REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Incendiu la 'Matei Balş' - Barna: Trebuie măsuri foarte dure; orice neglijenţă poate duce la pierderea de vieţi

Incendiu la 'Matei Balş' - Barna: Trebuie măsuri foarte dure; orice neglijenţă poate duce la pierderea de vieţi

Replica API 30 ianuarie 2021 | 00:00 1392

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că este nevoie de "măsuri foarte dure" pentru respectarea regulilor în zonele din spitale cu risc de incendiu, pentru a evita tragedii precum cea de la Institutul "Matei Balş".

"În primul rând, vreau să transmit condoleanţe şi solidaritate familiilor afectate de această tragedie, de această nouă dramă, care se întâmplă la un spital din România. Aşteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spaţiul public şi evit să fac orice speculaţii, tocmai pentru a avea din partea autorităţilor responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. E totuşi de remarcat promptitudinea şi viteza reacţiei, faptul că toate cele 102 persoane din pavilionul respectiv, din clădirea aceea, au fost mutate, 44 sunt deja în alte spitale. Pare că reuşim să învăţăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reuşim să le şi evităm, dar reacţia echipelor de intervenţie a fost şi tehnic şi cantitativ, aş spune, una mulţumitoare, ceea ce este un lucru important", a declarat Barna, vineri, la RFI, scrie Agerpres.

Potrivit vicepremierului, orice neglijenţă poate avea ca efect pierderea de vieţi omeneşti.

"Nu ştiu încă exact cauza accidentului din această dimineaţă, însă e foarte clar că trebuie măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zone în care se utilizează oxigen, în zone din spital cu risc de incendiu, pentru că orice "lasă că merge şi aşa", orice neglijenţă, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieţi omeneşti, ceea ce este singura dramă care nu mai poate fi reparată. E o tragedie, regret şi sunt alături de familiile afectate", a răspuns Barna, întrebat ce poate fi făcut pentru a evita astfel de tragedii, cum a fost şi incendiul de anul trecut, de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la un pavilion al Institutului ''Matei Balş'' din Capitală, iar cinci persoane au decedat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
USR in mod continuu, pana plecati de tot din politica romaneasca!
3
1
cand va priviti in oglinda ce le puteti spune miilor de copii ce plang dupa parintii plecati departe pt o paine,copiilor ce se culca flamanzi ,copiilor ce merg cu ghetele rupte km buni pe jos pana la scoala,...aveti puterea sa priviti in ochi copii astia?
4
0
Fara USR, Arafat si Iohannis o sa fie foarte bine. Sa-si dea demisia si sa ne lase sa traim linistiti!
7
3
Cat tupeu!... Cata nesimtire!... Aristocratia politica ne arde de vii bunicii si parintii si mai iese in fata cu astfel de declaratii! Cat tupeu! Revoltayor! Nici Ceausescu nu avea asemenea nesimtire...
6
1
o sa mai gaseasca o tanara frumoasa si libera iesita la pensie la 42 de ani cu pensie de 13000 de lei sa o numeasca in functii de conducere!!!
5
0
Hai ca seamana la discurs cu johaneszz.Ce ai tata, ai luat virusul limbii de lemn? Vaccin pt. asta nu exista ,poate in Rusia lui Putin.
2
3
Mare prost e asta, un barbat care e certat de nevasta non stop...asta e un mare gogoman
6
1
etete ia te uita cine s-a trezit din somnul de dupa ciolane roase , al catelea incendiu in spital,a inceput in iasi la spitalul cfr,a urmat piatra neamt,unde doctorul divina este singurul supravietuitor al dezastrului fiind pretin cu nelutu ,pacientii murind de covid,arsi si la final inghetati la letcani,a urmat bacau iar acum bucuresti,era lui iohanis hotul de case si copii
6
1
ministerul e al vostru barna . luati masuri intre voi . ori incepeti de luni sa construiti spitale noi , ori plecati rapid si nu mai vorbiti vorbe goale .
7
0
prima masura - tu, catzu, voiculescu sa va duceti dupa Dragnea, golani care ati prostit 15-25 la suta din populatia votanta
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212