REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

IATĂ CUM VA ÎNFUNDA PUŞCĂRIA un AFACERIST din Constanţa, care a intrat şi în vizorul DNA!

IATĂ CUM VA ÎNFUNDA PUŞCĂRIA un AFACERIST din Constanţa, care a intrat şi în vizorul DNA!

Replica API 22 februarie 2017 | 23:23 1332

Dosare peste dosare

Dosare peste dosare

Stelian Ilioaea a „tras” cât a putut, însă se pare că i s-a cam înfundat. Condamnat definitiv într-un dosar de evaziune fiscală, individul a ajuns la puşcărie. Şi asta nu e tot, el mai având dosare pe rolul instanţelor de la malul mării. Într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie, prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit la 58.379.515 lei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Rurale, Postul de Poliţie Cobadin, la data de 21.02.2017, l-au depistat pe Stelian Ilioaea, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Cobadin, pe numele căruia Tribunalul Constanţa a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a fost escortat şi introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Mai exact, prima instanţă l-a condamnat pe 23.05.2016, alături de Mircea Georgescu (7 ani închisoare), decizia rămânând definitivă pe 17 februarie anul curent. De asemenea, Tribunalul Constanţa l-a condamnat, pe 21.10.2015, dar Curtea de Apel, în ianuarie 2016, a dispus rejudecarea cauzei. Ceea ce s-a şi întâmplat, motiv pentru care dosarul încă este pe rolul instanţei de judecată mai sus precizată, termenul fiind fixat în luna martie. Şi asta nu e tot. Mai există un dosar, aflat tot pe rolul tribunalului, dosarul fiind instrumentat de procurorii DNA Constanţa, fiind vorba de evaziune fiscală, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, uz de fals, în formă continuată, transmitere fictivă a părţilor sociale.

În același dosar apare și S.C. Salon Salsa S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată. Aici, termenul este stabilit pentru 1.03.2017. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 5 mai - 31 decembrie 2010, Stelian Ilioaea, în calitate de administrator al S.C. Salon Salsa S.R.L., cu intenție a evidențiat în mod repetat în documentele contabile ale societății cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale. Concret, prin înregistrarea unor achiziții fictive de cereale în cuantum de 63.478.777 lei, inculpatul a diminuat astfel, baza impozabilă, deducând fără drept TVA și prejudiciind bugetul de stat cu suma totală de 20.326.047 lei.

Orice pentru bani: bani extrași din cont, borderouri completate cu date nereale

În perioada 05 mai 2010 – 19 ianuarie 2011, Ilioaea, în aceeași calitate, cu intenție a dobândit, deținut și folosit în mod repetat bunuri provenite din săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală, prin retragerea și ridicarea din conturile societății a sumei de 63.333.173 lei, ce reprezentau sume transferate de către principalul său beneficiar. De asemenea, în aceeași perioadă, pentru a justifica retrageri de numerar din conturile S.C. Salon Salsa S.R.L. Tulcea, în cuantum de 23.552.650 lei, inculpatul a utilizat în mod repetat borderouri de achiziție cereale de la persoane fizice, completate cu date neconforme realității. La data de 25 noiembrie 2010, în scopul de a se sustrage de la urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, inculpatul a cesionat în mod fictiv către o persoană părțile sociale ale S.C. Salon Salsa S.R.L. Tulcea. Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat faptul că se constituie parte civilă cu suma de 58.379.515 lei reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat și obligațiile fiscale accesorii datorate de la data când obligația a devenit scadentă și până la data executării integrale a plății.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dl presedinte Werner Iohannis ptr fals nu intra la puscarie ?...Va intreb doar asa?.Romanii sunt penali...El este alba ca zapada.
2
1
Si pe facebook-ul lui zici..om modest,taximetrist.Atatia bani???Doamnee.Asta face taximetrie de plictiseala,era undercover.
2
1
Asta nu era combinat cu Radu Cristian de la garda care e acum primar la Mangalia? Cred ca si de acolo are Radu milioanele de euro
4
1
Ioane esti inteligent ca nuca
0
0
De verificat: cine a efectuat controlul la firma respective,cine a coordonat activitatea inspectorilor ce au efectuat controlul , si in acest mod se afla cine a fost printre beneficiarii acestor activitati comerciale!!!
4
0
daca nu stie sa imparta !
0
1
DAr nu vad eu bine? A prejudiciat statul cu deturnari de tva in valoare de 12 milioane de euro. Ba voi sunteti normali la cap? 12 milioane de euro? Fix in anul in care se scadeau salarii la bugetari si se inchideau spitale prin toata tara? si unde ma ? in cobadin? care cu tot cu oameni nu valoreaza mai mult de cateva sute de mii, hai 1 milon cu tot cu baltile din prejur! Nu citesc bine ma, corectati articolul, va rog!
8
1
Ce afaceristul pwlii este si dobitocul asta? Asta e o sageata rupta-n cur!! Uitati-va pe fb ce fata are, omul recunoaste ca toata valoarea lui e de taximetrist!! La privirea aia de cornuta beata, nu ar fi stiut nici de unde se cumpara borderourile, de unde sa stie el sa le completeze!!!!E clar ca e un c...t pansat folosit ca sageata!!
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367