REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ideea introducerii autobuzelor școlare în Constanța, între FICȚIUNE și REALITATE

Ideea introducerii autobuzelor școlare în Constanța, între FICȚIUNE și REALITATE

Replica API 26 mai 2021 | 16:02 1462

Începând cu noul an școlar, grupul consilierilor locali ai USR-PLUS solicită introducerea autobuzelor școlare în municipiul Constanța. Ideea a pornit de la exemplele din mai multe orașe europene, dar și din România. Mai exact, se dorește introducerea autobuzelor școlare pe trasee care să acopere transportul elevilor către toate unitățile de învățământ. Doar că, visurile acestora sunt stricate de Primăria Constanța care nu are niciun proiect la acest moment cu privire la autobuzele școlare.

Grupul consilierilor locali ai USR-PLUS continuă lista solicitărilor în beneficiul orașului. De această dată, aceștia au solicitat introducerea autobuzelor școlare în municipiul Constanța începând cu noul an școlar.

Iată de unde a venit ideea!

Ideea privind introducerea autobuzelor școlare a pornit de la exemplele de bună practică din mai multe orașe europene, dar și din România, se arată într-o declarație a consilierului local Cătălin Iacob. Se impune introducerea autobuzelor școlare în municipiul Constanța, pe trasee care să acopere transportul elevilor către toate unitățile de învățământ și retur. Măsura este menită să contribuie atât la descongestionarea traficului rutier, dar și la evitarea/limitarea aglomerării autobuzelor în perioada orelor de vârf (mai ales în actualul context pandemic).

,,Experiența altor orașe din România a arătat că o asemenea soluție, dedicată exclusiv transportului elevilor, poate face ca, la orele de vârf, să fie cu câteva sute până la câteva mii de mașini mai puțin în trafic.

Am solicitat conducerii CT BUS să înceapă demersurile necesare astfel ca la începerea noului an școlar elevii să fie transportați în siguranță cu mijloacele de transport ale CT BUS.”, transmite grupul de consilieri locali USR-PLUS.

Ce spun reprezentanții Primăriei Constanța?

Contactați de către reporterii Replica de Constanța, reprezentanții Primăriei Constanța au declarat că deocamdată, nu există vreun astfel de proiect sau propunere.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
incearca sa-si mareasca electoratul.vor sa castige alegerile, sa guverneze singuri.Muriti psd si pnl
0
0
autobuze scolare pentru interesele partidului
2
0
Ar fi o idee buna. In felul asta nu s-ar mai aglomera scolile si gradinitele cu masinile mamicilor
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108