REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Hoţii le strică vacanţa turiştilor din Mamaia: şterpelesc lucrurile lăsate pe cearşaf!

Hoţii le strică vacanţa turiştilor din Mamaia: şterpelesc lucrurile lăsate pe cearşaf!

Replica API 3 iulie 2014 | 00:00 148

Vacanţa turiştilor din staţiunea Mamaia este ameninţată de hoţi. Deconectaţi de la treburile şi sarcinile de serviciu, turiştii cad pradă găinarilor. Metoda este simplă, dar eficientă, unul te ţine de vorbă, iar altul sustrage bunurile de pe plajă. Aşa s-a întâmplat şi miercuri, 02 iulie a.c., ora 13.00, când un jandarm care se afla în timpul liber, în zona hotelului Parc, a observat două persoane care ofereau spre vânzare porumb fiert.

"Prima persoană avea în mână o găleată, iar cea de-a doua, un minor, cu o sacoşă voluminoasă într-o mână, privea cu mare atenţie la bunurile aflate pe cearşafurile turiştilor. Subofiţerului i s-a părut suspect şi a observat cum adultul se întoarce uşor şi-i face un semn copilului. Cel din urmă a lasat sacoşa din mână, pe nisip, chipurile pentru a se odihni, iar când s-a ridicat a mai apucat o geantă aflată în imediata apropiere. Jandarmul l-a somat şi l-a reţinut pe minorul care a aruncat bagajele şi a încercat să fugă. În acelaşi timp, o femeie aflată în apropiere a început să strige: "prindeţi hoţii"!, "mi-au dispărut lucrurile". Era acelaşi adult care o agasa pentru a cumpăra porumb fiert. Şi-a recunoscut bunurile din şacoşa aruncată pe plajă. Jandarmul a liniştit-o pe femeie, declinându-şi identitatea şi a chemat echipajul de ordine publică care se afla în zonă, deoarece cu puţin timp în urmă, o altă persoană a sunat la 112 şi a reclamat că i-a dispărut geanta în care avea cheile de la maşină, telefonul mobil, o sumă de bani şi alte obiecte de îmbrăcăminte", au explicat reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi. Luat la întrebări, adultul a spus că nu-l cunoaşte pe minor, că nu are nici o legătură cu acesta şi că el doar vindea porumb. "A fost verificat şi a reieşit că tocmai ce şi-a ispăşit o pedeapsă privată de libertate pentru furt. Copilul a recunoscut că el a luat cele două bagaje şi că înaite, cu unchiul său, mai achiziţionaseră o geantă, pe care au ascuns-o. Celor doi l-i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau. Asupra bărbatului a fost găsită o sumă de bani şi mai multe obiecte pe care una dintre părţile păgubite le-a recunoscut. Printre bunurile recuperate şi predate celor trei familii se numără două seturi de chei ale autovehiculelor, două telefoane mobile, sume de bani şi articole de îmbăcăminte", au mai precizat jandarmii.

Cei doi găinari, E.P. de 30 ani şi minorul, au fost duşi la sediul Poliţiei Mamaia pentru continuarea cercetărilor şi le-au fost întocmite actele de constatare pentru furt. Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea, dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108