REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hotelul PALACE din Peninsulă, VANDALIZAT de 'boschetari'

Hotelul PALACE din Peninsulă, VANDALIZAT de 'boschetari'

Replica API 19 aprilie 2021 | 22:56 2000

Vandalizarea clădirilor a luat o amploare tot mai mare în oraşul de la malul mării. Acest fenomen nu pare să poată fi oprit în vreun fel şi asta pentru că „artiștii“ de ocazie nu sunt speriați de autorități și nici de sancțiunile pe care le-ar putea primi. Și hotelul Palace din centrul istoric al Constanței a ajuns „de râsul” vandalilor din oraș care s-au amuzat teribil în timp ce au pictat pereții clădirii cu graffiti.

Hotelul Palace, ținta vandalilor

Hotelul Palace, situat în Piaţa Ovidiu, reprezintă unul dintre simbolurile oraşului Constanţa. Cu o istorie destul de tumultuoasă, acesta se află acum într-o stare avansată de degradare. Construcţia a trecut pe rând, prin mâinile mai multor proprietari care nu au reuşit să o administreze corect şi să scape de datorii. Ultima renovare a clădirii a avut loc în 1972, atunci când clădirea a reintrat în circuitul hotelier. Hotelul Palace s-a închis în urmă cu câţiva ani, pe termen nedefinit până la verificarea şi remedierea problemelor de structură ale imobilului, aşa cum a decis Inspectoratul de Stat în Construcţii prin Procesul verbal nr. 0003719 din 2016. În prezent, clădirea a devenit un loc unde vandalii își fac de cap și își exersează abilitățile de „pictori”.

Reporterii Replica au surprins sâmbătă, 17 aprilie, pe pereții exterior ai hotelului, nenumărate mâzgălituri ce ar fi vrut să fie desene graffiti. Mai exact, toată terasa clădirii a fost împânzită în ultima vreme de aceste „picturi”. „Trecătorii sunt întâmpinați, chiar în inima Constanței, de această bătaie de joc la adresa istoriei”, transmite un cetățean.

Constanța e plină de graffiti-uri; amenzile sunt prea mici

Conform Legii nr. 6/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice reprezintă contravenţie şi se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Proprietarul cere punerea în siguranță a imobilului

În prezent, renovarea hotelului este tot mai deprte, aşa că proprietarul se chinuie să pună în siguranţă imobilul pentru a evita o tragedie. În acest sens, a obţinut şi autorizaţia de la primărie. În prima urgenţă vor avea loc lucrări de intervenţie pentru punerea în siguranţă a clădirii. Imobilul construit în regim S+D+P+3E+terasa circulabilă, situat pe strada Remus Opreanu din Piaţa Ovidiu, se află într-o stare de degradare destul de avansată. Amintim că proprietarul hotelului, Ion Ilie, l-a scos la vânzare pentru suma de 5.500.000 de euro. Pentru a-l aduce la standarde locuibile e nevoie de dublul acestei sume.

Hotelul nu este grevat de alte sarcini şi poate fi achiziţionat de oricine însă trebuie urmat planul de restaurare şi de intervenţie pentru punerea în siguranţă a clădirii.

Citește și:

Hotelul PALACE, un real PERICOL: proprietarul cere punerea în SIGURANȚĂ a imobilului

Hotelul PALACE, SCOS la VÂNZARE cu 5.500.000 de EURO

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inchisoare pentru Graffiti! Si atat!
4
1
ce dambla de cacat sa mazgalesti peste tot ca asa iti vine...niste handicapati imbecili...
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367