REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Iarna și-a intrat în drepturi, în județul Constanța! Video

Iarna și-a intrat în drepturi, în județul Constanța! Video

A.V., A.F. 29 ianuarie 2023 | 00:00 8035

În contextul avertizării meteorologice, emise de ANM, vizând ninsori în partea de sud-est a țării, pe drumurile din județele Constanța și Tulcea se circulă în condiții de iarnă. De menționat este faptul că, niciun drum nu a fost închis circulației rutiere. Pe DJ 222 în zona Gârliciu și pe DJ 224 Băltăgești ninge si viscolește zăpada. În zona de vest a județului carosabilul este acoperit cu zăpadă afânată.

Iarna si-a intrat in drepturi, in judetul Constanta! Video

Pe parcursul nopții a continuat acțiunea de împrăștiere a materialelor antiderapante. Șenilatele Regiei sunt pregătite pentru a interveni în cazul în care situația o va impune. De la declanșarea codului galben în județul Constanta RAJDP a împrăștiat peste 250 de tone de material antiderapant.

Echipele D.R.D.P. Constanța acționează permanent, pe toate drumurile naționale din administrare, pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță.

Iarna si-a intrat in drepturi, in judetul Constanta! Video

,,Cu toate acestea, în ciuda apelurilor adresate participanților la trafic de a permite autoutilajelor de deszăpezire să acționeze, mulți șoferi indisciplinați nu dovedesc receptivitate și înțelegere, punându-se în pericol nu doar pe ei înșiși, dar și pe ceilalți șoferi și totodată pe deservenții autoutilajelor care sunt în acțiune. Dovadă stau și imaginile de pe Autostrada A2, km 125, sensul B-CT, unde se vede cum un participant la trafic se deplasează cu o viteză mare, forțând depășirea autoutilajului.

Vă rugăm insistent să circulați cu atenție sporită și prudență și să adaptați viteza la condițiile de drum, fără să incomodați intervențiile drumarilor!”, au transmis reprezentanții DRDP Constanța.

Constanța se află sub cod galben de ninsori

În intervalul 28 ianuarie, ora 14:00 – 29 ianuarie, ora 10:00, Dobrogea se află sub cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol. În intervalul menționat în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să ningă (se vor acumula în general 15…20 l/mp) și să se depună strat de zăpadă. În aceste zone vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În restul zonei atenționate din Muntenia (județele Prahova, Giurgiu, Ilfov și municipiul București) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30…35 km/h.Duminică, 29 ianuarie a.c., vor mai fi intensificări ale vântului local în estul țării unde zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Iarna si-a intrat in drepturi, in judetul Constanta! Video

Drumarii de la CNAIR, acționează pentru menținerea circulației în condiții de siguranță

În ultimele 24 de ore drumarii de la CNAIR au acționat in permanență pentru a menține circulația în condiții de siguranță pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din administrare. În prezent, în condiții de cod galben și portocaliu de vreme rea, situația pe rețeaua rutieră administrate de companie este următoarea:

Nu sunt sectoare de autostradă închise circulației.

În ultimele 24 de ore s-a acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi din administrare, în special în zonele afectate de cod galben si portocaliu de vreme rea, cu 1979 de utilaje si au răspândit peste 22300 tone de material antiderapant.

Iarna si-a intrat in drepturi, in judetul Constanta! Video

Porturile de la Marea Neagră, închise

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Utilaje de deszăpezire, pe DJ 391A:

Video:

Echipaje RAJDP Constanța pe DJ224 Crucea Băltăgești

Circulație în condiții de iarnă, pe A2:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai berbecilor,ati defrisat toate perdelele forestiere,toti pomii.La 23 august au taiat pina si nu ii de pe marginea soselei.primul viscol acopera soseaua cu zapada.Dar oate asa se dorea,sa fure bani astia cu asa zisa deszapezire.muriti hotilor!
13
0
Nu a depasit nimic. Mergea pe banda lui. Banda 1 era curata, banda 2 la fel..ala curata banda de urgenta. Unde vedeti voi depasire?
13
1
unde si-a intarcat draq copiii
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218