REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Îi vede cineva?! Au parcat pe contrasens ca să își lase copiii la școală

Îi vede cineva?! Au parcat pe contrasens ca să își lase copiii la școală

Andreea Vlaicu 23 februarie 2024 | 00:00 2300

Iubirea unui părinte pentru copilul său este unul dintre cele mai puternice sentimente care pot fi simțite vreodată. Dar cât de departe pot aceștia să meargă pentru a demonstra că își iubesc copiii? Dacă unii ar zice că și-ar da viața pentru fiul sau fiica sa, alții ar adăuga și că ar staționa mașina pe contrasens pentru a lăsa copilul la școală sau chiar să îl conducă până în incinta școlară. Doi șoferi au oprit mașinile pe contrasens, în Poarta 6, pentru a fi cât mai aproape de școala de unde urmau să-și ia copiii, la ora prânzului. Automobilele erau pe avarii, iar în mașini... nimeni.

 ii vede cineva?! Au parcat pe contrasens ca sa isi lase copiii la scoalamașină parcată neregulamentar

Tot mai mulți șoferi continuă să sfideze legile de circulaţie, fie că vorbim despre parcări neregulamentare, poate din comoditate sau din lipsa locurilor de parcare, sau chiar încălcarea conştientă a regulilor de circulație. Câteodată, sacrificiile pe are le fac unii părinți pentru copiii lor pun în pericol viața celorlalți cetățeni. Spre exemplu, două mașini au fost staționate, efectiv pe banda pe care ceilalți șoferi trebuiau să circule, și nu este vorba despre orice bandă, ci pe contrasens, mai exact pe strada Viorelelor, lângă Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, obligând participanții din trafic să le ocolească. Ce-i drept, șoferii au avut bunul simț de a porni avariile, să arate că nu vor sta mult, probabil până s-au asigurat că au ajuns în siguranță copiii, în clasele lor. Dacă s-ar putea, ar parca chiar în sala de clasă a elevilor.

 ii vede cineva?! Au parcat pe contrasens ca sa isi lase copiii la scoala

Exagerează prea mult părinții?

Această problemă este din ce în ce mai întâlnită, nu doar în Constanța, ci și în restul țării. Cordonul ombilical, câteodată, rămâne atașat mai mult decât este necesar iar dorința de a-și proteja copilul, riscă să dea în ridicol. Același lucru se poate spune și despre cei care opresc neregulamentar în proximitatea sau chiar în fața intrării în unităţile şcolare şi grădiniţe, generând nu numai ambuteiaje şi disconfort, ci pune în pericol venirea şi plecarea de la cursuri ale elevilor şi preşcolarilor.

După ce că la orele de vârf traficul din orașul Constanța este unul infernal, șoferii mai și parchează haotic și după cum îi taie capul, fără să țină cont de vreo regulă, ca să nu meargă copilașul „prea mult”. 

 ii vede cineva?! Au parcat pe contrasens ca sa isi lase copiii la scoalamașină parcată neregulamentar

Cât riscă șoferii care parchează neregulamentar?

În 2024, punctul de amendă este 165 de lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 330 de lei, iar cea maximă de 495 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde. În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 990 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai curaj sa vi de luni pana vineri pe lapusneanu la spectrum in jurul orei 12 in jurul orei 16 sa vezi ce se intampla? sa vedem daca ai curaj sa scrii cu adevarat despre probleme care afecteaza nu numai locatarii din zona dar si pe cei care participa la trafic plus autobuse microbuse. nu ai, daca vi si scrii o sa iti iei bobarnace n cap de la patronasii tai
2
2
Plodul trebuie dus cu masina pana in clasa. Ca si taranca pe care o lasa "iubi" exact la intrarea in magazin, sa nu cumva s-o traga vreun curent pe sub fusta. Ca si meltenii care parcheaza pe unde au ei vreo treaba de rezolvat, si pun avariile. Ca si retardatii care, desi semaforul e rosu, se baga ei pana in mijlocul intersectiei, sa vada boii din trafic cat sunt ei de tupeisti. Vagauna de lumea a treia rromanica si cimpanzeii care o populeaza. "Ba saracule, tu stii cine-s io?"
7
0
Sa nu ne miram. Este cunoscut ca in Romania se conduce ca in tarile bananiere,din simplul motiv ca mentalitatea este asa. Dupa ce coboara din masini,multi dau cu flegme pe trotuar ,se scarpina la coaie si afiseaza aere de superioritate. Modele bune pentru copii.
7
0
sunt invizibili dar si legile pppwlii. Pai kkktii se pppisha pe amenda de doua sute. Ia confisca - i masina sa vedem mai face ? Valabil pentru toate infractiunile ghiortzoilor !!!
10
0
si prea multa grija fata de copii, a esti parinti o sa le bage singurei putulica in pasarica, ori cel putin va astepta la usa evenimentului sa se asigure ca totul a decurs bine, sau pur si sinplu sa ia asa odrasla sa o transporte in siguranta.
5
1
pai acum 2 zile la Mangalia cu 3 ...așa ziși polițai in sensul giratoriu prințe care dragu ....și la 2 m parcată o mașină de fizte in dreptul indicatorului oprirea interzisa, dar dacă e de fizte mașina ce să facă....papagalii? ia sa fi parcat un Logan sa vezi ce săreau...înaripatele cu cascheta,pai tu așa înveți pe ucenici, ? lasă l ba că asta e.....! rușine poliția romana ! mai exact era parcat în dreptul unui excange,,,și ei se uitau la luna....
7
0
Asa se intampla si la scoala 29 (Tomis Nord/ Tic-Tac)! si la scoala de pe Bdul Lapusneanu! Este o problema mare , caci parintii cu jeepuri si mertzane nu pot intra cu masina in curtea scolii si urca in clasa, ca sa isi lase copilul!!! Opresc masina , isi dau copilul jos (masina fiind inalta/SUV), deschid porbagajul pentru ghiozdan, ii aranjeaza copilului fularul si caciula pe cap, il pupa, ii face cu mana si daca se poate il conduce si cativa pasi spre scoala! Fiecare incearca sa il sfideze pe celalat! Am devenit o tara de snobi si p***t crescuti! Nu avem ce face! Pe zi ce trece ne afundam in prostie si promiscuitate!
16
0
Cum sa-l sancționeze politia rutiera dacă nu vede numărul de înmatriculare??
8
0
Legea nr 5, art. 137-139 spune clar ca este interzis parcarea in fata institutiilor publice, cu exceptia Politiei, Pompierilor si al Salvarii. Dar parcata si pe sensul opus de mers este caz penal.
10
1
O cheama Popa Stefania, sta la mine in bloc.
6
0
E o mare problema cu părinții acestor copii. Vor sa își ducă odraslele pana la ușa instituției de învățământ ca deh e copilul meu. Dar când se joaca ore întregi afara, aleargă sau se plimba prin parcuri nu au nevoie de mașină? Asa ca problema nu e la copii ci la părinții lor. Acești părinți considera ca astfel se ocupa de creșterea copiilor. Oare in asta contează creșterea și educația unui copil?
25
0
Dar cum doar cetatenii orasului trebuie sa respecte toate regulile regulamentele hotaririle legile, dar autoritatile nu? Autoritatile nu vad ca e o problema cu circulatia din jurul scolilor? Au luat vreo masura functionala? Stiu doar sa dea amenzi dar asta nu rezolva problema. Sunt platiti oameni in primarie care sa gandeasca si sa implementeze solutii viabile. Acesti oameni iau banii degeaba. Pe de alta parte orasul Constanta este mai bombardat decat orasul Avdika din Ucraina. Cum sa respecti legile de circulatie in conditiile astea? Ati facut piste de biciclete. Cine isi duce copilul la scoala cu bicicleta? Primarul si gasca lui din primarie? Voi nu vedeti ca nu sunteti normali? Toata lumea evolueaza si noi ne intoarcem la bicicleta. Pai nici pistele alea nu sunt incapatoare daca apar brusc 1000 de biciclisti. Si nu sunt o solutie ci doar un moft. Iar ziaristii cer amendarea parintilor ca au oprit gresit....hahaha. au rezolvat o. Numai nebuni si incapabili in functii de conducere.
13
11

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436