REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Încep să se MIŞTE lucrurile la Liceul SPORTIV: Va fi MODERNIZATĂ sala de tenis

Încep să se MIŞTE lucrurile la Liceul SPORTIV: Va fi MODERNIZATĂ sala de tenis

Replica API 23 decembrie 2020 | 23:07 1712

Veşti bune pentru Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”! Primăria municipiului Constanţa a demarat procedurile pentru elaborarea documentaţiei tehnice pentru a consolida structura de rezistenţă, pentru a supraînălţa şi moderniza, ulterior, clădirea ce are în prezent funcţia de sală de tenis de masă, din incinta liceului “Nicolae Rotaru”. În plus, obiectivul documentaţiei prevede şi branşarea clădirii, ce urmează a fi reabilitată, la instalaţia de gaze naturale.

Au fost demarate procedurile pentru reabilitare

Actualul primar al Constanţei, Vergil Chiţac, a decis că este momentul ca Liceul cu Program Sportiv să intre în proces de reabilitare, după ce ani de zile administraţia PSD condusă de Decebal Făgădău a promis marea cu sarea, dar nu a mai trecut la fapte. Iată că elevii liceului au parte de veşti bune, chiar dacă în prezent învăţământul se desfăşoară în mediul online. Primăria Constanţa a emis marţi, 22 decembrie, autorizaţia de construcţie ce prevede elaborarea documentaţiei tehnice pentru consolidarea structurii de rezistenţă, pentru supraînălţarea şi modernizarea clădirii ce are în prezent funcţia de sală de tenis de masă, din incinta liceului “Nicolae Rotaru”. Autorizaţia este valabilă 12 luni, iar lucrările ar urma să aibă loc pe strada Ion Corvin, nr. 2.

Liceul Sportiv, îngropat în bălării

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” a ajuns pradă buruienilor și vegetației luxuriante ce crește pe zi ce trece, tot mai mult. Despre acest fapt a fost informată și redacția Replica de Constanța, locuitorii din zonă afirmând faptul că din pricina vegetației crescute în neștire au probleme foarte mari cu anumite viețuitoare. Cine ar trebui să se ocupe de aceste buruieni? Ei bine, problema este pasată de colo – colo.

Demersuri încă din 2018

Vă reamintim faptul că situația Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din municipiul Constanța se află în atenția consilierilor locali încă din 2018.

Dincolo de modernizarea sălii de tenis de masă, municipalitatea a demarat în același an, lucrările de îmbunătățire a infrastructurii școlare prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din municipiul Constanța. În acest sens, Primăria Constanța a atribuit contractul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru“ unei societăți din București - Hidro Salt B 92 SRL, un contract în valoare de 4.970.276,87 lei, fără TVA. Astfel, ar fi trebuit să fie reabilitată și cantina și refinisat căminul unității de învățământ. În ciuda acestor încercări de modernizaare, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” a rămas un șantier abandonat, după ce firma care câștigase licitația a dispărut.

Citeşte şi:

Liceul Sportiv, ÎNGROPAT de BĂLĂRII, că tot ÎNCEPE ŞCOALA

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo asa va vrea sifonaria romana
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212