REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Începe REABILITAREA CAZINOULUI din CONSTANȚA! Iată ce a reaprobat Guvernul - FOTO: CUM VA ARĂTA CLĂDIREA

Începe REABILITAREA CAZINOULUI din CONSTANȚA! Iată ce a reaprobat Guvernul - FOTO: CUM VA ARĂTA CLĂDIREA

Replica API 9 mai 2019 | 00:00 240

Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, în şedinţa de miercuri, 8 mai a.c.. Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție). Astfel, lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

“Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat și am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect extrem de așteptat de către toți românii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu. În vederea punerii în siguranță a obiectivului de investiţii se propune realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și a celor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

Astfel, faţă de documentația avizată iniţial, în anul 2015, principalele modificări vizează: reconfigurarea funcțională și adaptarea spațiilor interioare și exterioare la noile funcțiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viața social-culturală a orașului și pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală și istorică excepțională; adaptarea proiectelor de arhitectură, structură și instalații la noile funcțiuni propuse, ținând cont de actualizarea expertizelor și studiile la această fază de proiectare; revizuirea documentațiilor de arhitectură și componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 – 2018; actualizarea normativelor de proiectare și a legislației în domeniu.

În urma realizării lucrărilor de consolidare și restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public și astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, fațade, raportul plin-gol, decorație interioară și exterioară.

În această manieră, Cazinoul va putea redeveni un centru cultural și de divertisment de anvergură internațională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții, beneficiind de o sală multifuncțională de 200 de locuri și de o sală de festivități cu o capacitate de 150 de locuri, au anunțat reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) printr-un comunicat de presă.

De precizat că au fost făcute publice şi imaginile proiectului, mai exact cum va arăta Cazinoul după reabilitare, imagini pe care le puteţi observa ataşate acestui articol.

L.C., F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
seamana cu o biserica ...masii
0
0
face usereu de la constanta cazino nou nout. Le stiu ei pe toate, ba ca e campanie, ba ca se poate construi gratis, dar cum nu vor sa ne zica. Asteptam sa reconstruiasca Constanta asta daca nu se bat iar intre ei la alegerile interne.
2
3
Daca vreti o clasa politica curata, educata si de calitate, aveti de asteptat. Cei care posteaza injuraturi si vulgaritati sunt alternativa propusa de opozitie. Toti la fel ca pesedeii. Asa a ajuns poporul roman, o gramada de mitocani.
2
3
Unii fac treaba, altii fac caca.
2
5
Plecati dracu de la putere si se va intampla ceva bun si cu Cazinoul si cu tara asta! Ne am saturat de minciuni, odata la 4 ani! Am vazut poze si cu spitalele regionale, cu autostrazi, etc. Treziti va, oameni buni! Uitati va in jur! O sa ajungem mult mai rau decat Grecia!
4
2
Septembrie 2014. Scurtmetraj: Mazare, Dragnea Cuceritorul si merele de aur. www.replicaonline.ro guvernul isi asuma responsabilitatea reabilitarii cazinoului constanta si promite teleschiul nautic inchipuit de mazare 190705
4
0
Observ ca este reabilitat deja prin cel mai ieftin program, photoshop.
6
0
Cu buldozerul in garla cu el si toata lumea a scapat de critici.Renovarea nu costa mai mult decat o constructie noua?Faceti un bordel mare si frumos pentru vaporeni!
0
5
vrajeala pt bosorogii pachetari privitori la antena3 si votanti de bolsevici .doar niste poze pe calculator atit
7
3
vrajeala ieftina pentru prosti! acest gen de stiri ar trebui complet eliminate din presa! nu trebuie publicate decat articole de genul cazinoul a fost reabilitat si asa arata cazinoul dupa reabilitare!
16
1
Boc, la Cluj a construit o scoala de la zero iar grangurii cei msri se chinuie sa dea cu var o cladire. Mergeti si luati lectii de la omul acela sa va invete cum se construieste cinstit.
12
3
citit cu atentie, acolo scrie asa : guvernul a REAPROBAT .......... adica mai aprobase reabilitatea cazinoului in urma cu ceva timp si acum a REAPROBAT, pai domnilor guvernanti ce s-a intamplat cu aprobarea precedenta?si acum ce asigurari avem noi ca nu o sa se intample tot asa si cu reaprobarea asta? ...........continuati sa tot reaprobati pana pica cladirea, si e interesant ca reaprobarea asta vine taman de alegeri,cand o sa mai vina o alta reaprobare?evident ca tot in preajma unor alte alegeri
15
0
Ce pacaleala de doi lei bine ca nu au pus o poza cu bebelusul moliceanu in foto shop
14
0
exista speranta in romania atata timp cat crezi cu adevarat in MU13 PSD!!!
10
2
incepe propaganda electorala !!! Muie cu cacat fagadau, muie cu acelasi cacat dragnea infractorul si aceeasi muie cu cacat celor care mint populimea !!!
17
2
Doamne, cat de prosti ne cred astia ca suntem!
15
0
nu cred. propaganda electorala ca de fiecare data. minciuni!!!
17
0
Daca erau fotografii ale Cazinoului renovat va credeam.
13
0
Nu cred pana nu-l vad refacut asa cum trebuie!
19
0
ati aflat ca vin sal repar ? sau sal vand !
8
1
In sfarsit.....FELICITARI dnule Fagadau pt.insistare.Sa speram ca nu vor depune iara CONTESTATII pt a impiedica demararea proiectului.Carcotasii vor vedea ca se poate.
2
23
nu va mai crede nimeni
23
2
Inca o promisiune mincinoasa !--Pina acum au facut spitale autostrazi wc-uri la toate scolile etc---Cine sa-i mai creada ?
25
1
Pishat si rahat cu apa rece, a inceput campania electorala ha ha ha
26
1
Stati linistiti, sunt niste imagini 3D computerizate, mare lucru. Pana la alegeri veti vedea multe asemenea scenarii si imagini.
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212