REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

IATĂ la ce va fi folosit TERENUL pe care a FUNCȚIONAT ROATA lui FĂGĂDĂU

IATĂ la ce va fi folosit TERENUL pe care a FUNCȚIONAT ROATA lui FĂGĂDĂU

Replica API 9 ianuarie 2021 | 00:06 8813

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a dispus ca amplasamentul pe care a funcționat roata panoramică să fie readus la starea inițială. Municipalitatea a luat decizia de a nu prelungi autorizaţia de funcţionare emisă către SC PANORAMICA TRANSILVANIA SRL, operatorul economic fiind notificat cu privire la încetarea valabilităţii autorizaţiei şi la obligaţia de a elibera amplasamentul.

Terenul situat la Poarta 1, ocupat temporar de roata panoramică este necesar pentru realizarea organizărilor de şantier pentru proiecte cu fonduri europene care au ca obiectiv reabilitarea marilor bulevarde și care vor demara în perioada imediat următoare.

Lucrările de reabilitare au fost autorizate la sfârșitul anului 2019, cu mult înainte de amplasarea temporară a roții panoramice, relocarea activității de organizare de șantier fiind imposibilă.

Operatorul economic a știut de la bun început că va desfășura o activitate temporară. În solicitarea transmisă de SC PANORAMICA SRL către municipalitate la începutul anului 2020 pentru eliberarea autorizației de funcționare este prevăzută perioada festivală.

Autorizația de funcționare către SC PANORAMICA TRANSILVANIA SRL a fost emisă în vara anului 2020, utilajul de agrement fiind considerat un punct de atracție pentru turiști și localnici, prin oportunitatea de a valorifica potențialul turistic al zonei. Roata panoramică a fost amplasată pe o suprafață de 308 mp, numărul de locuri de parcare fiind diminuat. De asemenea, nu au fost respectate reglementările Planului Urbanistic General prin care este interzisă amplasarea de obiective care obturează vizibilitatea către mare.

După expirarea termenului de valabilitate al autorizației, la sfârșitul lunii noiembrie, operatorul economic a transmis o solicitare pentru continuarea activității pe același amplasament, fiind avansată oportunitatea acordării unui alt amplasament în zona de agrement din vecinătatea Mării Negre. Relocarea utilajului de agrement nu se poate realiza în condițiile în care nu poate fi identificată o zonă situată pe domeniul public al municipiului Constanța cu același potențial comercial și turistic care să permită amplasarea utilajului pe aceeași suprafață.

În ceea ce privește organizarea de șantier, aceasta este incompatibilă cu desfășurarea activităților de recreere, locuitorii orașului fiind expuși riscului de producere a accidentelor. Obiectivul este situat în mijlocul amplasamentului pe care se efectua organizarea de șantier. În incinta șantierului se vor afla echipamente tehnice diverse, utilaje de construcții, echipamente pentru transport și turnat beton/asfalt, unelte. Depozitarea materialelor se va face în spații special organizate și amenajate în acest scop, cu restricționarea accesului neautorizat.

Administrația publică locală nu se opune relocării utilajului de agrement dar doar într-o locație care să permită acest lucru din punct de vedere al reglementărilor urbanistice și doar în baza unei licitații publice.

Citește și:

ROATA lui Făgădău din Poarta 1 va fi DESFIINȚATĂ

ROATA lui FĂGĂDĂU NU mai are AUTORIZAȚIE de FUNCȚIONARE

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la ce va fi folosit TERENUL:o sa faca makidoancele futute de mine in cur blocuri din bca cu sticle de 5l la fundatie :X
0
0
Fagadau sa scoata mizeria de mozaic
1
0
Marea provocare a lui Chitac va ramane dak va putea pune in aplicare hotararea judecatoreasca definitiva ca terenurile de pe malul lacului siutghiol si altele in aceeasi speta, sa redevina la stadiul initial inainte inceperii constructiilor asa zisilor dezvoltatori chipurile de buna credinta!! Dak va reusi sa rezolve aceste probleme majore inclusiv teleportarea cartierului Henri Coanda in afara Constantei,va avea pe viata mandat la C-ta!!!
11
0
Locul cel mai potrivit pentru Roata lui Fagabou ar fi in Satul de Vacanta. Primarele care este, amiralul Chitac rade tot ce miroase a Fagabou si Babu. A inceput cu roata si urmeaza stalpisorii. Sa vezi veselie pe tigani cand Chitac va planta parkometrele !
6
0
Luati chitac 4 ani, si asa aveau multe de facut turistii in Constanta . Chitacule darama si gondola ca e psd ista
13
2
Nunu ca voi o vindeti la fer vechi...
8
0
Io aj vreaca roata ast mare safie pusan carrier la noi la henry coada
8
0
futuvangura de zdrente si amirali care tremura cand tin prastia in mana
7
15
Orgaanizarea de santier in parcarea poarta 1 a fost amplasata de Fagabou . Multumim frumos
15
2
...se pare ca organizarea de santier nu obtureaza vizibilotatea spre mare....:d
14
1
O privire panoramica poti avea de undeva de sus,nu din punctul ala unde a fost amplasata roata, parca esti pe fundul unei galeti! Daca o amplasau pe la ,,Capitol" sau ,,Spitalul Judetean" mai ziceam,dar asa?Mai mult au durat montarea si poate demontarea,decat functionarea propriu-zisa!
13
5
Si ce face Cusu acum si la vara fara clienti la carciuma ? Roata norocului pentru asta era amplasata acolo, Fagadau primea parandarat ca d'aia se numeste si roata norocului.
29
4
Sper sa o ia Mangalia, Costinestiul, Eforiile sau Techirghiolul. Daca nu, cu siguranta o vom vedea pe undeva pe la munte. Iar constantenii sa-si mai ia o data muie.
28
15
Roata poate fi mutata in Piata Grivitii, tiganii o executa in 7 zile, raman doar cablurile electrice.
35
3
decat un Ovanez
17
14
asa a gandit city managerul orasului un loc atragator pentru turisti transformat in organizare de santier, da ce se face acolo pana la urma de este santier, ceva blocuri si noi nu stim???
39
12
Ce idee minunata este asta? Sa aduci o organizare de santier cu basculante si alte utilaje grele intr-o zona preferata de constanteni pentru plimbari pe faleza in natura, intr-o zona fara multe parcari .Super!!!!
57
7
La intrarea Poarta 2 este suficient loc ,dar sa -si amenajeze parcare ...
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272