REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

În ce condiții vom putea călători în afara localității, după 15 mai

În ce condiții vom putea călători în afara localității, după 15 mai

Replica API 9 mai 2020 | 22:22 9775

Ministerul de Interne a dat publicității setul de măsuri propuse pentru perioada de după 15 mai. Oamenii vor avea voie să circule în afara localităților, dar pentru anumite activități sunt impuse condiții.

Deplasări permise fără nicio condiționalitate:

1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

2. în scop umanitar sau de voluntariat;

3. realizarea de activități agricole;

4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;

5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

7. din alte motive justificate, precum:

− îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;

− îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;

− asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;

− deces al unui membru de familie.

Deplasări permise în anumite condiții:

1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;

4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai draga Gigel tu ai un nume predestinat ... ai vazut tu un bolnav de corona? eu personal nu ...
0
0
Cu motorul se considera activitati recreative ?
0
0
colui kkt cel mare si stufului sau se va putea calatorii in afara localitatii cu telegondola dar obligtoriu cu masca de scafandru,toporisca si scara pilot,muie iohanis,muie penele
3
1
...din comentarii vedem cate specimene suburbane avem printe noi.Daca ii iei la puricat fiecare dintre ei au cate 2-3 diplome facute la "far sa stii"...
2
5
ne vom scarpina in...KUR...si vom iesi la plimbare..
7
0
Stai in casa pana la 80 de ani si iesi numai la supermarket si la farmacie ca acolo virusul nu se ia are frica de Vela si de trupa lui de babuini.Virusul ii pandeste numai pe aia fara declaratie.
11
2
Avem 10 la suta din cazurile din europa si aia deja au luat masuri de pornire a economiilor, plus ca au eliminat restrctiile pentru oameni de pe data de 04. Mama matii de german, cum draq ne-am molipsit. da de ce au ma voie muncitorii in germania? nu se mai ia virus? apare ca ai voie in declaratie sa pleci . aa le-ai pus avioane speciale la dispozitie. Romania trezeste-te ca asta nu iubeste tara !
22
3
Oare de ce aceaia care considera corona o simpla raceala nu se ofera voluntari in spitalele care trateaza pacientii cu covid?
15
17
pai in ce conditii vom putea calatori in afara localitatii - cele stiute de lumea a treia - drumuri cu gropi transport de jeg - autoritati corupte care fura tot - pentru cetateni ramane jegul
14
1
pai modificati si completati L61p91, baza sistemului de ordine publica, dar cand esti pulitician sarac cu duhu, nu poate sa iasa decat L333p2003 ca L17 si L18 nu va placeau, iar L51p1991 atat ati amendat-o, republicat-o si vopsit-o dupa chipul si asemanarea clasei politice ca nici sobolanii n-o mai inteleg
6
2
Se pare ca nu a-ti terminat smenurile cu masti,combinezoane,biocide,teste,etc.De aceea tot o lungiti cand cu urgenta cand cu alerta.Rusine!
15
3
Jos cu ei! Are dreptate cel de la 17.44. Sa aratam in sfarsit ca nu suntem prostii lor.
20
5
ba, spuneti pe sleau, pot sa ma duc in drumetie pe Muntii Caliman? ce plm lasati loc la interpretari, sa dea politia cum vrea amenzi?
25
0
si atat ca nu mai are rost
9
2
Prostimea sa ramana in case ! Asta e lozinca conducatorilor de la Bucuresti ! Niste incompetenti care nu au stiut sa gestioneze situatia actuala! Au nevoie la buget de bani si de unde sa-i ia daca economia au pus-o pe butuci? De la populatia de rand,scotind in strada politie,jandarmerie si armata. De ce sa nu bage mii de oameni in carantina cand,raportat la nr. de imbolnaviri si carantinati Europa pompeaza bani!? Si-au batut joc de natia asta acesti impostori fara pereche! E timpul sa iesim in strada si sa ne revoltam!! Ajunge cu Dictatura !
45
8
dupa 15 mai toti militienii s-o suga in frunte cu politrucii.Bai handicapatilor nu puteti ingradi libera circulatie ca e neconstitutional.Inca o data va spun s-o sugeti dupa 15 mai.
34
13
activitati recreative in aer liber liber
14
5
Toti politicienii,militienii si toate stiristele de la TV cu stiri alarmiste din ora in ora sa fie trasi in teapa in Piata Victoriei si nu se mai raspandeste COVID.
24
2
Tot cu declaratii?
20
1
Eu am opel si merge foarte bine
10
1
spartacus?!?!?!? tu esti tata????
8
6
dupa un comentariu asa de frumos si acedemic,sunt sigur ca ai pus-o cu serviciile ....
11
13
Turistii au voie sa vina liberi la mare?
36
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272