REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Inaugurarea pasajului de la gară se amână! VIDEO

Inaugurarea pasajului de la gară se amână! VIDEO

Replica API 21 mai 2020 | 00:00 1915

Termenul limită de finalizare a lucrărilor de reabilitare ale tunelului pietonal și ale liniilor I-IV din Gara Constanța a fost 15 mai. Asta într-o lume ideală, unde termenele sunt respectate şi firmele de construcţie chiar predau proiectele contractate la timp. Locuitorii Constanţei trebuie să mai aştepte cel puţin o lună, până când pasajul ar putea fi dat în folosinţă.

Când au început lucrările

Lucrările au început în noiembrie 2019, termenul de finalizare al acestora fiind al doilea semestru din 2020. Cu toate acestea firma contractantă nu a reuşit să termine lucrările, acestea urmând a mai dura aproximativ o lună.

În pasaj vor fi şi camere de luat vederi

“Pasajul de la gară trebuia terminat în jurul datei de 15 mai, însă constructorii au spus că nu e gata decât pe jumătate, aşa că am preferat să mai aştept ceva timp să îl termine pe tot. Eu cred că o să fie gata în jur de 15 iunie, pasajul dar şi liniile. Şi noi vrem să se termine cât mai repede. Eu vreau să il am terminat cu totul în aşa fel încât să pun şi camere de luat vederi, pentru a preîntâmpina eventualele acte de vandalism.” a declarat pentru ziarul Replica, Dorin Maer, directorul CFR Infrastructură Constanţa.

Contractul a fost atribuit societății Wiebe România SRL

Vă reamintim că societăţii Wiebe România SRL i-a fost atribuit contractul ”Reparaţie capitală tunel pietonal km 224+883 din staţia CF Constanţa – proiectare şi execuţie”. CFR SA a informat că Sucursala Regională CF Constanţa a început programul de reparaţii capitale la tunelul pietonal (460 mp) şi la liniile 1, 2, 3 şi 4 din Gara Constanţa. Lucrările de reparaţii capitale la tunelul pietonal presupuneau etanşarea tunelului prin injecţii intramurale la extrados, tratarea fisurilor şi crăpăturilor prin injecţii cu răşini poliureatanice elastice, repararea rampelor scărilor de acces în tunel (de la peroanele liniilor 2-3 şi 4-5), placarea pereţilor tunelului şi ai scărilor cu faianţă pe o înălţime de doi metri, zugrăvirea acestora şi a tavanului cu vopsea lavabilă, placarea treptelor/contratreptelor cu gresie ceramică, montarea benzilor de atenţionare la marginea treptelor, montarea de rigole pentru scurgerea apelor şi a unei camere de pompe (la baza scărilor de la peronul liniilor 4-5) şi montarea de instalaţii electrice noi.

Video:

Citeşte şi: Lucrările la Gara Constanţa, şanse mici să fie gata până la termen. VIDEO

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat a fost parandaratu la Fagabou?
6
1
nu va bateti capul Dnul Maer este un profesionist, stie ce face, la ce atata graba in toate .
1
1
Dirine le-ai stabilit penalitatile pentru intirzire sau nu sunt prevazute in contract?
2
0
Trebuie sa ploua sa se inunde sa vada daca tine si dupa ii da drumul
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272