REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În Piața Griviței, MIEII se vând ca la STÂNĂ! VIDEO

În Piața Griviței, MIEII se vând ca la STÂNĂ! VIDEO

Replica API 29 aprilie 2021 | 23:55 5558

Sărbătorile Pascale se apropie cu repeziciune și orice constănțean își dorește să aibă pe masă bucatele tradiționale, printre care se află și carnea de miel. Piața Griviței este una dintre cele mai căutate de locuitorii Constanței, astfel că reporterii Replica de Constanța au mers să vadă care sunt prețurile dar și condițiile în care se vinde carnea de miel.

Aglomerație și prețuri mari

Primul lucru care te ”izbește” la intrarea în hala unde se comercializează carnea de miel este aglomerația dar și modul în care este expusă marfa. Carnea este expusă peste tot, în cârlige, pe mese, pe tăvi, în lăzi, comercianții nefiind interesați să păstreze vreo urmă de igienă. Pe lângă toate acestea, temperatura din hală nu pare propice pentru a păstra în condiții propice de consumat orice fel de carne, iar de respectarea oricărei distanțe sociale nici nu poate fi vorba. Comercianții sunt veniți din toate colțurile Dobrogei iar prețurile pleacă de la 32 de lei kg și ajung până la 35 de lei, în funcție de capacitatea de negociere a cumpărătorului.

Dacă se respectă temperatura propice, comercianții pot vinde carnea de miel

Contactați de reporterii Replica de Constanța pentru un punct de vedere în privința depozitării și a comercializării cărnii de miel din Piața Griviței, reprezentanții DSV Constanța au declarat: ” Dacă tăvile sunt curate, spălate, dezinfectate și în interiorul spațiului de comercializare se respectă temperatura atunci pot sa vândă. Carcasele se porționează la solicitarea clientului funcție de nevoile fiecăruia, întrucât prețul per kg animal nu și-l poate permite fiecare.”

Video:

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai placuta suedeza din partea psd zdreanta
2
2
nu recomand
7
1
Miel merinos de cipanez
9
2
mieii fac ham ham spor la cumparaturi
12
3
Peee Seee Dee-ul este de vina...Unde sunteti voi organe ale statului,conduse de PNL & USR?
21
5
Ptr "bleah", vino la Mangalia, simbata si duminica, sa vezi "IGIENA" di tirgul saptaminal. Gratare cu mici, fara case de marcat- dsp sau politie? Pai doua gratare sint ale unuia de la circulatie.
16
3
ciobani au fost ciobani au ramas chiar daca acum se dau cu "gipul" si au case cu coloane de marmura la poarta ..
24
2
Distanta sa pastrezi tu sclavule drogat ce esti
10
17
Maama, parca sunt imagini din India. Cum e posibil sa vanda carne cu halatele pline de sange, se plimba peste tot, nu vede nimeni? Aloo, DSP-ul, de ce le dati voie, cine le da autorizatii??
28
6
Distantare, Nr. Limita de oameni, masuri combatere covid
19
14
Cand te gandesti ca talibanii KARATANA din M.Kogalniceanu sunt cazati la pushcarie si doar oaia de Elisabeta mai vinde mierii omorati in conditii mizere !!!
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108