REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Începe reabilitarea Secţiei de Copii a Sanatoriului Techirghiol

Începe reabilitarea Secţiei de Copii a Sanatoriului Techirghiol

Replica API 19 martie 2019 | 00:00 419

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, vine la Techirghiol!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, vine la Techirghiol!

Începe reabilitarea Secției de Recuperare Neuropsihomotorie Copii din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol! Miercuri, 20 martie a.c., cu ocazia demarării proiectului de investiții, la Techirghiol va fi prezent și ministrul Sorina Pintea.

Proiectul va fi realizat de către Compania Națională de Investiții - care are ca principal obiect de activitate executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcţiilor, aprobate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice -, și va cuprinde reparațiile capitale, clădiri și reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente a Secției.

În cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități, unde pacienți beneficiază de virtuțile terapeutice de excepție ale lacului și nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie.

Rezultatele cercetărilor medicale de până acum sunt spectaculoase în recuperarea micilor pacienți. Acești copii fac tratamente de lungă durată și pentru acest motiv sunt școlarizați în regim de învățământ public cu recunoașterea perioadelor de instrucție petrecute la noi.

Șederea lor în spații comune, personalizarea tratamentelor dar și urmărirea efectelor acestora solicită un ambient special, reconfortant, dotări speciale. În prezent, numărul de locuri este redus, secția nu funcționează la capacitatea aprobată.

„Aceste motive au determinat Ministerul Sănătății să susțină prioritar și în regim de urgență investițiile prin care se vor putea reda în circuit 80 de paturi, care în prezent sunt închise temporar, din totalul de 180.

La finalul investiției, prevăzută a se termina în anul 2020, vor fi asigurate toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare, va crește adresabilitatea prin crearea de condiții de masă, cazare și tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activitățile prin soluții tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor”, a afirmat Elena Roxana Almășan, managerul sanatoriului.

Anul acesta, Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaștere națională și internațională, ocupând de mai mulți ani primul loc printre stațiunile de profil din țară.

La evenimentul care marchează începerea lucrărilor și-a anunțat prezența ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

F.B.

Citește și: REALITATE VIRTUALĂ și ROBOTICĂ MEDICALĂ pentru tratarea copiilor de la Sanatoriul Balnear Techirghiol

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vaca jegoasa de adriana umflat aia nenorocita au facut caracatita in tot orasu
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920