REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ÎN ATENŢIA AUTORITĂŢILOR! CUM POLUEAZĂ CONSTRUCTORII unor blocuri, la doi paşi de plajă! VIDEO

ÎN ATENŢIA AUTORITĂŢILOR! CUM POLUEAZĂ CONSTRUCTORII unor blocuri, la doi paşi de plajă! VIDEO

Replica API 8 iunie 2017 | 00:37 484

Molozul de la clădirile în construcţie, TASAT şi astupat cu pământ

Molozul de la clădirile în construcţie, TASAT şi astupat cu pământ

Zona de nord a staţiunii Mamaia a devenit vad bun pentru investitorii imobiliari, dovadă stând construcţiile ridicate în ultimii ani „ca din apă”, ori numeroasele memorii adresate Agenţiei de Mediu în vederea realizării de vile, blocuri ori pensiuni. În momentul de faţă se construieşte „în draci”, un motiv pentru anumiţi investitori fiind şi acela că, în zona plajei de la Năvodari, va intra în vigoare o hotărâre care interzice activităţile de acest gen, până în septembrie. Măsura a fost luată... de dragul turiştilor, pe care administraţia locală îi doreşte liniştiţi şi fără stres că la doi paşi de nisipul auriu se aud betoniere, camioane etc.

Între timp, mai amintim că, nu de mult, în zona canalului de la Năvodari au fost filmaţi doi indivizi care descărcau moloz pe un teren viran! Au fost obligaţi să încarce înapoi molozul în camionetă şi sancţionaţi pentru poluare. În cazul reziduurilor de la clădirile aflate în construcţie (moloz şi alte astfel de resturi), legea obligă constructorul sau beneficiarul să apeleze la firme de salubritate.

Însă, de multe ori constructorii evită asta, preferând să polueze terenuri la întâmplare, încercând totodată să nu fie prinşi, pentru că riscă să fie sancţionaţi. De ce evită? Simplu! Consideră că e prea scump (taxa pentru moloz diferă de cea pentru gunoiul menajer). Aşadar, trec la „varianta doi”, adică cea care presupune să intoxice cu bună ştiinţă semenii şi mediul înconjurător.

Ajungând la acest punct, aducem în atenţia opiniei publice următorul fapt, surprins în imagini (foto şi video) chiar în cursul zilei de ieri: constructorii blocurilor din apropierea plajei (conform surselor noastre - Sponte Maria şi Cartuna Iuliana, în asociere cu SC ASTORIA BUILDING SRL) “scapă” de moloz îngropându-l pur şi simplu în perimetrul care ar urma să devină parcare / spaţiu de joacă / spaţiu verde aferente viitoarelor patru imobile cu regim de înălţime P+6E+7E retras!

Efectiv, utilajele săpau, depuneau molozul şi veneau cu pământ peste, pe care îl tasau. Ceea ce se numeşte poluare, încălcarea legii, nesimţire şi cum mai doriţi şi dumneavoastră să catalogaţi! Ne facem datoria de a atrage atenţia reprezentanţilor Poliţiei Locale, care se aflau ieri în zonă, că… ar fi putut sesiza aceste aspecte, iar în plus, atenţionăm Garda de Mediu Constanţa că este de datoria ei, ca instituţie a statului român, să intervină rapid!

Alexandra CUCU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In tari civilizate primeau o amenda atat de mare ca hotarau sa vanda blocul ca sa o plateasca.Vina nu e a legii insa ci a angajatilor care ,ca peste tot in institutiile statului ignora conyra unei sume ceea ce constata.Mai mult ,ii anunta pe acesti huligani ca urmeaza un control pentru a fugi si a nu fi prinsi.
0
0
Purecii care-si omoara cainele pe care traiesc,astia sunt ,,dezvoltatorii '' de pe litoral. Fratilor,plaja si marea sunt de fapt singurele atractii pentru care inca aveti turisti ! Serviciile sunt de tot cacatul,mancarea proasta,scumpa si portiile cam 60% fata de cele din zona ardealului de exemplu. Siguranta publica e zero,moacele localnicilor sunt triste sau ostile din cauza saraciei si a altor probleme grave. Daca nici curatenie nu mai e,la ce rahat sa mai vina turistii? Doar sa ia o teapa si sa-si anunte pe feisbuceala tot neamul sa se fereasca de litoral.
7
3
Astia-s mult mai nenorociti si mai criminali decat aia care umbla beti la volan!Unde este garda de mediu,cea viteaza,care vine pe la service-uri auto si da amenzi de 5000-10000 de lei numai din scripte,adica ti-a expirat contractu'ala si ala si uite pe jos o pata de ulei,etc?Gunoaielor puneti mana si amendatii pe astia,aveti toate probele!Mai vreti si mariri de salariu!
7
1
Sa vedeti in zona Tomis Plus, aceeasi "dezvoltatori" cu oile dupa ei, au umplut terenurile agricole din zona cu moloz, zici ca esti pe luna. Ghiciti pe cine amendeaza mediu si primaria? Pe proprietarii de terenuri, ca este mai prosti. Ar trebui sa le stabileasca dezvoltatorilor prin autorizatia de constructie cat moloz rezulta si la final sa vina cu factura ca s-a transportat molozul respectiv, altfel sa plateasca inzecit. Dar cum se construieste in Tomis Plus - bloc de 8 etaje fara autorizatie - cine sa verifice.
13
4
asta inseamna sa fii machidon!
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367