REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
10° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Încă un pas spre construirea de blocuri cu 20 de etaje, în locul fostului Abator!

Încă un pas spre construirea de blocuri cu 20 de etaje, în locul fostului Abator!

Replica API 2 martie 2020 | 00:00 2122

Așa cum am anunțat și în edițiile anterioare, în locul fostului abator de pe Șoseaua Mangaliei va fi construit un nou ansamblu rezidențial. Investitorul este Sammarina Imobiliare iar proiectul este intitulat View Development, investiția urmând a fi realizată pe o suprafața totală de 68.036 mp. După ce proprietara imobilului, SC Carmeco SA, a obţinut permisiunea de a demola clădirile existente, ce în trecut au funcționat: spălătoria, magazii, fabrica conserve, șopron vite, laborator, secție subproduse mate, centrala frig post trafo, centrala termică, stație pompare apa, punct termic, anexe, iată că investitorul a primit undă verde pentru alipirea a şase imobile, în vederea derulării investiţiei.

Zona vizată este situată pe Șoseaua Mangaliei nr. 74-75, între cartierul Abator și Cartierul KM4, în apropiere de Farul constanța, la 400 metri de Marea Neagră și Poarta 5 a Portului Constanța. Mai exact, în locul fostului Abatorul de Export din Constanţa, una dintre clădirile simbol ale oraşului. Acesta se va transforma într-un ansamblu rezidențial, cu blocuri de 20 de etaje, cu piscină, club și restaurant, cu zone destinate businessului . Proiectul va fi realizat de Sammarina View Development, pe o suprafața totală de 68.036 mp. Concret, se propune construirea unei zone mixte de birouri P+20, galerii comerciale. O altă zonă va fi destinată ansmblurilor de locuințe cu 900 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, regim înălțime P+15, dar parcări subterane. O altă zonă va fi destinată unor funcțiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unui club S+P+2 etaje și restaurant, a unei clădiri P+1 cu piscină interioară și exterioară. Ansamblul va fi prevăzut cu spații verzi, zone de interes și zone de loisir dotate cu mobilier urban.

Piatra de temelie a Abatorului de Export fost pusă în anul 1933, iar finalizarea lucrărilor s-a făcut după 3 ani, în 1936. La momentul festiv a participat şi Regele Carol al II-lea.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum dracu sa cumperi apartament acolo cand in zona aia nu poti sa respiri. Miroase de trasneste a petrol.
2
0
Parca nu ma incanta ideea de a locui la etajul 20 al unui bloc construit de machedoni.
4
1
Bravo pe cand in locooocul caseei allbee sa faca uncomplex rezidential.. .
7
1
sa cada blocurile alea de doujde etaje pe toti makidonii de kkt din C-ta.
10
1
Acesti machedoni cu lacomia lor
13
3
Fagabou mukan fifty. Muye cu caca draq de neam de zdrente si koorve
7
5
Nu se verifica oare niciodata cum au fost vandute fabricile acestea si la ce valoare au fost evaluate? Piata de desfacere exista din moment ce rafturile magazinelor sunt pline cu conserve de carne suprasaturate de conservanti si coloranti. Abatorul trebuia dus catre faliment pt. a face jocul unora care sunt interesati de cartiere imobiliare. Acest colos a fost construit in 3 ani....pacat.
10
4
Toti machedonii evazionisti , producatori de alcool neaccizat sau hrapareti de cereale S.c.Cambela isi sapala banii ciorditi de la STAT prin blocuri de cacat vandute ... mucanilor ! VEZI BLOCUL CARE SE CONSTRUIESTE CU SPRIJINUL POL. LOCALE PRIMARIA Cta pe Sos. MANGALIEI in fata la Noua Piata Abator ! Va fi jale cu parcarea , gunoaiele si zgomotul ! Dar se pareca Ursul merge ... cainii latra ! Primaria Cta nu se mai baga ... sunt manjiti ! Ba chiar au facut post fix la politaii locali in fata gropii de la fundatie sa nu cumva sa parcheze cineva si sa incurce betonierele
21
7
Hienele astea machidonesti nu se lasa pana nu distrug orasul de tot.
27
7
Nu realiseaza nimeni ce trafic va fi pe strazile acelea si asa inguste? 900 apartamente, asta inseamna vreo 1500 de masini in plus, unde se Descarca traficul?? Nu aveti minte
20
6
Cele 2 linii de cale ferata in apropiere vor face viata de calvar in timpul noptii,datorita trenurilor de marfa care trec sau asteapta sa faca manevre spre port ,spre Mangalia -nu se poate dormi noaptea.Aceasta zona a fost conceputa ca zona industriala-a se vedea si Oil Terminal din apropiere. Un locuitor din zona.
22
5
Mari oameni de afaceri. Vapoarele au ajuns la fier vechi, magazinele Metachim stau goale, abatorul demolat. Ce urmeaza?
27
3
Cel mai periculos virus in constanta-coronomache de tulcea
33
6
Esti in eroare.
7
7
Vom deveni orasul cu cele mai multe blocuri pe metrul patrat. Vom intrece New Yorkul !
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389