REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

În primul său interviu după achitare, cardinalul Pell avertizează că nu trebuie crezuţi toţi acuzatorii

În primul său interviu după achitare, cardinalul Pell avertizează că nu trebuie crezuţi toţi acuzatorii

Replica API 15 aprilie 2020 | 00:00 818

George Pell

În primul interviu pe care l-a acordat după ce Înalta Curte australiană de Justiţie l-a achitat de acuzaţiile de abuz sexual al unor minori, cardinalul George Pell a avertizat că nu trebuie crezută orice persoană care face acuzaţii, transmite marţi DPA, care citează presa australiană.

Pell a mai precizat în interviu că nu ar fi deloc surprins dacă va trebui să se confrunte şi în viitor cu acuzaţia că ar fi abuzat sexual copii, conform News Ltd, citată de DPA şi Agerpres.

Cardinalul Pell a petrecut 405 zile într-o închisoare din Melbourne până la respingerea acuzaţiilor conform cărora ar fi abuzat sexual copii în 1996, pe când era Arhiepiscop de Melbourne.

Cotidianul Melbourne's Herald Sun a publicat marţi dimineaţă informaţia că prelatul în vârstă de 78 de ani, fost oficial de rang înalt al Vaticanului, este investigat de poliţia din statul australian Victoria pentru acuzaţii conform cărora ar fi abuzat sexual copii şi în anii '70. Conform publicaţiei, poliţia din Victoria ar desfăşura o investigaţie secretă cu privire la aceste acuzaţii. Reprezentanţii poliţiei din acest stat australian nu au comentat acest subiect.

În interviul pentru Sky, realizat de Andrew Bolt, un fervent susţinător al cardinalului Pell, prelatul a declarat că "nu ar fi complet surprins" dacă s-ar confrunta cu noi acuzaţii de pedofilie, sugerând că se consideră o victimă a unei tendinţe de a da credibilitate oricărei persoane care formulează acuzaţii.

"Pendulul, acum 30-40 de ani, era puternic poziţionat împotriva oricui spunea că a fost victima unui atac. În prezent, nu ne dorim să oscileze complet pe partea cealaltă şi fiecare acuzaţie să fie privită ca adevărul din Evanghelii, ceea ce ar fi foarte nedrept şi nepotrivit", a declarat cardinalul.

În prezent, cardinalul Pell se află în retragere la Seminarul Good Shepherd (Bunul Păstor) din Sydney.

Cardinalul George Pell, fostul secretar pentru Economie de la Vatican, a fost condamnat în martie 2019 la şase ani de închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale comise asupra a doi copii dintr-un cor religios, în 1996 şi 1997, în catedrala St. Patrick din Melbourne, unde era arhiepiscop.

Condamnarea lui, confirmată în apel în august 2019, a fost în cele din urmă anulată în urmă cu o săptămână de Înalta Curte de Justiţie din Australia, care l-a achitat la cinci capete de acuzare formulate împotriva sa pentru violenţe sexuale, în baza prezumţiei de nevinovăţie.

George Pell, care a susţinut întotdeauna că este nevinovat, a părăsit imediat după această decizie închisoarea din Melbourne în care era încarcerat de peste un an şi a afirmat într-un comunicat de presă că această decizie judecătorească permite "repararea unei grave nedreptăţi".

Decizia de vinovăţie formulată în primă instanţă în decembrie 2018 la Melbourne a fost confirmată în vara anului trecut de Curtea Supremă a statului australian Victoria, printr-o hotărâre ce părea însă fragilă deoarece instanţa de apel nu a formulat o decizie unanimă. Doi magistraţi au votat pentru vinovăţia fostului arhiepiscop, însă cel de-al treilea i-a dat dreptate prelatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468