REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

În ATENȚIA Poliției: În zona GĂRII s-au ÎNMULȚIT INFRACTORII

În ATENȚIA Poliției: În zona GĂRII s-au ÎNMULȚIT INFRACTORII

Replica API 22 iulie 2020 | 00:00 2898

Fiind un punct strategic al oraşului, deoarece este tranzitată de sute de constănţeni şi turişti în fiecare zi, gara din Constanţa pare să fie locul perfect pentru cerşetori, dar și pentru micii infractori. Pe lângă traficul intens, gara adăposteşte şi „pericole”. De la cerşetori la colţ de stradă şi vânzători ambulanţi de ţigări, până la femeile de etnie romă care umblă nestingherite printre oameni, cerându-le bani cu neruşinare, aproape hărţuindu-i. Totodată, există și personaje dubioase, care, dacă nu ești atent, există riscul să te cam facă la buzunare.

Cu copii de nici un an în braţe purtaţi în soare şi cu alţii mai mari primprejurul lor, femeile de etnire rromă, care cerşesc în gara din Constanţa, insuflă teamă şi o atmosferă de nesiguranţă. Persoanele care tranzitează zilnic zona nu ştiu la ce să se aştepte din partea acestora, atunci când refuză să le dea banii ceruţi. Mai grav este că nici copiii nu se lasă mai prejos, fiind trimişi la cerşit chiar de părinţi. Fără a respecta vreo măsură de prevenţie a infectării cu Covid-19, fără a ţine cont de măsurile minime de igienă, fără a ţine cont de aglomeraţie şi fără a purta mască de protecţie, aceşti oameni reprezintă un adevărat pericol pentru cetăţenii responsabili.

„Haide să-ţi ghicesc, frumosule”

Un grup de tineri veniţi în vacanţă pe litoral, aflaţi în staţia de transport în comun din apropierea gării, au avut nenorocul de a fi observaţi şi abordaţi de o femeie de etnie rromă. Cu copilul în braţe şi îmbrăcată în haine specifice, cu greu putea trece neobservată prin mulţime. După ce şi-a încercat norocul şi pe la alţi călători, a venit şi rândul grupului de tineri. „Haide să-ţi ghicesc, frumosule!” a fost fraza cu care femeia şi-a făcut intrarea în discuţia celor patru, „N-ai doi lei?”. Întrebaţi despre atmosfera cu care au fost întâmpinaţi, tinerii au declarat pentru reporterii Replica faptul că se simt hărţuiţi de asemenea oameni, „numai turişti în vacanţă nu ne simţim”.

Cu toate că aceste probleme sunt evidente, autorităţile nu iau nicio măsură. Agenţii Poliţiei Locale care patrulau în zonă au trecut nepăsători printre femeile şi copiii de etnire rromă care urmăreau câte un trecător pentru a-i cere bani.

Nici gunoaiele nu lipsesc

Pe lângă pericolul provocat de iresponsabilitatea unor astfel de persoane, există în gara din Constanţa şi pericolul provocat de gunoaiele aruncate la întâmplare. O imagine care nu face cinste orasului şi în care se regăsesc peturi, doze ori ambalaje de ţigări rămâne, zilnic, întipărită în memoria celor care vin pe litoral. În plus, memorabile sunt şi cuvintele „Avem ţigări! Ţigări! Ţigări avem!”.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia ce face, doarme???
0
0
Hai la ciordit neamule.
0
0
Black Lives Maters
1
0
Cala Paris
5
1
Imaginea cu gunoaiele ne este cunoscuta, o gasim la tot pasul in frumosul nostru oras.
7
1
La conducerea tari.
7
0
Nu va mai legati de tzigani, Gara, autogara este zona lor. As propune CFR Calatori sa mute toate trenurile la nul in sezonul estival in gara Palas si sa inchida complet statia CF Constanta. Sa-i vedem pe borati de unde mai fac ei bani???
5
3
Acum 2 zile stateam la snitel sa iau ceva si au trecut de 3 ori tiganusii unul a incercat sa ma faca la buzunare. In timpul asta politia cu un jandarm au trecut agale sa ia un suc dar nu i a deranjat
11
0
de infractori.o sa fie nasol,neaparat trebuie cumparata arma letala sau gasit alt loc de trait.tiganii si makidonii au avut grija sa distruga fostul oras din temelii.
14
1
anlfabetii de la politia locala nu fac decat sa uzeze masinile sub curul lor , iar atunci cand sunt intrebati de ce nu actioneaza , raspund cu seninatate de idioti ca nu au primit sesizare...!?! bai fatalau , mai lasa aranjarea frezei la casa labastra si mai vezi ce fac acesti chipurile politisti , ptr care se platesc o gramada de bani din bugetul strans de la contribuabili: uniforme , masini, salarii, prime , tichete masa si vacanta , intretinere masini , etc , etc...
15
1
Si in casa poporului s-au inmultit infractorii si toti stau cu pula-n mina si nu fac nimic....de ani de zile domnilor.
16
3
Anumite puncte cum ar fi garile,pietele,ar fi normal sa aiba o prezenta continua a fortelor de ordine. Patrularile sunt pistol cu apa,pentru ca imediat ce patrula intoarce spatele,jivinele revin. Oficial suntem ca si alte tari,real suntem efectiv sugrumati de infractori,inclusiv din cei extrem de periculosi si se cere o lupta descisa zilnica,ceas de ceas cu scursurile astea pe timp foarte indelungat,ceva ce tine de macar doua decenii. Deja banditii in sine formeaza la noi o etnie aparte,un numar imens.
17
0
o structura politica ce se fofileaza in cele mai multe cazuri de responsabilitate, sunt platiti pentru ordinea publica cu bani frumosi si ei rezolva micile gainarii cu mare tamtamuri de ochii prostimei care nu i inteleg !
17
0
Cersetori Hoti de buzunare Bisnitari cu tigari Taximetristi dubiosi, transpirati, in bermude si papuci Jeg cat casa Un singur cuvant: gara-Constanta
21
3
Parte din ei ii gasiti zilnic in parcul garii. Politia locala ioc.
21
2
Nu dati bani saunaltceva la tigani!Nu cumparati de la tigani! Un stol de ciori cersea la un lidl.Cum iesea cineva, se ducea o cioara la cersit!ii faceau pe toti care incarcau ceva in masina,iar ce primeau era pasat in spate,si se ducea imediat la altul.in 5min au umplut o sacosa de mincare!
26
0
Sau politisti se ocupa de ascultarea fraierilor de romani in telefoane?.Statia Palas Constanta sa transformat in cuibul militienilor care asculta pulimea in telefoane.De la Constanta la Satu Mare nu mai gasesti un politist intr o gara.Desfiintarea si asa sunteti degeaba !!!
21
2
In ce lume traiti jurnalistii lu peste , de vreo 20 de ani e plina de oameni dubiosi zona aia .
30
1
Politia Locala oricum e useless in orasul asta.
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272