REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Inaugurarea Complexului Sportiv 'Centenar 2018' în Cumpăna. Au fost invitați mai mulți miniștri. VIDEO

Inaugurarea Complexului Sportiv 'Centenar 2018' în Cumpăna. Au fost invitați mai mulți miniștri. VIDEO

Replica API 10 mai 2019 | 00:43 1189

Complexul Sportiv "Centenar 2018" din localitatea Cumpăna a fost inaugurat joi, 9 mai a.c., începând cu ora 14:00. La eveniment au fost invitați Vasile Daniel Suciu, viceprim-ministrul României, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei Naţionale, Constantin-Bogdan Matei, Ministrul Tineretului şi Sportului, Dumitru Daniel Botănoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Manuela Irina Pătrășcoiu, director general al Companiei Naţionale de Investiţii, Claudiu Coadă, director general adjunct A.F.I.R., Doina Stăiculescu, Decebal Făgădău, edilul municipiului, Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța dar și Gheorghe Hagi.

Investiţia a fost realizată prin programul “Complexuri Sportive”, derulat de Compania Naţională de Investiţii şi finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Investiţia este esenţială atât pentru cei peste 4500 de tineri ai comunei cu vârste cuprinse între 18-35 ani, pentru cei 1.350 de elevi ce frecventează cursurile Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din localitate cât şi pentru cei 500 de preşcolari ai celor două grădiniţe din localitate, dar și pentru toți cei peste 17.600 locuitori ai comunei Cumpăna.

Proiectul respectă dimensiunile și suprafețele construcțiilor recomandate de regulamentele federațiilor sportive naționale şi cuprinde: teren de fotbal, teren de oină, teren de baschet, teren de handbal, teren de volei, două terenuri de tenis, pistă de alergare, pistă pentru aruncarea ciocanului, pistă pentru aruncarea discului, pistă pentru aruncarea greutății, gradene pentru 842 spectatori și 4 locuri pentru persoane cu dizabilități, spații de cazare, vestiare, sală de conferințe, sală de mese, bucătărie. ÎPS Teodosie a ținut slujba de sfințire a întregului complex sportiv.

"Sunt a patra oara aici la Constanța în mai puțin de trei luni și țin să vă anunț că acest complex sportiv nu va rămâne singurul din județ. Pregătim cu, Compania Națională de Investiții un memorandum ca în toată țara să mai construim 400 de baze sportive iar miniștri prezenți astăzi aici știu acest lucru." a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu.

Ministrul Tineretului si Sportului a adresat câteva cuvinte celor prezenți la eveniment. "Sunt onorat să mă aflu aici. Doamna primar țin să vă felicit pentru tot ceea ce faceți, atât pe dumneavoastră cât și întreaga echipă pe care o coordonați. Pe dumneavoastră domnule vicepremier vreau să vă felicit și să vă mulțumesc în numele tuturor sportivilor din România pentru că sunteți partenerii nostrii de nădejde în dezvoltarea infrastructurii sportive.”, a spus acesta.

De asemenea, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a avut o scurtă intervenție:

”Vreau să știți că Ministerul Educației are 5095 de școli pe care Ministerul Dezvoltării le construiește, le reabilitează, le reface, deci Ministerul Dezvoltării finanțează educația prin infrastrucutură cu 17 miliarde de lei, nu este puțin. Așa cum ieri l-am felicitat pentru că a trecut prin guvern o hotărâre care viza Cazinoul, o clădire care așteaptă de câtiva ani de zile să fie reabilitată.”

”Doamna primar vă felicit pentru tot ceea ce ați făcut și ce veți face în comuna Cumpăna și vă spun sincer că mi-ar plăcea ca măcar jumătate din primarii din România să aibe capacitatea doamnei primar Mariana Gâju. Vreau să vă anunț de faptul că, clubul sportiv ”Victoria” va avea și autocar. Profit de prezența domnilor ministri, domnule vicepremier Daniel Suciu, suportul necesar pentru a avea și la Constanța un stadion care să poarte numele Gheorghe Hagi.”, a declarat președintele CJC, Horia Marius Țuțuianu.

Daniel Suciu a susținut că va purta o discuție cu Gheorghe Hagi referitoare la un nou stadion care să îi poarte numele.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si scolile care nu au sala de sport unde invata un nr foarte mare de copii?la scoala nr. 37 de ce nu se investeste?
0
0
lasa ca are constanta . ha ! ha ! ha !
0
0
Comuna Cumpana are atatia sportivi care sa merite o stfel de investitie ? Are si echipa de fotbal ? Mai trebuie construit si un bazin olimpic de innot !
1
1
O mare concentratie de lepre si secaturi psd.
3
0
Doamna Ministru Andronescu, Ce cauta dna Bucovala acolo? Ce merite are ea? Niciunul! Dar schelete in dulap, cu duiumul!
3
1
Toti handicapatii din aceasta poza au pantofii maro. Bai incapabililor de la primaria constanta si consiliu judetean, luati exemplu de la aceasta primarita ce a putut sa faca intr-o comuna, iar voi in ditamai orasul nu sunteti in staare sa faceti o parcare, dar ditamai complexul sportiv. Cine va mai voteaza pe voi, PSD-UL in constanta, SA DE-A DUMNEZEU CANCERUL SA-I MANANCE SI PE EI SI PE FAMILIILE LOR. Numai meritati nimic incapabililor , a-ti distrus orasul Constanta PROSTILOR NEMERNICI HANDICAPATI INCULTIL PANARAME GOLANI CU PSD-UL VOSTRU DE CACAT. Nu a-ti accessat un fond european nimic
8
2
Mi-as dori sa vina ciuma neagra, sa vedem de ce sant in stare. Latraii astia cu Iohanis-6 case se ocupa numai pt. interesele lor personale, despre ceilalti , salarii taiate, pensii impozitate, TVA la 24%, medici si profesori goniti afara.
2
3
complexul sportiv centenar unde practica sportul numai cetatenii care au implinit suta de ani si mariana care nu demult depasise si ea suta de kilograme
4
4
Ce prostanac e ministrul
5
1
Din ultimele calcule rezulta ca un centenar inseamna 101 ani. Politica schimba matematica !
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272