REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

IMAGINI desprinse din FILME HORROR, la Constanţa: ‘Nenea, stăm şi noi aici..’

IMAGINI desprinse din FILME HORROR, la Constanţa: ‘Nenea, stăm şi noi aici..’

Replica API 4 februarie 2020 | 22:57 446

Cartierele mărginașe ale Constanței au reprezentat întotdeauna o problemă atât din punct de vedere al mizeriei cât și a situației precare în care se află cei care locuiesc în ele. Strada Albastră, în pofida numelui ei, este una dintre zonele în care situația nu e tocmai „ albastră”, locuitorii de aici rămânând parcă în secolul trecut în privința celor mai elementare reguli ale subzistenței.

Strada Albastră este situată între gardul de la Oil Terminal şi calea ferată, iar accesul se face dinspre strada Caraiman. După ce străbați un drum, aproximativ asfaltat, de aproape 1 km, în față ți se deschide un peisaj apoteotic, desprins parcă din filmele apocaliptice în care soarta omenirii stă în cine stie ce vaccin prezent în adn-ul unui câine vagabond. Că veni vorba de câini vagabonzi, aceștia te întâmpină încă de la intrarea pe stradă, atentând la integritatea ta corporală. Dacă reușești totuși să treci de acești cerberi, în față ți se deschide un adevărat „paradis”. Locatarii nu par să fi facut cunoștință cu normele igienice, iar locuințele improvizate îți aduc aminte de favelele braziliene. Gunoaiele tronează la tot pasul, locul fiind un adevărat focar de infecție pentru cei care sunt nevoiți să își ducă traiul de zi cu zi.

Stăm și noi aici... că e mai cald

Doi dintre locatarii temporari ai cartierului, aciuați sub țevile de apă caldă, ne-au spus că: „stăm și noi aici nenea, că e cald și bine”, gunoaiele care ii înconjurau nereprezentând un impediment pentru ei. Nemulțumirile celor ce locuiesc aici sunt foarte multe, principala concluzie trasă de ei fiind: „ne-au uitat toți, suntem ai nimănui”. Problemele întâlnite aici nu sunt singurele din Constanța, multe zone confruntându-se cu aşa ceva.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu banii de pe factura de iluminatul a beculetelor de Craciun, primaria putea sa le asigure un trai decent acestor amarati. o masa calda si un dus ar fi fost ok. dar mai bine cheltuim pe beculete de craciun.
3
0
Cum sa intervina mirauta de la asistenta sociala daca nu i iese nimik..logic nu?
3
0
a fost frezatul nostru muist hot vreodata pe strada albastra ? Fac pariu ca nu stie unde e. Muie fagadau cu mult cacat !!!
12
0
autoritatile, ce sa faca si ele .. bine ca au marit impozitul la auto, bine ca au marit taxa de gunoi .. bine ca toate! rusine
15
1
ce kkt de articol, stoian asta chiar exista sau iar inventati reporteri
4
9
Alt caz de nepasare, ce fac autoritatile statului in acest caz, politia locala, Directia de Asistenta Sociala....
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272