REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În timp ce mor copiii de rujeolă în ţară, la Constanţa este LINIŞTE. Iată ce spune directorul DSP

În timp ce mor copiii de rujeolă în ţară, la Constanţa este LINIŞTE. Iată ce spune directorul DSP

Replica API 19 mai 2017 | 08:13 196

Epidemia de rujeolă din România a devenit o tragedie. Copiii mor din cauza nevaccinării, iar familiile rămân îndurerate, în timp ce liderii politici încearcă să aducă dozele de vaccin în țară. În timp ce în alte orașe în țară, apar cazuri de copii morți, Constanța a fost ferită de epidemia de rujeolă.

Constantin Dina, aflat la conducerea Direcției de Sănătate Publică Constanța, a precizat că nu există cazuri de rujeolă care să îngrijoreze populația. „Nu este epidemie la noi. Au fost câteva (n.r. cazuri), dar nu sunt confirmate clinic, deci nu se poate spune că este cazul la noi”, a punctat Dina.

Al 26-lea deces din România din cauza epidemiei de rujeolă s-a înregistrat marți, 16 mai a.c., când un bebeluș de 5 luni a decedat în Vaslui. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în acest moment sunt confirmate peste 5.700 de cazuri de rujeolă în 40 de judeţe, cu 500 mai multe față de precedenta raportare. Din cele 26 de decese cauzate de rujeolă, o persoană a fost de 27 de ani, iar restul copii. Lista acestora a fost făcută publică de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile.

Ministerul Sănătații a dispus ca prima vaccinare contra rujeolei să fie făcută la 9 luni în loc de 1 an, însă părinții spun că informația nu a ajuns și la unii medici de familie, care insistă să facă prima imunizare tot la 1 an. Un copil care face rujeolă riscă complicații pulmonare, neurologice, cardiace, care pot cauza decesul.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CE SPUNE DINA.PAI CE AR PUTEA SPU NE DOAR II PSD PINA IN MADUVA OASELOR PRECUM GRASA DE LA SF ANDREI.NI LI SA COMUNICAT PROBABIL CE SA SPUNA.REGURGITABILE PERSONAJE,SLUGI POLITICE.PIINE NEAGRA MAI MANICA ACESTI ASA ZIS DIRECTORI.IN FAPT MARIONETE POLITICE SI ATIIT.
1
1
Suspiciunea este clinica confirmarea este prin analize
2
1
Vaccinul din romania nu e de origine romaneasca, esti praf stai jos. Dar nu asta e problema haito ci adevarata origine a epidemiei.
0
0
daca tulpina e de origine Africana, de ce sa fac vaccin cu origine romaneasca ?organismal trebuie sa lupte si cu virusii africani
0
3
epidemia va fi recunoscuta numai cand iti va muri tie copilul, atunci nu ai sa mai minti
3
4
Constanta e ferita pentru ca inca nu au ajuns emigrantii aici. In vestul tarii e plin de ei. Tulpina rujeolei din Romania e de origine africana. Ministerul tace malc in timp ce uniunea ne-o trage pe la spate.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614