REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Hotărârea Consiliului Local privind achiziția autobuzelor electrice, făcută publică de Primăria Constanța

Hotărârea Consiliului Local privind achiziția autobuzelor electrice, făcută publică de Primăria Constanța

Replica API 12 februarie 2019 | 00:48 288

Primăria Municipiului Constanța anunță că Hotărârea Consiliului Local privind modificarea și completarea HCL nr. 267/2018 de aprobare a participării în cadrul proiectului de achiziție al autobuzelor electrice, mai precis de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, a cheltuielilor legate de proiect, precum și de aprobare a Acordului de parteneriat și a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale pentru proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 12 m”, se află afișată pe site-ul Primăriei municipiului Constanța www.primaria-constanta.ro, la secţiunea Consiliu local-hotărâri de consiliu, cât şi la sediul instituţiei, începând cu data de 11.02.2019.

Reamintim că Ministerul Dezvoltării a transmis, pe 9 ianuarie a.c., o adresă Primăriei Constanța prin intermediul căreia propune încheierea unui act adițional la Acordul de parteneriat din 9 august 2018, aprobat prin HCLM 267/31.07.2018 de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, a cheltuililor legate de proiect, precum și a Acordului de parteneriat și a protocolului de asociere privind realizarea în comun a achiziției autobuzelor electrice cu lungimea de 12 m”.

Consilierii locali au votat ca proiectul de hotărâre care prevede că valoarea totală este de 540.000 lei, valoarea corespunzătoare activităților neeligibile proprii este 0 lei, valoarea eligibilă este 81.000 lei.

În ceea ce privește cheltuielile eligibile ale partenerilor reprezentați de unități administrativ teritoriale, cofinanțarea proprie a fiecărui partener (în cazul de față, UAT Constanța) este de minim 25 % din valoarea cheltuielilor eligibile aferente activităților proprii din proiect. Valoarea totală a activităților proprii: 55.244.175 lei, valoare TVA-10.489.743,25 lei, valoarea eligibilă aferentă activităților proprii 65.733.918,25 lei, iar valoarea contribuției partenerului la voaloarea eligibilă aferentăa ctivităților proprii este 1.314.678,36 lei. Prin achiziția autobuzelor electrice, se doreşte completarea flotei autobuzelor de transport public în comun din municipiul Constanţa cu peste o sută de autobuze. Actualmente, oraşul Constanţa are deja 104 autobuze noi, diesel euro 6, care se află la cel mai înalt standard de protecţie al mediului.

Ministerul va cumpăra, în total, 51 de autobuze electrice de 12 metri lungime, pentru care este pregătit să ofere până la 141 milioane lei. Anunțul de achiziție a autobuzelor a fost publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice pe data de 18 decembrie, data limită pentrud epunerea ofertelor fiind 17 ianuarie. Urmează perioada contestațiilor și desemnarea câștigătorului. Alături de Constanța, care va primi 20 de autobuze, parteneri în proiect mai sunt: Alba Iulia-13 autobuze, Ploiești-9 autobuze, Buzău-9 autobuze. În total, 1,4 miliarde euro, bani europeni, sunt disponibili în cadrul acestui program. Constanța va avea 5 stații de încărcare rapidă.

F.B.

Citește și: Autobuzele electrice, în atenția consilierilor locali municipali

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu sunt curios daca pana la jumatea lui Martie 2019 luna urmatoare va fi aduse noi autobuze electrice si in Constanta ei bine ar fi bine daca ar aduce si autobuze electrice articulate si le va pune si pe linia 102 si sincer ieri am fost intr-un Japonez autobuz ISUZU City-Port care circula pe traseul 3 Palazul mare interiorul nu imi place este de cacaco not like si nici scaunele nu imi plac deloc ca sunt prea mici si inguste fratica mareste scaunul ca e prea mic si urat iar culoarea nu-i placuta zici ca-i ozn si scrisul
1
0
presupun doar vin cu o idee nu mai mult:daca pana la jumatea lunii viitoare va sosi viitoarele autobuze electrice poate sa aduca si cele cu burduf inlocuitoare pentru Maz 107 si presupun daca Primaria Constanta va anunta cine va fi castigatorul de-a livra autobuze mai ecologice adica electrice si presupun Daca cei de la Mercedes Benz va castiga Licitatia Primariei din Constanta Posibil sa fie adus in Premiera in Constanta Hybridul Mercedes Benz E-citaro un autobuz nou electric cu interior nou
2
0
Va plangeti de poluare cand avem 2 autogari in centrul cta? Scoateti afara sau la periferie autogarile ca suntem intoxicati
3
0
Zi-le merci alora din Alba, Ploiesti sau Buzau, unde chiar au Primar. In nadejdea lu Promitzau si Babu, mai venea o "flota' de fumegatoare. Oricum, un autobuz electric la 14200 locuitori e fix pix. Daca turcaletele e Limuzina, asta va fi Autobuzul Invizibil. SF. Fix pix.
1
4
Ar fi cazul. Felicitari pentru idee. Sunt strazi foarte aglomerate in oras si foarte multa poluare in jurul lor. Poate va ganditi sa imbunatatiti toate variantele de transport in comun in speranta ca se mai descongestioneaza traficul. Poate rablele foarte poluante ar putea fi intr-un fel scoase la marginea orasului daca nu de tot.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614