REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ÎNCĂ mai apar BEACH BARURI pe PLAJĂ

ÎNCĂ mai apar BEACH BARURI pe PLAJĂ

Replica API 29 iulie 2020 | 00:00 2328

După demolările care au avut loc în perioada mai – iunie Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a solicitat și primit autorizații de ridicare a unor beach bar-uri. Cei de la ABADL au prezentat exact cum se desfășoară aceste proceduri.

Ce se întâmplă mai exact pe plajele de pe litoralul românesc? Constănțenii sunt îngrijorați de faptul că după demolările ce au avut loc în perioada mai – iunie, operatorii încă mai primesc autorizații de construcții pentru altele. „Nu înțeleg de ce se tot construiesc? De ce să strici plajele cu atâte clădiri? Chiar dacă sunt ele din lemn… nu contează! Pe plajă nu ar trebui să consumi nimic, si așa nu se mai fac nici munți de gunoaie. Îți iei o sticlă de apă de acasă, să te hidratezi și gata. Pentru ce ai nevoie de clădire lângă clădire să ocupe plajele? Sunt culmea! Se permite orice!” a declarat un constănțean.

ABADL este administrator

De știut este faptul că Administraţia Naţională Apele Române prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L.) are calitatea de administrator al domeniului public al statului reprezentat de plajă şi a închiriat plaja în condiţiile H.G. nr. 241/2006 şi Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor publice nr. 454/2013 actualizat, prin licitaţie publică.

Operatorii economici închiriază de la ABADL

A.B.A.D.L. are funcție de decizie în ceea ce privesc construcţiile admise pe sectoarele de plajă. Pentru obţinerea celor două acte tehnico-juridice, operatorul solicită o împuternicire de la A.B.A.D.L. întrucât plaja este domeniu public al statului aflată în administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral. Pe un sector de plajă se pot amplasa numai dotările prevăzute în P.U.Z. privind amenajarea plajelor şi în Anexa nr. 4 la Ordinul M.D.R.T. nr. 1204/2010 pentru aprobarea Normelor metodologke privind autorizarea plajelor in scop tfirlstic şi care să nu afecteze integritatea suprafeţei de plajă.

Unele se demolează, altele se construiesc

După acțiunea de demolare din perioada mai-iunie 2020, iată că alți operatori vor să intre în legalitate. De exemplu, A.B.A.D.L. a obținut autorizații de construire pentru 2 beach baruri, unul în Constanța și unul în Mamaia. Mai exact, este vorba de Neversea Beach, situat pe plaja Modern, și unul în Mamaia Nord, în zona terasei IpaNera.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar ZOOM prietenul tau Picu cum de si a ingradit plaja? are autorizatii? vad ca toata plaja a devenit o proprietate privata. al dreq ipocrit esti Bola, pe prieteni ii protejezi si in rest faci valuri.
8
0
inchideti litoralu si gonitii pe aia cu sezlongul ca vrea pe el cat costa unul nou, mai e si rupt si infect, cu ce se dezinfecteaza dupa ce aia scuipa semintele pe el?alo, institutiile statului ce fac?
6
2
nu mai este strop de plaja. Baldachine, tot felul de dughene. Nesimtire maxima. Nimeni nu vede? Inchiriere inseamna administrare nu constructii si schimbat destinatia plajei in carciuma
9
0
Inchide odata ma Orbane sectorul HORECA,chiar trebuie sa moara oameni pe treptele spitalelor ca sa iti dai seama ca situatia e grava,da pierde economia niste bani dar parca tot oameni sunt mai valorosi decat bani.
8
4
Nesimtirea a impanzit absolut aproape orice zona de plaja cu seslonguri iar tupeul este la cote maxime, aproape ca te obliga sa te asezi in luxul lor infect. Aceasta mizerie trebuie sa dispara. O plaja trebuie sa fie libera. Sa existe seslong pentru cei ce vor asa ceva, dar sa nu fie oricine obligat sa sa stea pe asa ceva. Japca pe fata.Prefer sa le opreasca activitatile si sa stam linistiti pe plaja.
10
1
Bola,domnul Abrudan sigur stie de beach barurile fara autorizatie,Saturnul nu este singura zona unde agentii economici sunt lasati sa faca ce vor.Asta-i Romania,astea sunt institutiile statului,astia sunt angajatii statului,coruptia este in floare.
7
0
Nu mai suntem pe primul loc la profanarea plajelor ci suntem UNICI in lume .Toate tarile au si respecta Legi stricte de protejarea plajelor ...
9
0
La Saturn sunt foarte multe beach baruri fara autorizatie,domnule Bola stiati acest lucru?!Organele de control ale dumneavoastra dau doua amenzi de 30 de milioane si aceste baruri isi pot continua activitatea.Este normal?!Este o bataie de joc fata de cei care isi platesc legal autorizatia de beach bar,aceste persoane platesc o gramada de bani si cei care nu au autorizatie si au beach bar platesc doua amenzi si isi pot desfasura activitatea in continuare.Se iau spagi pentru acest lucru si dumneavoastra se pare ca stiti,rusine sa va fie!
11
0
au aprobare pe facebook de la noul director si de la asa zisul sef inspectie.....Omocea
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272