special realizată pentru tratarea deficiențelor copiilor.

„În primul rând, va fi reabilitat tot spațiul de cazare și construit un spațiu nou, deoarece cel existent este neîncăpător. Se vor recâștiga cele 80 de paturi care în prezent sunt închise temporar. Secția deține 180 de paturi, dar din lipsă de circuite medicale, noi am utilizat numai 100 de paturi.

Proiectul începe astăzi, va fi o perioadă pentru proiectare, apoi lucrările. În 18 luni, copiii trebuie să beneficieze de această bază de tratament modernă. Avem cereri foarte multe, numărul solicitărilor crește din an în an, constatăm că vin și copii din străinătate”, a afirmat Elena Roxana Almășan, managerul sanatoriului.

Atât vicepremierul Daniel Suciu, cât și ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-au declarat legați sufletește de acest proiect. „Am urmărit prezentarea video și mi-a rămas în minte desenul de la final, realizat de un copil. Acest aspect îmi aduce aminte că nu este prima dată când sunt aici. Am mai venit, când aveam trei ani, cu părinții mei; țin minte că atunci m-am pierdut, de m-au căutat părinții o zi întreagă, cu Poliția. Cel mai frumos cadou pe care l-am primit de 8 martie a fost un desen de la un copil cu o boală rară, semnat simplu, „pentru Sorina”. În astfel de momente înțelegem că merită să investim în sănătatea copiilor.

Bugetul Sănătății are o creștere semnificativă. Anul trecut au fost majorate salariile, dar medicii nu pot să lucreze dacă nu au și dotări. Astfel că anul acesta se vor face investiții în dotări. (...)În general, în sectorul de recuperare, atât pediatrică, dar și a adultului, încă avem multe de făcut. De aceea o parte dintre bani vor fi repartizați în sectorul de recuperare. Categoric se impunea investiția, pe zona de recuperare avem încă multe lipsuri, de aceea cu atât mai necesar era acest proiect. Se pretează și zona, și personalul. Acest sanatoriu va deveni sanatoriu etalon pentru România. Pentru că și Ministerul Sănătății are o serie de investiții în acest sanatoriu.

Valoarea investiției este de 27 milioane de lei, termenul de finalizare este 2020. Am convingerea că în 2020 vom tăia panglica la acest edificiu”, a afirmat ministrul Sănătății.

La rândul lui, viceprim-ministrul Daniel Suciu a subliniat: „Astăzi este un moment de bucurie! Sunt fericit că putem susţine acest proiect de suflet, al meu şi al colegilor din minister, pentru că nu este nimic mai important decât să investim în sănătate şi să contribuim la recuperarea cât mai rapidă a micilor pacienţi!”

„Este o investiție importantă pentru sectorul medical, mai ales în contextul în care vorbim de reabilitarea unei secții destinată tratării celor mici. Totodată, a fost semnat contractul de finanțare privind dezvoltarea infrastructurii de acces către Lacul Techirghiol. Mă bucur să văd că autoritățile de la București au răspuns pozitiv insistențelor mele și în sfârșit Constanța este pe lista deciziilor investiționale”, a afirmat și Marius Horia Țuțuianu, președintele CJC.

Oaspeții au vizitat secția, ocazie cu care au făcut cunoștință și cu câțiva dintre micuții beneficiari ai sanatoriului. Zafer este un adolescent de 15 ani. Vine de ani buni aici, se deplasează cu dificultate, spune că încă mai învață să meargă, dar nu se dă bătut. I-a întâmpinat pe vizitatori cu zâmbetul larg, a ținut neapărat să spună cât de mult apreciază echipa medicală și chiar a vrut să arate cât de bine poate să meargă. Sebi, coleg de terapie, are și el 15 ani. S-a înroșit când Sorina Pintea s-a așezat pe salteaua terapeutică, alături de el, pentru a-i vorbi de la același nivel. S-a fâstâcit când a fost întrebat de câți ani vine la sanatoriu, dar vicepremierul Daniel Suciu i-a venit în ajutor. Râde și bate din palme, încântat de atenția pe care o primește. Pe hol, mamele și bunicile îi așteaptă liniștite, așezate pe o canapea. „Suntem mame de copii speciali, trebuie să putem!”, îi răspunde una dintre ele ministrului Sănătății.

De pe margine, echipa medicală, o mână de oameni pricepuți și sufletiști privesc liniștiți. Pentru ei, acești copii sunt ca și ai lor. Se bucură că, în sfârșit, statul le acordă mai multă atenție și speră ca lucrurile să nu se oprească aici.

Anul acesta, Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaștere națională și internațională, ocupând de mai mulți ani primul loc printre stațiunile de profil din țară.

Florentina BOZÎNTAN

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezent la Techirghiol

Sorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Începe reabilitarea Secţiei de Copii a Sanatoriului Techirghiol

REALITATE VIRTUALĂ și ROBOTICĂ MEDICALĂ pentru tratarea copiilor de la Sanatoriul Balnear Techirghiol

joi, 21 martie 20193309
Comentarii

13Replica(21 mar 09:57)
Techirghiol 27 de strazi doar pietruite, fara canalizare, fara trotuare, 129 de case cu HAZNA.
33Pensionar 67(21 mar 09:35)
Oare ministerul stie de practicile care se fac in sanatoriu?Suni la receptie,iti spun ca nu au locuri decat peste trei sau patru luni,daca mergi la unul dintre medicii din sanatoriu,iti spun clar ca se rezolva,zilnic se fac internari cu spagi cuprinse intre 200 si 300 de lei.Pana cand aceste practici?Menegerul cu sigura ta stie,este si el om,nu?
12Legi psd-iste a la Tu-Dorel(21 mar 09:15)
'Reati ai drak-ului de psd-ei penali! Ati nenorocit tara si pe noi toti si, acum va faceti si LEGI SPECIALE pentru TOTI HOTII stransi ciorchine in jurul lui DRACnea! Nu ne-ar fi mai bine in uniunea Ruso-belaruso, fara stat de drept, doar dai dreptul dupa ce furi din banul public. Ce lupta impotriva coruptei, libertate sa furi cat vrei . da todorel, tontonel, slugarel o lege croita pe masura lu dracnea si-a hotilor din jurul lui si, gata! Spalati, parfumati si cu bani luati! Prostii platesc furaciunile lor ca datorie publica! Ce zici tontonele, e bine asa?
12psd(21 mar 08:41)
Jegurile astea de politicieni pana acum au furat tot ce-au prins si acum inaite de alegeri umbla ca cainii maidanezi dupa voturi ca nu cumva sa piarda ciolanul.Votati in continuare la fel si o sa ne ia dracu pe toti.
04Grig(21 mar 08:38)
Am fost si eu de doua ori. M-am simtit bine dupa pentru o perioada de vreo 2 ani, dupa trebuie sa revii. Nu am dat spaga, trebuie sa platesti intre 800-1500 lei, chiar daca esti asigurat. Cam scump, iar mancarea e de spital. Personalul isi face meseria
16anonimus(21 mar 07:40)
cind medicii de la acest sanatoriu nu mai primesc spaga si nici asistentele de la proceduri. niste jeguri. pleaca in fiecare zi cu sute de lei in buzunare.
mai mult...Replica
21 aug 00:00ReplicaȘOCANT! Un tânăr din Medgidia s-a INCENDIATt în mașină, din cauza tatălui: Taților de băieți, nu îi faceți copilului vostru ce mi-a făcut tatăl meu!

Caz șocant la Medgidia! Un tânăr de 26 de ani și-a dat foc în mașină, lângă Murfatlar, sătul de jignirile...0

21 aug 00:00ReplicaDosarul de CORUPŢIE a lui Poteleanu: S-a solicitat EXCLUDEREA probei cu INTERCEPTĂRILE. Au fost realizate cu sprijinul SRI1204
21 aug 00:00ReplicaDOSARE de TRAFIC de CANABIS! Martorii, 'PIONI' IMPORTANȚI: 'Cumpăram cam de 3-4 ori pe lună..'907
21 aug 00:00ReplicaReprezentanții clinicii Medstar din Constanța, lucrări de construcții FĂRĂ AUTORIZAŢIE

Dirctorul Medstar 2000, Dorel BuRiu, intenționează să intre în legalitate cu lucrările executate la clinica de pe...797

21 aug 00:00ReplicaFostul deputat Remus Cernea îşi face rulote cu mâncare vegană pe litoral cu finanţare Start- Up Nation673
21 aug 00:00ReplicaFăgădău insistă să preia magistralele CET. Liberala Arghirescu iese la atac: Primarul a intrat în campanie electorală!522
21 aug 00:00ReplicaPERICOLELE din MAMAIA: Turiștii riscă să-și rupă gâtul în aleile din lemn amenajate de administratorii plajelor

În afară de faptul că stațiunea Mamaia își întâmpină turiștii cu peisaje dezolante, în sensul că multe...341

21 aug 00:00ReplicaCOPIII și predispunerea lor la ÎMBOLNĂVIRI pe timpul VERII. SFATURILE medicilor specialiști!269
21 aug 00:00ReplicaManagerul Spitalului Municipal Medgidia: 'Policlinica este finalizată în proporţie de 95%'428
21 aug 00:23ReplicaErwin Şimşensohn a promovat concursul pentru postul de manager al Teatrului de Stat Constanţa

Postul de manager la Teatrul de Stat Constanța a fost scos la concurs, după ce un proiect în acest sens a fost votat...816

21 aug 00:19ReplicaATENȚIE, șoferi! RESTRICȚII de circulație pe strada Soveja1358
21 aug 00:39ReplicaPrimăria NU poate AMENAJA SPAȚIUL de JOACĂ din Tomis Nord din cauza ȘOFERILOR!829
Vremea
31°26.9° - 31° miercuri, 21 august 2019
ConstantaUmiditate: 34%
Vânt: 5.92 m/s
Presiune: 1018.52 milibari

Loto
6/495820242740
5/408132730343
joker14613283
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 aug 00:00SportCFR Cluj nu a mai reușit minunea: A pierdut, acasă, cu Slavia Praga

CFR Cluj a pierdut meciul cu Slavia Praga, scor 0-1, în manșa tur a play-off-ului Ligii Campionilor, disputată în...286

21 aug 00:00SportSimona Halep, fără rețineri despre hate-speech-ul de pe internet: „Știți ce mă deranjează cel mai mult?”

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) încearcă în permanență să fie un exemplu în afara terenului, ea dezvăluind în...399

21 aug 00:00SportIon Țiriac, derapaj furibund: „Ar trebui condamnați la închisoare, sunt bolnavi la cap!”

Ion Țiriac (80 de ani), unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din peisajul sportului autohton, continuă...510

21 aug 00:00SportBurleanu: Situaţia în care se află FCSB şi Dinamo afectează Liga I

Situaţia în care se află FCSB şi Dinamo, care ocupă după şase etape locurile 11 şi 14 în clasamentul Ligii I,...222

Local
21 aug 00:00LocalO pată de culoare pe trecerile de pietoni

21 de lucrări decorative vor putea fi admirate în curând pe trotuarele din dreptul trecerilor de pietoni din...219

21 aug 01:50LocalRechizite contrafăcute, indisponibilizate de poliţişti

Poliţiştii de la transporturi au ridicat peste 600 de rechizite școlare susceptibile a fi contrafăcute, în valoare...211

21 aug 01:49LocalPolițist de frontieră premiat cu medalia „Bărbăție și Credință” de către Președintele României

Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia „Bărbăție și...341

21 aug 01:52LocalAcțiune de verificare a obiectivelor asigurate cu pază

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Tulcea, în seara zilei de 19.08.2019, au desfășurat o acțiune...314

21 aug 01:46LocalAccident rutier în Constanța, pe șoseaua Mangaliei! Doi vârstnici au fost RĂNIȚI

Un accident rutier a avut loc marți, 20 august, la intersecția dintre șoseaua Mangaliei și strada Hatman Arbore din...781

21 aug 01:02LocalPANICĂ în PARCUL de la FAR! TURMENTAT şi cu un CUŢIT, în preajma COPIILOR!

Oamenii legii au fost solicitați, la data de 19 august, de către un copil în vârstă de 14 ani, după ce acesta s-ar...1907

21 aug 01:44LocalTânăr din Cernavodă, prins DROGAT la volan!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 19 august a.c., în jurul orei 14.30, au identificat...3218

21 aug 01:45LocalPolițiștii din Mangalia și Eforie Sud au tras pe dreapta doi șoferi: unul fără permis, celălalt sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Mangalia, la data de 19 august a.c., în jurul orei 10.30, au depistat un...1376

21 aug 01:45LocalMai multe zone din Constanța, MONITORIZATE și VERIFICATE de polițiștii locali!

Polițiștii locali constănțeni, în cursul zilei de 14 august 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, au desfășurat...886

21 aug 01:45LocalFarduri în valoare de aproximativ 51.840 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un...301

Politică
21 aug 00:00PoliticăSUA vor mări numărul militarilor americani în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că în discuția cu Donald Trump a fost abordată și tema...159

21 aug 00:00PoliticăDeclarația comună semnată de Iohannis și Trump: 5 puncte-cheie agreate la Casa Albă

Opoziția României față de Nord Stream 2 și resursele energetice din Marea Neagră, cooperarea militară, tehnologia...218

20 aug 00:38PoliticăPrimăria Medgidia - DREPT LA REPLICĂ

"Referitor la conținutul articolului intitulat „Contract de milioane - Primăria Medgidia a angajat o firmă fără...857

21 aug 01:49PoliticăVictor Ponta își calmează colegii din Pro România care se opun unei alianțe cu ALDE: Să măsurăm de 7 ori înainte să tăiem

Liderul Pro România, Victor Ponta, și-a îndemnat marți colegii din partid să fie „chibzuiți, calmi, răbdători...233

21 aug 01:42PoliticăPrimăria Cernavodă va dota Spitalulul Orășenesc cu computer tomograf în valoare de 1,6 milioane de euro

Potrivit notificărilor primite de la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, (Brăila), proiectul cu finanțare...257

21 aug 01:48PoliticăFost ministru al Comunicațiilor, plângere la SIIJ pe numele lui Kovesi. Fosta șefă DNA, acuzată de represiune nedreaptă și șantaj

Sorin Pantiș, fost ministru al Comunicațiilor, a depus la SIIJ o plângere împotriva lui Kovesi pe care o acuză de...244

21 aug 01:42PoliticăEducația și infrastructura din Valu lui Traian, prioritățile administrației locale

Administrația locală din Valu lui Traian deține proiecte de infrastructură aflate în derulare la nivelul comunei...274

21 aug 01:48PoliticăPNL va ataca la CCR Codul administrativ

PNL va ataca la Curtea Constituţională Codul administrativ, pe care îl consideră neconstituţional, pentru că nu...202

21 aug 01:43PoliticăPrimăria Constanța plăteşte peste 100.000 lei pentru promovarea online

Primăria Constanța anunță achiziție directă pentru Serviciul de promovare online a Primăriei municipiului...432

21 aug 01:22PoliticăClaudiu Palaz a sesizat și Senatul cu privire la averea lui Vergil Chițac

După ce, zilele trecute, Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președinte Claudiu-Iorga Palaz, a depus o...606

Monden
21 aug 00:00MondenAdelina Pestriţu, sexy în luna de miere. A făcut furori pe plajă cu silueta perfectă

De câteva zile, Adelina Pestriţu (32 de ani) şi soţul ei, Virgil Şteblea, se află în vacanţă în Peninsula...199

21 aug 00:00MondenBăiatul lui Ştefan Bănică jr s-a afişat cu iubita

Fiul cel mare al cântărețului Ștefan Bănică jr (51 de ani), Radu Ștefan Bănică (16 ani), s-a afișat cu iubita...209

21 aug 00:00MondenAdrian Titieni, distrus după ce şi-a văzut fosta nevastă sărutându-se cu Alexandru Papadopol

Povestea de amor dintre Adriana Irimescu, fostă Titieni, şi Alexandru Papadopol face victime colaterale. După ce...255

21 aug 00:00MondenMonica Bîrlădeanu a devenit aliat al unei organizaţii caritabile. Ce este „Armata Îngerilor“

Frumusețea și talentul au ajutat-o să ajungă la Hollywood, însă inima ei a rămas în România, unde actrița vrea...141

21 aug 00:00MondenCe copii frumoși au Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones!

Actorul Michael Douglas și-a scos întreaga familie în oraș, sâmbătă, la un restaurant italian din Beverly Hills,...215

21 aug 00:00MondenCântăreaţa americană Pink le ia apărarea prinţului Harry şi soţiei sale Meghan

Cântăreaţa americană Pink este cea mai recentă celebritate care le-a luat apărarea Ducelui şi Ducesei de Sussex,...151

21 aug 00:00MondenActorul Dwayne Johnson s-a căsătorit în secret, în Hawaii

Actorul american Dwayne Johnson, supranumit "The Rock", a anunţat că s-a căsătorit cu partenera lui de viaţă,...163

21 aug 00:00MondenDan Stevens se alătură actorilor Pierce Brosnan şi Rachel McAdams în filmul „Eurovision“

Dan Stevens s-a alăturat luni distribuţiei filmului ''Eurovision'', o comedie despre cel mai mare concurs de muzică...117

21 aug 00:00MondenViitorul film al actriţei Meryl Streep va putea fi văzut pe noua platformă HBO Max

Viitoarea platformă de streaming a gigantului WarnerMedia, HBO Max, a cumpărat drepturile de difuzare a comediei ''Let...133

21 aug 00:00MondenDivorţ la 17 ani şi o dramă sumbră de familie: Trecutul necunoscut al tenorului Placido Domingo

După apariţia săptămâna trecută a unor acuzaţii de hărţuire sexuală lansate de mai multe femei împotriva...187

Mapamond
21 aug 00:00MapamondRepublica Moldova: Chişinăul îşi expune poziţia după readucerea în discuţie a Planului Kozak cu privire la Transnistria

Subiectul revenirii la Planul Kozak nu este relevant în procesul de reglementare a conflictului transnistrean la ora...126

21 aug 00:00MapamondFranţa: Cinci persoane arestate înaintea summitului G7, după un apel la atacarea jandarmilor

Cinci persoane, dintre care unele 'aparţin mişcării ''Black blocs''' (persoane care poartă la proteste haine care...120

21 aug 00:00MapamondInformaţii despre arestarea unui funcţionar consular britanic din Hong Kong provoacă îngrijorare la Londra

Ministerul de Externe britanic a comunicat marţi că încearcă să obţină informaţii suplimentare despre posibila...120

21 aug 00:00MapamondSUA au testat o rachetă de croazieră cu rază medie, după retragerea din INF

Armata americană a efectuat duminică un test cu rachetă convenţională de croazieră cu rază medie de acţiune,...113

21 aug 00:00MapamondSlovacia: Ancheta asupra asasinării jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak vizează clasa politică

Procurori slovaci au declarat luni că vor cerceta contactele dintre oameni politici şi presupusul comanditar al...121

21 aug 00:00MapamondGermania: Două persoane au fost rănite şi alte 25 au fost arestate în urma unui incident armat într-un bar

Un incident armat a avut loc în oraşul Magdeburg din estul Germaniei la primele ore ale zilei de marţi, incident în...128

21 aug 00:00MapamondSUA - Jeffrey Epstein a semnat un testament cu două zile înainte de a se sinucide în închisoare

Cu două zile înainte de a se sinucide în închisoare, omul de afaceri Jeffrey Epstein a semnat un testament prin care...141

21 aug 00:00MapamondOpen Arms: Migranţi disperaţi se aruncă în mare, situaţia „a scăpat de sub control“, afirmă organizaţia spaniolă

Zece migranţi s-au aruncat marţi în apă de pe nava umanitară spaniolă Open Arms, încercând să ajungă înot pe...133

21 aug 00:00MapamondAutorităţile chineze au folosit Twitter şi Facebook împotriva manifestanţilor din Hong Kong

Autorităţile chineze au utilizat aproape o mie de conturi de Twitter, precum şi, într-o mai mică măsură, pagini...116

21 aug 00:00MapamondSUA: Un poliţist acuzat că a asfixiat un afro-american la New York a fost concediat după 5 ani

Poliţistul acuzat că l-a asfixiat pe afro-americanul Eric Garner, decedat în cursul unei arestări în forţă în...120

Sănătate
20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...448

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...720

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1006

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...893

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...938

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4034

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1318

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1211

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1060

18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...1735