REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ÎN ZONA UNDE S-A PETRECUT CRIMA ÎNTRE CIOBANI SE TRĂIEŞTE CA-N VESTUL SĂLBATIC!

ÎN ZONA UNDE S-A PETRECUT CRIMA ÎNTRE CIOBANI SE TRĂIEŞTE CA-N VESTUL SĂLBATIC!

Replica API 21 septembrie 2018 | 00:16 535

Două dosare penale, două împăcări

Două dosare penale, două împăcări

Proprietarii mai multor terenuri din împrejurimile orașului Cernavodă se plângeau, la finele lunii iulie anul curent, de faptul că mai mulți crescători de animale stabiliți în zonă le fac zile fripte în sensul că le distrug culturile, oamenii descriind situația ca fiind din Vestul Sălbatic. De dată recentă, în zonă a avut loc o crimă, fiind vorba despre un scandal pornit între doi ciobani. Și, potrivit celor din zonă, astfel de ”certuri” au loc frecvent, la fel și violențe fizice, un fel de lega junglei, coordonată de un bărbat cunoscut ca ”Zimbrul”, spunându-se despre acesta că este tare năbădăios.

În urmă cu mai mulți ani, pe Valea Carasu, unde de-a lungul ei s-a realizat cea mai mare parte a canalului Dunăre - Marea Neagră (Cernavodă – Murfatlar), s-au stabilit mai mulți crescători de animale veniți din Vâlcea, între care și A. T. dar și D.D., cunoscut ca ”Zimbrul”.

Cei doi sunt rude și se pare că au pus bazele unor ”afaceri” înfloritoare dacă e să ne luăm că încă sunt stabiliți acolo. Spre disperarea celor din jur, care susțin că au ajuns la capătul puterilor. La finele lunii iulie a anului curent, cotidianul Replica a prezentat situația în detaliu, cum proprietarii culturilor din zonă nu mai suportă să-și vadă munca, an de an, dusă pe apa sâmbetei, întrucât animalele intră în voie.

Apoi, pe 17 septembrie, în jurul orei 15.15, polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați printr-un apel la 112 că în zona canalului Dunăre - Marea Neagră a avut loc un conflict spontan între doua persoane. Din primele cercetări a rezultat faptul că unul dintre bărbați l-ar fi lovit pe celălalt cu un obiect ascuțit. Cele două persoane implicate în conflict ar fi angajați ca ciobani la o fermă din zona menționată, în apropierea localității Făclia, județul Constanța.

Mai exact, bărbații s-au luat la ceartă, reproșându-și că nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Astfel, Dumitru Stanciu, în vârstă de 50 de ani, din Bacău, l-a tras la răspundere pe colegul său de ce nu a adăpat calul. Celălalt s-a enervat și l-a înjurat de mamă, moment în care Dumitru a luat un cuțit și i-a aplicat mai multe lovituri în zona toracală-abdominală.

A fost arestat pentru 30 de zile. Menționăm că atât inculpatul cât și bărbatul care a decedat erau angajați în calitate de ciobani/îngrijitori de animale la A.T., cumnatul celui cunoscut ca Zimbrul! ”În zonă cam așa se rezolvă problemele. Se ceartă, se bat, se leagă ciobanii de stâlpi pentru a li se da o lecție etc. Mai mult decât atât, ciobanii sunt instigați să-și aplice lecții între ei”, au spus anumite persoane.

Potrivit informațiilor noastre, D.D., alias Zimbrul, a fost suspect în două dosare penale instrumentate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, pentru distrugeri, dar și alte fapte, dar victimele și-au retras plângerile, astfel că cercetările s-au încheiat. Însă, cei care au terenuri în vecinătatea ”talibanilor” veniți din Vâlcea au descris situația: ”La o singură privire rămâneți înlemniți, să vedeți cum trăiesc oamenii aceia, ca-n Vestul Sălbatic”.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/plangeri-pentru-distrugeri-in-judetul-constanta-la-noi-e-ca-n-vestul-salbatic-362669/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimeni nu dovedeste pe zimbru. Nu va mai chinuiti ca prostii ca am cel mai bun avocat. Ma scoate din orice si pa mine si pe cumnatu, pa toti. Sa traiasca Domnu Raducanu si prietenii lui.
0
0
Stanciu si zimbru . ti ai dreaq de scursuri . korrve stricati . neam de traista atarnatori .huo
3
0
1 numai exista ciobani adevarati , crescatorii de animale angajeaza scursurile , de aici si ceea ce se intampla in pasunat!
7
0
Asta pentru ca sefi de post mai baga si ei 5 10 oi la crescut sau au abonament la branza...si uite asa au crescut din toata tara asta tarle de oi...pe tru in jud Cta se poate orice!!!
6
0
ASA SE PETREC FAPTELE SI IN PENITENCIARILE DIN ROUMANIA.BANDITUL CEL MARE IL DOVEDESTE PE CEL MIC SI NIMENI NU IA NICIO MASURA...LEGEA JUNGLEI IA GARDIENII CER DREPTURI MULTE CHIAR SI FEMEI GONFLABILE SA LE FACA LABA.
8
1
asa sa trait mereu , suntem in europa.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920