REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ÎN ATENŢIA AUTORITĂŢILOR: Secţia de Pediatrie NU MAI ARE nici un pat liber! Pe când un Spital de Pediatrie?

ÎN ATENŢIA AUTORITĂŢILOR: Secţia de Pediatrie NU MAI ARE nici un pat liber! Pe când un Spital de Pediatrie?

Replica API 27 noiembrie 2018 | 00:32 608

Judeţul Constanţa nu are Spital de Pediatrie! Un lucru anormal, în condiţiile în care la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ajung şi cazuri dificile din judeţul Tulcea, ba chiar şi Ialomiţa.

În Secţia Pediatrie din cadrul Spitalulului Judeţean Constanţa nu ai loc să arunci un ac. Toate cele 75 de paturi pentru copii sunt ocupate, cei mai mulţi dintre micuţii internaţi având viroză. Cei mai mulţi au până în 3 ani. Câţiva părinţi au contactat cotidianul "Replica" de Constanţa pentru a se plânge de situaţie: "Sunt 75 de paturi, toate ocupate. Dacă mai vine acum vreun copil bolnav... unde îl vor pune?!". Evident, nu sunt vinovaţi pentru această situaţie medicii sau conducerea Spitalului Judeţean Constanţa, care se declară, la rândul lor, suprasolicitaţi. "Da, Secţia Pediatrie este ocupată în proporţie de 100%. În week-end, pe lângă copiii deja internaţi, au ajuns 64 de copii, cei mai mulţi cu simptome de viroze", ne-au declarat medici ai spitalului.

Iată precizările conducerii Spitalului Judeţean Constanţa:

"992 persoane au fost înregistrate la UPU de vineri, 23.11.2018, ora 07.00 până astăzi, 26.11.2018., ora 07.00. In urma investigațiilor de specialitate efectuate în cadrul UPU, au fost spitalizate 262 persoane.

Cele mai multe internări au fost efectuate în secția Pediatrie.

Astfel, în cele 72 de ore de referință, la UPU au fost consultați 36 copii cu vârste cuprinse între 0 și 1 an și alți 267 copii cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani. Din totalul celor 303 minori investigați în cadrul Unității Primiri Urgențe, 67 au fost internați în secția Pediatrie, 1 la Terapie Acută Pediatrie și alți 4 la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică.

Vă aducem la cunoștință că secția Pediatrie din cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța dispune de 75 de paturi copii și alte 25 paturi pentru însoțitori.

Vineri, 23.11.2018, la ora 14.00 erau internați 62 copii. In următoarele 3 zile au mai fost internați alți 64 pacienți minori astfel că astăzi, 26.11.2018, toate paturile din cadrul secției Pediatrie erau ocupate.

Potrivit conducerii secției, predomină afecțiunile respiratorii iar cei mai mulți pacienți internați au între 0 și 1 an, respectiv 1-3 ani. Totodată s-au remarcat și afecțiuni renale, neurologice, digestive precum și intoxacții și alergodermii.

Având în vedere că a început sezonul virozelor, facem apel la părinți ca de la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie. Este foarte important ca acei copii care necesită îngrijire și tratament la domiciliu, să fie retrași din colectivitate. Totodată, sfătuim familiile cu copii mici să evite locurile publice și aglomerațiile și să nu uităm de spălatul frecvent pe mâini! O altă recomandare ține de vaccinarea antigripală. Aș mai adăuga alimentația de sezon bazată pe proteine de calitate ( lapte,brânză, ouă, carne, cereale integrale, legume și fructe proapete ), odihnă minim 8 ore și limitarea timpului petrecut în fața micilor ecrane, susține Conf. Univ. Dr. Cristina Mihai, medic șef Pediatrie SCJU Constanța".

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici un spital pana nu ridica spagoveanu inca un rand de biserici in fiece cartier si o manastire de ajutor celor deja ridicate ce sa mai zic de terminarea cazematei nationale care o sa mai inghita inca un spital regional daca nu si mai multe,pentru ca in acest caz devizul se face in funtie nu de materiale si manopera ci functie de necesitatatile preafericitor purtatori de kile de aur
0
0
nu mai sunt paturi? mergeti la catedrala preaobositului .
2
0
sper sa va iasa din cap construirea unui spital pentru copii in curtea actualului spital de urgenta pentru a nu mai aglomera aceasta zona care este un calvar pentru traiul a mii de familii care locuiesc in jurul spitalului de urgenta.mai ganditiva sila oamenii sanatosi din jur pe care ii imbolnaviti nu numai la conditiile medicilor.
1
1
iata cum nu se justifica salariile mari la medici, cum a ramas cu legea ori la stat ori la privat?
2
1
Si Replica interzice anumite mesaje. De ce????? De aceea nu scoateti ziarul pe piata. Totul se leaga. Ptr acest lucru nu mai citesc ziarul vostru nici aici ......
1
0
asa si ? mai bagam niste milioane in biserici sa poata sa mearga tapii cu masini de zeci de mii de euro ,salarii de la stat ,la ce ne trebuie spitale ? nu mai au inmormantari nu mai scot bani tapii.
3
0
O sa se faca ceva la sf asteapta in 100 de ani ! Cand se va schimba legea sanatatii si se va si aplica poate se va schimba ceva dar cand abuzezi de 112 si este pe post de taxi cand vor intelege ce este adevarata urgenta poate atunci pe sectie vor fi numai internati cei care sunt cu adevarat de internat nu o tuse data de muci ce nu sti sa ii cureti si multe alte cazuri iar atunci cand vor plati urgenta care nu este urgenta si sectiile vor fi doar cu pacienti care sunt cu adevarat de internat!
5
0
Educati-va, pastrati igiena si atunci spitalul nu va mai fi plin.
4
7
fagadau, sotia mea a dormit pe 3 scaune noaptea trecuta in brate cu un copil de nici 3 ani, ma gunoiule ia mana de pe parcuri unde arunci 50 de cosuri de gunoi la supra pret in acte si construieste un spital de pediatrie, rahatule
13
1
Poate acum de 1 Dec.va vine ideea unui proiect de executare rapida a unui spital de pediatrie chiar in curtea spit.jud.! Loc e destul...... Ce ziceti???? Ne faceti o surpriza????? Asteptam dle primar Fagadau de la dvoastrao veste buna.Va multumim. si La multi ani! de ziua noastra a tuturor Romanilor.
11
0
vad ca e plini de tigani, vai de dr si asistente
14
1
Voi cei din elita orasului chiar nu aveti respect macar pt voi? Poate copilul vostru sau nepotul e grav bolnav si netransportabil. Ce faceti atunci cu toti banii pe care ii aveti? Va inchideti in casele voastre marete si aveti impresia ca nu va loveste necazul? Uniti va oameni buni si faceti ceva! Ati dovedit ca aveti succes in afaceri, dar gata opriti va! Faceti ceva si pt cei din jur si...chiar pt voi. De asta nu va respecta lumea. De asta a mers comunismul la noi, pentru ca tot timpul in tara asta elita a fost lacoma, egoista, mandra si neinspirata. O sa va luati rasplata!
11
2
dupa ce se termina caterdrala nemului 120 de mil d eeuro , poate mai cumpara 3 paturi cu 50000 de euro bucata
15
4
Unde s paturile pt insotitori??? Poate scaune... ne trebuia catedrala si copiii ne mor in spitale! Rusine Cta,Fagadau...tusine!
18
0
Impotentii care conduc orasul, judetul ori tara nu au pic de interes pentru copiii nostri, dar vor voturi. Huooooo
16
1
E, ce nevoie avem de asa ceva,...importanta era Catedrala!
29
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272