REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Imagini EXCLUSIVE de la o CRIMĂ comisă într-un local PLIN! Soţia victimei, DECLARAŢII ŞOCANTE!

Imagini EXCLUSIVE de la o CRIMĂ comisă într-un local PLIN! Soţia victimei, DECLARAŢII ŞOCANTE!

Replica API 28 aprilie 2018 | 03:28 3267

VIDEO!

VIDEO!

Cazul oribilei crime din localitatea Cobadin, de la sfârșitul anului trecut, revine în atenția opiniei publice cu noi aspecte care, din păcate, nu fac obiectul vreunei cercetări penale, întrucât au fost ignorate de anchetatori. Cel puțin așa susțin apropiații victimei care au fost de față în momentul respectiv. Vorbim despre cazul lui Marian Diblă, bărbatul de 31 de ani, tatăl unui copil minor, înjunghiat mortal cu 19 lovituri de cuțit, în încinta localului Riviera din centrul localității Cobadin, în ultima zi a anului trecut, într-un conflict spontan. Cotidianul ”Replica” a intrat în posesia imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în local, în care se poate vedea, explicit, cum s-a desfășurat întreaga scenă încheiată în mod tragic.

De remarcat că, în acest moment, agresorul, sau, mai bine spuns ”unul dintre agresori”, Memet Bader, de 25 de ani, a fost trimis în judecată, miercuri, 25 aprilie, în stare de arest, pentru omor. Varianta oficială a anchetatorilor, cu privire la acest incident tragic, este că Memet Bader și Marian Diblă s-au luat la harță pe fondul unor nemulțumiri cu rădăcini mai vechi, întrucât cei doi ar mai fi avut unele conflicte în trecut. Numai că imaginile surprinse de camerele de supraveghere din local contrazic, într-un fel, varianta unui singur agresor, fapt confirmat și de soția defunctului, Andreea Lavinia Diblă, prezentă și ea în local în seara crimei. În afară de Memet Bader, în imagini mai apare încă un bărbat cu un cuțit în mână, destul de agitat, care pare că loveşte victima în încăierarea produsă. Acesta a fost identificat ca fiind Erduvan Ibram, cunoscut prin localitate sub porecla ”Buș”. Deși în imagini poate fi văzut cum lovește, având cuțitul în mână, el nu a fost audiat nici ca martor, nici ca suspect, iar acum este în libertate deplină. Mai mult decât atât, soția victimei ne-a declarat că nu se simte în siguranță și îi face rău gândul că acesta se află în libertate, în timp ce soțul ei este în pământ.

”Nu ne vine bine când îl vedem cum merge pe stradă liber și ne râde în nas. Nu ne-a zis nimic verbal, dar au fost unele chestii, după moartea soțului meu. Noi aveam poze cu Marian pe mașini, iar într-o zi am găsit pe mașină o savarină cu mai multe bomboane de colivă deasupra. Am găsit și cauciucurile tăiate. Nu pot spune exact cine și cum, pentru că nu am văzut concret, dar altcineva nu ar fi avut cine să râdă de durerea noastră. Dar însuși faptul că știm că și acest Erduvan Ibram este unul dintre cei care l-au omorât pe Marian, pentru că l-am văzut făcând asta, iar acum se plimbă liber, fără nici o problemă, ne face rău”, a declarat, în exclusivitate pentru ”Replica”, Andreea Lavinia Diblă, soția lui Marian Diblă.

Cum s-a întâmplat totul

Referitor la motivul care a generat întregul conflict ni-l explică tot ea, dat fiind că se afla împreună cu soțul ei, în acea seară.

”Ei au ajuns în discotecă, iar totul a durat maxim jumătate de oră. Au fost lăutarii care au cântat la masa lor (a lui Memet Bader și a lui Erduvan Ibram, n.r.), apoi Marian, soțul meu, i-a chemat să cânte și la masa lui. De aici a pornit totul, întrucât ei (Memet Bader și Erduvan Ibram, n.r.) s-au ridicat și au venit la Marian, care era destul de pasiv, se poate vedea și în filmări. Au încercat să stea întâi de vorbă, iar proprietarul localului a încercat să aplaneze conflictul. Cel care a început totul a fost chiar Erduvan Ibram, care l-a împins pe Marian, care a căzut în mijloc, iar atunci au început să-l lovească cu cuțitele. Au fost două cuțite în seara aceea, le-am văzut personal. Unul la Memet Bader și unul la Erduvan Ibram. Când Marian s-a ridicat, Erduvan a venit să-l bată, Marian iar a căzut, s-a ridicat din nou, iar atunci a venit și Bader cu cuțitul”, explică martora.

Toate aceste aspecte au fost explicate și anchetatorilor, care au concluzionat că doar Memet Bader l-ar fi agresat pe Marian Diblă, în ciuda a ceea ce se vede în filmări.

Probele cu imaginile video, refuzate

”În primă fază, când am dat declarații, procurorul a clasat dosarul în ceea ce-l privește pe Ibram, zis ”Buș”, pe motiv că nu sunt dovezi, asta deși noi aveam filmările de pe camerele video. Ar fi putut să se uite pe filmări și ar fi constatat că avem dreptate, dar dânsul nici nu a vrut să audă. S-a uitat pe câteva capturi făcute și atât, doar că acele capturi nu sunt foarte explicite”, ne-a mai declarat femeia. Aceleași probe au fost refuzate chiar și în instanță, deși erau cât se poate de concludente și, prin natura lor, acesta eset scopul camerelor de supraveghere pe care orice unitate comercială, cât de mică ar fi, este obligată să dețină așa ceva.

”Avocata mea a propus, la ultimul termen din instanță, să depună la dosar și filmările în care se vede clar cine lovește cu cuțitul, dar ne-au amânat de două ori, apoi au respins această probă”, a mai declarat Andreea Lavinia Diblă.

”Din probele administrate în cauză, mai ales din filmări, rezultă faptul că și o altă persoană, respectiv Erduvan Ibram, a participat la comiterea infracțiunii de omor, acesta fiind cel care a inițiat acțiunea de lovire, adică el a dat primul cu cuțitul. Procurorul de caz nici măcar nu l-a audiat pe acesta în nici o calitate”, a pledat avpărătorul părții civile, în fața instanței.

Și, întra-devăr, în instanță, judecătorul a respins cererile și excepțiile invocate de partea civilă, prin avocat: ”Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 2 Cod procedură penală respinge cererile şi excepţiile invocate de persoanele vătămate Diblă Lavinia Andreea şi Diblă Antonia Maria, ca nefondate. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 2458/P/2017 din 25.01.2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, privind pe inculpatul Memet Bader, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei faţă de inculpatul Memet Bader pentru săvârşirea infracţiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal. Dispune trimiterea dosarului completului F9. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.04.2018”, se arată în încheierea de ședință în cameră preliminară. Această decizie a fost atacată la Curtea de apel Constanța.

Dar au mai fost și unele vicii procedurale în acest dosar, în faza premergătoare trimiterii sale în instanță. Mai exact, în luna februarie a fost formulată și plângere împotriva ordonanței de clasare emisă de procuror prin rechizitoriu, iar până în prezent nu s-a dat nici un răspuns, în condițiile în care termenul legal este de 20 de zile.

Nu se știe exact când vor fi luate în considerare adevăratele probe, respectiv imaginile surprinse de camerele video, pentru a extinde ancheta și în cazul celui de-al doilea agresor, dar faptul că anchetatorii nu le iau iau în seamă, ridică semne de întrebare cu privire la utilitatea acestor camere și la obligativitatea agenților economici de a-și asigura unitățile cu sisteme de supraveghere. În acest moment, dintr-un grup de doi agresori și o victimă, unul este arestat, al doilea este la 2 metri în pământ, iar cel de-al treilea, cel care a provocat tot scandalul și chiar apare cu cuțitul în mână în timp ce lovește victima, se plimbă în libertate, fără nici o măsură preventivă, fără nici o calitate. În continuare vă prezentăm câteva imagini selectate din seara respectivă (vezi VIDEO!).

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se stie ca Dibla era un scandalagiu si era la puscarie dupa cine plange Andreea dupa un om care oricum nu era prezent in viata ei si a fetitei .Puscarias si bataus era Dibla mai bine ca a murit sa linistit satul .
0
5
Dumnezu sa ierte Dar toate se platesc
2
4
la puscarie cu turcii....tarani prosti la cobadin...fricosi si cacaciosi...vo omoara si le luati apararea...jegurilor
2
3
Lavinia il vrei pe bush la puscarie zici ca a dat cu cutitu da tu nu lai vazut ca a dat cu cutitu nu mai intelegem nimic
17
7
Ca sa fie clar, de cate ori l am intalnit pe Dibla l am respectat si ma respectat, era un baiat cu bun simt si un amic bun, nu stiu cine care esti de imi tot amesteci numele pe aici, stiu doar ca daca aveau ceva de impartit o puteau face altfel,tot puneti comentarii cu Cazan cutu si altii. Pai in mortii tai de om idiot nu poti scrie cu numele tau?cazan ii era ca un frate si cu restu era prieten deci niciodata nu ar scrie de rau despre el. este singurul coment pe care il voi face, condoleante familiei iar tie care imi scrii numele aici stii ce sanatate iti doresc.
23
13
Sa va iau familia DIBLA in pula ce a cautat aia a gasit :puscarie si moarte
21
5
e un caz clar de sinucidere
5
10
nu uitati de bulangiu de Baciu Marcel ca el a facut tot cobadinu peste el a plecat cu Andreea a lui la pl si acum a loato de nevasta si ia facut si copil ca omu nu mai are ce sa manance marcel a jmecherit lumea pe acolo Baciule ce zici de asta nu te uita lumea ni mai arunca sageti in stanga in dreapat pizdo
15
7
daca nu infunda puscaria cu ani grei pentru astfel de fapte, o sa asistam mai des la asa ceva, cred ca ar trebui cel putin 20 ani la racoare
6
20
Anonimu de pe 30 apr. De la ora20:53 vezi ca se cunoaste ca esti roman si scrii asa sa arunci rahatu pe turci nu cred ca pune cineva botu la ce ai scris acolo sau esti tu cazane hahaha
17
7
ba frate daca chiar sunt prieteni cazan bus cum nu ii lasa liniste lui andreea asa sa nu ii lasam si noi lui muistu ala de bus si hai sa il terorizam sa il batem unde il prindem sa nu aiba nici el liniste
4
16
De ce ati inceput sa va temeti? ca sa ajuns in presa? cine se face vedeta si cum se face pe asa ceva? nu va este rusine? Sa va puneti in pielea ei si dupa sa vorbiti!
13
18
O fii cazan de vina da si bader si bus nu trebuia sa faca ce au facut sa al omoare pe marian sa plateasca acum amandoi si sa vina inapoi cand o veni marian din mormat
5
19
Cazan e vinovat trebuie sa plateasca
21
8
Vine vreme curand ...cand o s-o ...Asa ati facut mereu ,ati cautat scandal cu turci ! De invidie nu stiu dc . Dak tot stia.ti ca au mai avut conflicte dece nu ati lasat lautari sa cante la masa turcilor . Ca deobicei de invidie ca lumea se distreaza. Va.ti bagat ca chiloti in cr . Dupa 2 lini si 2 beri ..hai sa.i batem pe turci . in cobadin nu poti sa scoti pl afara ca hop sar drogati pe ea . A gresit turcu .da probabil ia sa umplut paharul e a3 oara cand cazan il imbata pe dibla si cauta scandal 1 la pitarie cand lau batut pe unu nick ..dibla cu toporu .2 la naom sus si 3 ...
18
7
.............
1
10
Am sa va terorizez toata familia dibla si pe muistu de cazan o sa il linsam usor si calm la momentul potrivit daca sint smecheri sa vina in fantana mare pizdele.
2
29
Nu inteleg cum puteti spune ca sotia lui Dibla vrea sa fie vedeta. Nu cred ca se poate explica in cuvinte durerea cu care a ramas familia lui nu aveti pic de bun simt sa afirmati asa ceva. Si toti cei care aveti ceva cu Cazan aveti macar bunul simt sa nu ii mai spuneti in fata ca intelegeti ca a facut tot ce a putut ca ii intelegeti durerea de a pierde un prieten chiar in ochii si in bratele lui si pe la spate sa il faceti cum va vine la gura si sa il barfiti. Sunteti niste javre cu doua fete. Vorbiti doar sa faceti rau pt ca altceva nu stiti.
21
20
Sunteti redusi mintal.Nici Dibla nu a fost un sfant nici Cazan nu este dar pentru ca au fost implicati anterior in diverse conflicte nu inseamna ca Dibla trebuia omorat sau Cazan acuzat ca este vinovat pt cele intamplate. Orice fel de legatura de familie sau prietenie ati avea cu criminalii nu aveti cum sa le gasiti nici un fel de justificare. Nu exista motiv indeajuns de puternic pt a ajunge sa omori un om si sa lasi distrusa o familie.
16
16
No probem ! Gaseste cazan altul sa.l imbete si sa scoata scandal . Dibla era in permisie din puscarie voi astia care il iubeati asa de multi de ce plm nu la.ti tinut in casa sau mai bn zis dece la.ti impins dela spate in seara aia . Adevarati criminali voi sunteti .
21
5
bader si bus la cacat criminali draculuide fa fintina mare sper sa muriti in chinuri grelecum a murit marian cu 19 lovituri de cutit animalelor sa fiti ai dracu cu rasa voastra
13
21
Toata turcimea are tupeu acum si scriu comentarii ei. Da, da, bader si bus la putere in puscarie! Acolo le e locul, ratati de oameni ce sunt!
13
16
Andreea ai vrut sa te faci vedeta uite ca incet te faci vedeta dar liniste de acuma in colo nu o sa ai toata viata ,....Bader si bus la putere
20
9
Cazan este devina....din cauza lui marian sau intaplat toate astea...nenorocitul asta a distrus o familie...condoleante familiei dibla
25
4
Cazan e de vina, el a provocat tot scandalu,
20
1
Pentru tot ce a gresit Marian in trecut, a platit 2 ani stand departe de familie. Dumnezeu nu doarme, vor plati toti cei implicati, toata gasca care a stat si s-a uitat cum moare un om! Marian avea o familie, un copil a ramas fara tata. Distrusii aia ce aveau in afara de zdrente duse la produs in Germania? Cum poti sa dai cu cutitul de 19 ori intr-un om?
7
17
Cutule mananci kkt aiurea si nu e bn vrei sati rup oasele bosketare cand pun mana pe tn kktule
23
5
Cobadinul este din pacare populat cu toate natiile de oameni. Bastinasi erau turcii si tatarii. Au venit moldovenii la munca campului si nu au mai plecat. Si uite asa s-au futut intre ei, turcii si moldovenii si au rezultat moldo-turcii care muschii lor minte nu are. Au vazut si ei ceva banishori si au inceput sa o arda-n harfe de smecherashi de Las Cobas ! Bah tzaranilor bagati-va mintiile in cap ca va trimit inapoi in Moldova. Din toata smechereala asta a rezultat un defunct si un puscarias. Daca avea unul dintre ei minte, erau bine acum. Dar tzaranii ...
22
5
Muschii vezi ca esti certat grav cu limba romana. Scrie in turca, poate asa iti iese mai bine.
6
20
Vor fi linsate si executate toate ciorile borate!
8
18
Daca erau baieti se bateau cu pumnii goi asa cum o fac barbatii adevarati. Cum sa dai cu cutitul cand esti in superioritate numerica? Inseamna ca victima era bazata pe pumnul lui si le a fost frica. Nu cunosc cazul dar dupa cate vad pe camere niste lasi aveau cutite si l au omorat pe adevaratul barbat care s a luptat cu ei cu pumnii goi. Moarte prin ardere pe rug tuturor tiganilor care asemenea comportament
13
15
A ajuns vedeta Lavinia. De cand isi doarea ea. Dar sa ajunga tocmai in presa chiar este peste asteptatiile ei. Din cauza muschiilor care minte nu are s-a intamplat nenorocirea !
29
11
Tribunal corupt
11
19
PSD-ul hotilor si talharilor. Nu admit in instanta probele video. Mai rau ca in epoca de piatra. Huo!
13
21
cutu tu parca ai fost cind a murit marian acum ti cu bader pacat nu stim fie care ce sfirsit avem
12
9
Cand iesi undeva, nu iesi cu cutitul in buzunar. NU OMORI un om pentru ca vrei sa fii smecher. Sa fiti smecheri pana nu mai puteti in puscarie.
9
15
Toata lumea ii acuza pe turci in schimb tot scandalul provocat este de Cazan Daniel si Marian , din trecutul lor nu spune ti nimic . . .scandalurile , cand ii agresa cu batele de baseball , batai cu lanturi , rozete. . . Hai sa lasam justitia sa isi faca treaba si sa nu judecam gresit . Sunt destule probe . . .
30
2
Cazan e de vina cazan la transportat gresit ce el e doctor .? Si tot din cauza lui a pornit cearta lavinia tu stii cel mai bine
41
2
Scandalul a fost pornit de cazan legea isi va spune cuvantul
33
4
E ceva normal se respinga toate dovezile daca le-au umplut buzunarele turcii cu euroi facuti pe tarafulele trimise in Germania! Asa e in Romania, castiga cel cu bani mai multi!
14
20
Nu e vorba ca era turc tigan sau alta natie. Problema e de educatie. Daca victima, roman fiind, se presupunea ca e mai educat ? Daca era educat ar fi trebuit sa stea in banca lui si sa se distreze. Vorbesc in general nu de speta in cauza. Educatia si mentalitatea celor care traiesc in Romania este din pacate inexistenta. Care mai de care sa-si arate muscii. Ala ca da dedicatii si asta ca vroia si el sa dea alte dedicatii. Acum e tardiv. Condoleante familiei indoliate si la multi ani de puscarie criminalului.
26
4
Degeaba te superi Domnule ! Cel de la ora 9:21 , are perfecta dreptate ! Cobadin a ajuns o comuna in care tiganii turci borati se pisha pe romani ! Si tu te dai smardoi pe f.b. ! Sau si tu esti o cioara borata !? CONDOLEANTE FAMILIEI DIBLA !
12
15
Proasta-i ma-ta ca n-a avut inspiratia sa te lepede. Nici tac-tu nu e mai bine daca a petrecut cu ma-ta suficient cat sa te conceapa. Tu esti asa cum ti se pare satul.
8
20
juistitia de la noi sar numii injustitie oriunde in alta tara,daca as omora zilnic cate un magistrat as dormi linistit in fiecare seara
8
17
Bai nenorocitilor sa aveti acceasi suferinta pe care o are familia asta indurerata...Dumnezeu este sus si nimic nu ramane neplatit pe lumea asta jeguri de oameni ce sunteti...tigani,turci...la sapun cu voi,curele din pieile voastre ! Urate rase de oameni...cat va mai rabda Dumnezeu?
16
22
Sper sa muriti in puscarie si sa traiti 120 de ani turci cu pasarica.
21
16
Nu ati fandit ca are copil
3
18
aici s.a ajuns?sa lasam criminalii in libertate?astia nu se mai numesc procurori..ci infractori
24
17
Sat plin de prosti. Stai si te uiti la unii cum il omoara pe ala, dupaia plang ca le pare rau. Ciori care traiesc din ajutor social !
39
9
Niste turci borati si imputiti !
26
17
Tarani si tigani cocalari...nici o paguba ptr societate!
13
19
Ca de cand au iesit la pensie, anul trecut, la sfatul Olgutzei Prostutei, miile de politisti ecperimentati , infractionalitatea s-a triplat ! Cine ne mai apara pe noi cetatenii impotriva tiganilor care ne taie ?
28
14
in libertate... securist de moda noua infiltrat pe unde s-a putut.
10
14

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108