REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

În ce stadiu se află achiziţia elaborării şi întocmirii documentaţiei de urbanism PUZ în municipiul Constanţa

În ce stadiu se află achiziţia elaborării şi întocmirii documentaţiei de urbanism PUZ în municipiul Constanţa

Replica API 7 februarie 2019 | 08:34 369

O persoană fizică din Constanța intenționează să ridice un bloc pe bulevardul Mamaia, dar nu are voie! Este vorba despre Marius Matei, care a solicitat de la Primăria Constanța certificatul de urbanism în vederea construirii imobilului ce va cuprinde locuințe colective, birouri și spațiu comercial la parter.

Deocamdată, nu poate fi emis certificatul în acest sens ” întrucât, conform PUZ aprobat, ,,autorizarea tuturor lucrărilor de construire solicitate pentru loturile adiacente b-dului Mamaia se va face în baza unui Plan urbanistic de detaliu"', i-au transmis reprezentanții primăriei. De asemeanea, trebuie precizat faptul că Primăria Municipiului Constanta a demarat procedura de achiziție a documentație de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal) P.U.Z. ”Marile Bulevarde”, după cum au mai notat aceștia.

Proiectul ”Servicii de proiectare în vederea eleborării și întocmirii documentației de urbanism PUZ în municipiul Constanța : Lot I PUZ-Delavrancea, lot 2-PUZ Marile Bulevarde, lor PUZ –Park&Ride Nord, lot 4-PUZ-Spital Regional, lot 5 PUZ—Termo Stelis, lot 6-Avantech Cont, PUZ-Regenerare urbană Zona Balada” a fost depus pe SEAP încă din vara anului trecut.

Precizăm că, la acest moment, potrivit reprezentanților administrației locale, procedura se află în stadiul de evaluare a ofertelor.

Elaborarea documentației de urbanism P.U.Z. '(plan urbanistic zonal) are urmatoarele obiective generale: uniformizarea abordarii urbanistice prin corelarea prevederilor PUG cu documentațiile de urbanism aprobate anterior pentru terenuri situate în zona de studiu; stabilirea reglementarilor urbanistice pentru terenurile proprietate privată ale persoanelor fizice și juridice situate în zona de studiu, actualizarea reglementarilor urbanistice în acord cu situatia juridica a terenurilor ; îmbunătățirea imaginii urbane prin creșterea calitații spațiilor verzi amenajate compact, a calității spațiilor publice; ameliorarea aspectului arhitectural al constructiilor și protejarea locuințelor situate la parterul imobilelor cu spații verzi de aliniament; detalierea noțiunii de echipament public; reglementarea zonelor ce asigură dotările de proximitate aflate în cadrul unitatilor teritoriale de referință; reglementarea prospectelor stradale pentru fiecare arteră studiată; actualizarea reglementarilor urbanistice în acord cu situația juridică a terenurilor; regenerarea urbană a zonei studiate; fluidizarea traficului și îmbunatățirea accesibilității privind mobilitatea populației în cadrul municipiului Constanța; aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația. Valoarea totala estimată a proiectului este 1.015.927 lei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru cele 7 PUZuri
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272