REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Imagini din orașele bombardate vineri dimineață în Ucraina

Imagini din orașele bombardate vineri dimineață în Ucraina

Replica API 12 martie 2022 | 19:26 524

Explozii puternice au fost raportate vineri dimineață în trei orașe din Ucraina: Luțk, Ivano-Frankivsk și Dnipro. Atacurile asupra unor zone civile vin după ce autoritățile din orașul port Mariupol au raportat că peste 1300 de civili din acest oraș și-au pierdut viața în atacuri, iar de o săptămână, în localitate nu mai funcționează alimentarea cu electricitate și căldură.

Mai multe imagini surprinse de o cameră de supraveghere din regiunea estică Dnipro arată orașul care a fost lovit cu doar câteva minute înainte de ora 6. Autoritățile militare ucrainene spun că țintele rachetelor au fost civile - un bloc de locuințe, o grădiniță și o fabrică de încălțăminte.

În alte imagini, furnizate de forțele de intervenție în caz de urgență, se vede amploarea distrugerilor - clădiri transformate în moloz, mașini distruse și flăcări uriașe.

Și în vest, în Ivano-Frankivsk au fost raportate trei explozii. În imaginile apărute în presa ucraineană se văd explozii surprinse în apropiere de clădiri rezidențiale. Trei coloane înalte de fum se văd ridicându-se la zeci de metri înălțime, iar apoi se audr zgomotul asurzitor al exploziilor

Alt atac a fost surprins video și la Luțk, tot în vestul Ucrainei, la mai puțin de o sută de kilometri de granița poloneză. Presa locală scrie că este posibil să fi fost vizată o uzină din apropierea aerodromului, unde s-a declanșat un incendiu.

"Toată lumea la adăpost!" a scris primarul într-o postare pe Facebook pentru localnici. Le-a cerut să nu publice nicio fotografie, adresă sau coordonate.

Atacurile din aceast dimineață vin după ce ieri, a treia rundă de negocieri între Ucraina și Rusia, purtată de data aceasta la nivel de miniștrii de externe, s-a încheiat fără niciun rezultat, după mai bine de două săptămâni de conflict militar, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212