REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În parcul uitat de autorităţile locale, un leagăn a căzut peste un copil! Ce spune primăria!

În parcul uitat de autorităţile locale, un leagăn a căzut peste un copil! Ce spune primăria!

Replica API 20 mai 2019 | 00:00 348

Incident în Poarta 6

Incident în Poarta 6

Locurile de joacă din Constanţa reprezintă, şi nu de ieri, de azi, ci dintotdeauna, o problemă cu care se confruntă constănţenii. Un procent foarte mare din totalul locurilor de joacă este în pericol pentru copiii Constanței: au echipamente de joacă deteriorate, mobilier urban degradat, sol neîntreținut care ascunde obstacole periculoase. Zilele trecute, la locul de joacă din Poarta 6 s-ar fi putut produce o tragedie. Un leagăn vechi, cu greutate, a căzut peste un copil de nici 10 ani. La câteva zile, leagănul a dispărut!

Unele locuri de joacă din Constanţa au fost reabilitate, altele continuă să se degradeze pe zi ce trece şi să devină adevărate pericole pentru copii, cum este cel din Poarta 6. Aici, este un parc destul de mare, potrivit pentru toată lumea, cu spaţii verzi, cât şi teren de sport, al cărui gard ce-l împrejmuieşte, pe alocuri lipseşte, un leagăn, un căluţ şi două topogane. Pentru cei care locuiesc aici un nou loc de joacă sigur pentru copiii lor reprezintă un vis măreţ. Şi-au strigat nemulţumirile de nenumărate ori, însă nimic nu s-a mişcat. Soluţia găsită de administraţia locală a fost de a împrejmui locurile de joacă cu benzi sau funii, pe care au fost ataşate foi de hârtie, cu un mesaj de avertizare: „Atenţie! Interzis accesul în acest spaţiu. Acest loc de joacă este în curs de reabilitare, iar folosirea elementelor deteriorate se face pe propria răspundere! Vă mulţumim pentru înţelegere!”. Un afiş care a dispărut la fel de repede cum a fost pus, micuţii continuând să se joace aici, punându-şi viaţa în pericol. În urmă cu câteva zile, un leagăn de fie imens, vechi, a căzut cu nişte copii. Unul dintre aceştia a fost prins sub mobilier, rănindu-l uşor la cap. Cei aflaţi la faţa locului au ridicat leagănul şi l-au scos în afara spaţiului de joacă. După câteva zile, acesta a dispărut.

Nu mai este o noutate faptul că parcul din Poarta 6, sau mai bine spus terenul, este revendicat de familiile Cocăneanu şi Suditu. Acesta este şi motivul pentru care primăria nu a inclus locul de joacă pe lista celor aflate în vederea reabilitării. De altfel, chiar în parc sunt puse două astfel de panouri pe care oricine ajunge în zonă poate citi: „Teren revendicat de familiile Cocăneanu şi Suditu. Până la rezolvarea revendicării, orice construcţie este ilegală”.

Bun, însă siguranţa copiilor este mai presus de orice litigiu, spun părinţii. Am încercat să aflăm un punct de devedere de la reprezentanţii primăriei, să aflăm care este starea actuală juridică a parcului. “Nu ştiu exact care este situaţia juridică a parcului, însă locul de joacă nu este intabulat, urmează să demarăm procedurile în vederea intabulării, iar locul de joacă să intre în reparaţii, sperăm cât de curând”, spun sreprezentanţii primăriei.

Cocăneanu, moştenitorul moşierului Bărbulescu, a revendicat 90 de hectare de teren de la Primăria Constanţa

Numele lui Cocăneanu Constantin apare şi în dosarul retropcedărilor, dosar în care Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani cu executare. Unicul moştenitor al moşierului Bărbulescu Cocăneanu a obţinut, prin compensare, mai multe terenuri în Constanţa şi Mamaia, pe care, ulterior, le-a vândut unor terţi, apropiaţi ai lui Radu Mazăre.

Recent, Constantin Cocăneanu a mai obţinut de la Primaria Constanţa, pe legea 10/2001, un teren în suprafaţă de 90 hectare. Acesta a deschis, în urmă cu câţiva ani, o acţiune în instanţă, solicitând restituirea în natură a imobilului în suprafaţă de 90 de hectare situat în Constanţa, Lotul Mare 30, KM 4-5, iar în măsura în care restituirea în natură nu mai este posibilă, obligarea adminsitraţiei locale la emiterea unei decizii de admitere a notificării formulate în baza Legii nr. 10/2001 în sensul acordării de măsuri reparatorii prin compensare cu un imobil de aceeași valoare sau prin acordarea de puncte în condițiile Legii 165/2013 , și în toate cazurile, obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată . Cocăneanu a arătat în instanţă că imobilul a fost dobândit prin contractul de vânzare-cumparare încheiat la data de 11.02.1 932. Potrivit acestui contract, moşierul Bărbulescu Cocăneanu a cumpărat lotul de parcelare nr. 30 situat în cartierul Anadalchioi. Acest teren a făcut în întregime obiectul unui proiect de parcelare pentru locuințe. În noiembrie 2018, Primăria Constanţa a soluţionat cererea lui Cocăneanu, aşa că acesta din urmă a renunţat la acţiunea din instanţă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SUNAT LA 112 IMEDIAT, SA SE ELIBEREZE ADEVERINTA MEDICALA, SI ULTERIOR CERTIFICAT MEDICAT DE LA MEDICINA LEGALA, PLANGERE LA POLITIE SI CU AVOCAT CAT DE CAT LUAT FAGABOU SI INAINTASI LUI LA PURIFICAT
5
1
Sa mai beleasca si parintii ochii la plozi!!
3
1
taci din gura psdist imputit, mai bine ti-ai vedea de sacosa cu ulei si zahar , pomana psdista, MUIE PSD
5
5
Mamele sa aiba grija de copii nu sa stea la barfa si la spart seminte,daca te iei de copii ca trag de pomii pusi de primarie se cearta cu tine ca mahalagioaicele,sa aiba grija de plozi nu de seminte sau barfa
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614