REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

I-A TERORIZAT! Obligat să plătească daune morale soției și copiilor, A AJUNS DUPĂ GRATII!

I-A TERORIZAT! Obligat să plătească daune morale soției și copiilor, A AJUNS DUPĂ GRATII!

Replica API 18 martie 2019 | 00:00 329

Ani la rândul au trăit cu frică, au fost supuși la agresiuni psihice și amenințări din partea celui care ar fi trebuit să le ofere un exemplu de viață. Însă, teroarea a luat sfârșit pentru doi copii din Cogealac și mama acestora, după ce tatăl, respectiv soțul a ajuns după gratii. În urma traumelor la care și-a supus familia, bărbatul violent a fost obligat să le plătească celor doi copii, dar și soției, câte 2000 de euro daune morale. Pentru că nu a avut bani să plătească, bărbatul a ajuns după gratii!

Jean P. din Cogealac este cunoscut ca un om violent, mai ales atunci când consumă băuturi alcoolice. Și-a terorizat ani la rândul familia, nu le aducea bani în casă, îi agresa verbal și pshici pe cei doi copii, dar și fizic pe soție. Până într-o zi, când în urma amenințărilor cu moartea la adresa familiei, procurorii i-ai deschis dosar penal pentru amenințări și l-au trimis în judecată. A fost condamnat la doi ani cu suspendare și obligat la plata unor despăgubiri totatle de 6000 de euro. Bărbatul lucra ca zilier în localitate, așa că nu a avut bani să plătească. Vineri, 15 martie, judecătorii l-au trimis după gratii pentru 10 luni.

Jean P. este căsătorit cu mama celor doi copii, unul de 19 ani, iar celălalt de 14 ani, din anul 1999. Pe fondul consumului de alcool, a fost sancționat contravențional de către organele de politie în nenumărate rânduri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, urmare a conflictelor și manifestărilor violente care, de cele mai multe ori, s-au desfășurat în fața copiilor, pe atunci minori, stare de fapt ce se manifestă de ani de zile. În vara anului 2014, mama și copiii se aflau la domiciliu în așteptarea tatălui, care urma să revină la domiciliu după o zi de muncă, zi în care primea și drepturile salariale. Când a ajuns acasă, a dat soției suma de 400 lei, ceea ce a atras nedumerirea unuia dintre fii. Nervos, bărbatul a "reacționat" la întrebarea nedumerirea copilului, prin a-1 înjura pe acesta, după care, a luat suma mai sus-amintită și a părăsit domiciliul. Din banii de care mai dispunea, mama a plecat împreună cu minorii la un magazin alimentar, de unde a achiziționat unele produse alimentare, pe care minorii le-au consumat în parcul din localitate, unde au stat până seara tâzriu, de frica bărbatului care putea reveni la domiciliu în stare de ebrietate.

Aproape de miezul nopții, tatăl a revenit acasă și și-a amenințat soția cu acte de violență, respectiv, că o va tăia cu cuțitul. Femeia și-a luat copiii și a fugit a o vecină, însă bărbatul i-a urmat, continuând să-I amenințe pe cei trei, că îi va omorî. Bărbatul a fost dat pe mâna poliției, iar dosarul a ajuns la Parchet. Procurorii l-au trimis în judecată, pentru amenințări. A fost condamnat definitiv la 6 luni cu suspendare și a fost obligat să plătească daune de 2000 de euro pentru fiecare membru al familiei. Avea termen doi ani de zile pentru a achita sumele de bani. Ceea ce nu s-a întâmplat, fapt pentru care Serviciul de Probaţiune Constanţa a sesizat instanța. Dacă pe fond, a câștigat, judecătorul motivând că nu are un venit stabil pentru a se onora de obligații, la recurs, Tribunalul a admis contestația procurorilor și a decis să-l bage după gratii pentru 10 luni. Decizia pronunțată vineri, 15 martie, este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa stea ca boierul in puscarie pe banii nostrii, trebuia sa-l puna la munca zilnica pana isi achita datoria .
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920