REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

În plină criză, profitul THR Marea Neagră a explodat!

În plină criză, profitul THR Marea Neagră a explodat!

Replica API 31 mai 2022 | 15:33 2955

THR Marea Neagră, (Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră), una dintre cele mai mari companii de turism de pe litoralul românesc și administratorul mai multor spaţii de cazare în staţiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn şi Neptun, a avut un an fabulos, în 2021. Societatea a bifat cel mai mare profit din ultimii 20 de ani, deși anul anterior a fost dezastru, având cea mai mică cifră de afaceri din ultimii 14 ani. Se pare, însă, că nu totul este roz, așa cum se vede din afară. Ultimul audit cerut de AGA a scos la iveală câteva aspecte de care asociații vor lua act în ședința din 21 iunie.

Asociații THR Marea Neagră se vor întruni, în ședință AGA, pe 21 iunie, pentru adoptarea în exercițiul financiar al anului 2022, a tuturor masurilor necesare pentru reglementarea aspectelor sesizate de auditorul financiar în raportul cu privire la situațiile financiare încheiate la 31.12.2021 și care au condus la exprimarea opiniei cu rezerve asupra poziției financiare, precum si la imposibilitatea exprimării unei opinii asupra situației rezultatului global, situației modificărilor capitalurilor proprii si situa0ției fluxurilor de trezorerie.

Ce a constatat auditorul financiar!

Situațiile financiare ale exercițiului 2021 includ veniturile din cazare și din alimentația publică în suma de 37.590.000 lei. Această sumă este cu 631.000 mai mare decât suma rezultată din evidențele operaționale.

Auditorul spune că societatea THR Marea Neagră nu i-a pus la dispoziție informații suficiente și adecvate privind analiza corelației dintre evidențele operaționale și veniturile din cazare și din alimentația publică pentru exercițiul anului 2020. Urmare celor menționate, auditorul nu a fost în măsură să determine dacă sunt necesare ajustări asupra veniturilor din cazare și alimentație publică. Totodată, auditorul nu a fost în măsură să obțină probe de audit suficiente și adecvate pentru a exprima o opinie de audit cu privire la situația rezultatului global, la situația modificărilor capitalurilor proprii și la situația fluxurilor de trezorerie ale THR pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021.

Situațiile financiare nu includ suma de 4.827.000 lei, reprezentând accesorii rezultate în urma controlului privind taxele locale finalizat în cursul exercițiului 2021. Astfel, datoria fiscală curentă a fost diminuată și rezultatul cumulat-curent și raportat-a fost majorat cu suma menționată anterior. Societatea THR nu a pus la dispoziția auditorului maniera de alocare a impactului menționat anterior pentru rezultatul curent și rezultatul raportat. Astfel, nu a fost în măsură să determine acele ajustări necesare asupra rezultatului.

În 2021, societatea a avut cel mai mare profit din istoria THR.

În 2020, SC THR Marea Neagră a avut cea mai mică cifră de afaceri din ultimii 14 ani, respectiv 23.101.785 lei și profit de 4, 5 milioane de lei.Anul trecut, însă, cifra de afaceri a fost de 45 893 102 lei, profitul de 51 128 844 lei și datorii de 52 809 038 lei, mai mari cu 50 % față de 2020.

THR Marea Neagră deține hotelurile Raluca, Diana și Restaurant Vraja Marii, Jupiter si Complexului ( hotel si restaurant ) Venus din stațiunea Eforie Nord, Hotel Raluca 3* din Venus, Hotel Diana 3* si Restaurant Vraja Marii din Eforie Nord, Hotel Măgura din Eforie Sud Restaurant Pelican, Restaurant Sulina, restaurant Tosca din Saturn, Complex hotelier Siret din Saturn, complex hotelier Balada amplasat în Saturn, Complex Narcis” amplasat în Saturn, etc.

SIF Transilvania S.A. deține 78,62% din capitalul social al societății, iar 21, 89 %, alți acționari.

THR Marea Neagră este o societate pe acțiuni rezultată din fuziunea prin absorbție de către Eforie SA a patru mari societăți de turism de pe litoralul românesc: Carmen Silva SA, Miorița Estival SA, Venus SA și Saturn SA. Procesul de fuziune s-a încheiat pe 3 iunie 2004, iar din luna ianuarie 2005, compania nou creată și-a schimbat denumirea în „Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră”.

Fostul șef DGA Mihăiță Giani Vătuiu, numit director general adjunct la THR Marea Neagră

Recent, au avut loc schimbări în conducerea THR Marea Neagră. Fostul comisar șef Mihăiță Giani Vătuiu, director în MAI ca șef în structura central a DGA, a fost numit director general adjunct, la THR Marea Neagră, la încputul lunii mai, asta după ce în martie a.c. a fost numit vicepreședinte la THR Marea Neagră SA.

Mihăiță Giani Vătuiu, în medalion

Anterior, Vătuiu a fost instalat director general și la Neptun Olimp SA, companie de stat din Mangalia la care deține acțiuni și SIF Transilvania, fondul de investiții care controlează THR Marea Neagră SA.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mergeti bizoni la cimemt,beton,asa zise piscine clorinate la greu,ptr voi e bine!
0
0
Ce stiu oamenii aceia gen Vatuiu , Zanfir, Banca Transilvania, de turism? Am ajuns sa o plangem pe Linica Stan.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272