REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

HOȚII de catalizatoare au LOVIT și la Medgidia

HOȚII de catalizatoare au LOVIT și la Medgidia

Replica API 6 august 2021 | 00:15 5863

Nicolae Robert Țurcanu și Iulian Eugen Amaximoaie au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (6 acte materiale). Aceștia sunt acuzați că au furat sau încercat să fure catalizatoarele mai multor mașini, în intervalul 01.02.-07.02.2021. Țintele lor preponderente erau autoturismele din parcarea Penny Market. Nicolae Robert Țurcanu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în timp ce Iulian Eugen Amaximoaie a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 27 iulie 2021, de către Judecătoria Medgidia.

Cum s-au petrecut furturile

Primul furt al celor doi s-a întâmplat în noaptea de 01/02.02.2021când cei doi au furat catalizatorul de la auto marca Opel Vectra bunuri din autoturismul marca Mercedes care aparțineau aceleiași persoane. Au urmat apoi în ordine, un Opel, o Dacia Logan și un Ford Mondeo. Cei doi au recunoscut furturile însă au încercat să convingă instanța că nu aveau ca țintă neapărat catalizatoarele ci întregul sistem de evacuare, pe care intenționau să îl vândă la fier vechi.

Ce a spus instanța

Instanța a apreciat că inculpații au dat dovadă de dispreț față de valorile sociale ocrotite de lege, săvârșind la diferite intervale de timp infracțiuni contra patrimoniului, scopul acestora fiind de a obține foloase de orice natură(bani sau bunuri pe care le-au valorificat contra unor sume de bani sau le-au folosit în interes propriu). Aceștia acționau pe timpul nopții, atunci când oamenii sunt în general mai puțin apărați, iar persoanele care se folosesc de timpul nopții pentru a comite infracțiuni sunt mai periculoase și din acest motiv se impune o severitate din partea legii penale. De asemenea, inculpații au înlăturat prin violență orice obiect sau dispozitiv care s-a interpus între aceștia și bunul care s-a urmărit a fi sustras, provocând în toate actele materiale distrugeri la autoturismele vizate generând prejudicii materiale persoanelor vătămate. Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia s-au pronunțat pe 27 iulie 2021. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Ce este un catalizator

”Catalizatorul este cel care filtrează gazele nocive ale motorului. De obicei, catalizatoarele au niște plăcuțe care pot fi din platină sau alte metale prețioase. Cantitatea diferă de la mașină la mașină dar în general este până în 10 grame. Există mașini la ce se ajunge mai ușor la catalizator, din cauză că nu au scut de protecție.” a declarat pentru ziarul Replica de Constanța, un mecanic auto.

Citește și Am AFLAT de ce se FURĂ catalizatoarele de la MAȘINI!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu ei nu sa-i intretinem noi in puscarie, sa vedem daca mai fura a doua oara!!
5
1
sa le fure si judecatorilor sa vedem daca mai dau cu suspendare,atunci vor pe viata.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272