REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Impozite cu 60% mai mici pentru agenţii economici care au activitate în extrasezon

Impozite cu 60% mai mici pentru agenţii economici care au activitate în extrasezon

Replica API 20 decembrie 2018 | 00:00 282

Primarul de la malul mării, Decebal Făgădău, a anunțat că operatorii economici care vor presta din anul 2019 servicii turistice cel puțin 6 luni pe an vor avea o scutire de 60% la impozitul pe clădiri și pe teren. Măsura a fost aprobată miercuri, 19 decembrie a.c., de consilierii locali şi a luat forma unei Hotărări de Consiliu Local.

Este vorba de Hotărârea privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor de la plata impozitului pe clădiri şi pe teren pentru întreprinderile care activează pe raza administrativ - teritorială a municipiului Constanţa, constând în reducerea cu 60% a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe terenurile aferente acestora, utilizate pentru prestarea de servicii turistice pentru o perioadă de cel puţin 6 luni într-un an calendaristic.

“Codul Fiscal bonifică operatorii din domeniul economic turism. Pentru cei care au perioadă de activitate mai mică de şase luni primesc scutire de 50%. Dacă de la preluarea mandatului am venit cu o schemă de ajutor pentru cei care au activitate economică mai mare de şase luni pentru că ne dorim să avem din ce în ce mai mulţi operatori economici care ţin deschis şi-n extrasezon, care îşi ţin personalul angajat, care în perioada de extrasezon îşi renovează, îşi amenajează, au grijă de proprietăţile şi le pregătesc, chit că nu fac profit din această activitate, am simţit nevoia ca anul acesta să fac o departajare. Până anul acesta beneficiau de o scutire tot de 50%.

Cu alte cuvinte cei din domeniul turismului, care aveau o activitate mai mică de şase luni, conform legii, beneficiau de scutire de 50% şi prin hotărârea pe care am propus-o Consiliului Local şi cei care aveau activitate mai mare de şase luni aveau tot 50%. Anul acesta, printr-o colaborare excelentă, pe care am avut-o cu Organizaţia Patronală Constanţa-Mamaia, prin numersoasele întâlniri pe care le-am avut cu operatorii economici din sfera de activitate a turismului, m-am gândit să dau un semnal de încurajare pentru aceştia, de aceea am propus creşterea de la 50% la 60%. Cu alte cuvinte cei care au activitate permanentă sau mai mare de şase luni beneficiază de o reducere a impozitelor şi a taxelor cu 60%”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212