REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

INCONŞTIENŢĂ! Izolaţia unui bloc, reabilitată cu o schelă nesigură, pe care lucrează muncitori fără contract

INCONŞTIENŢĂ! Izolaţia unui bloc, reabilitată cu o schelă nesigură, pe care lucrează muncitori fără contract

Replica API 19 iunie 2018 | 00:00 360

Administratorul blocului riscă o amendă în valoare de 60.000 lei

Administratorul blocului riscă o amendă în valoare de 60.000 lei

Cercetările continuă în cazul schelei montată necorespunzător în zona Eden din Constanţa! În cursul zilei de luni, 18 iunie a.c., Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa a trimis două echipaje pentru verificarea situaţiei care vizează schela montată pe latura unui bloc situat în zona Eden din municipiul Constanţa.

Inspectorii ITM au găsit la faţa locului trei muncitori care efectuau lucrarea pe acea schelă. În urma audierilor celor trei, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa au constatat faptul că cei trei lucrează pe cont propriu la izolarea exterioară a blocului. Lucrarea se întinde pe patru etaje ale blocului şi implică un risc foarte mare. Reamintim că un locuitor din zona Eden a sesizat cotidianul „Replica” de Constanţa cu privire la faptul că o schelă este montată necorespunzător pe faţada unui bloc din zona Eden, pe strada Soveja la blocul 44. Mai exact, schela era susţinută în... trei pietre, iar riscul de accidente pe care îl prezenta era foarte mare.

În acest caz, sosiţi la faţa locului, inspectorii ITM au constatat faptul că schela era montată necorespunzător pentru lucrarea în execuţie. “Am acţionat în cursul dimineţii de luni prin trimiterea pe teren a două echipaje din cadrul Inpsectoratului Teritorial de Muncă Constanţa. La faţa locului au fost găsite trei persoane. Acestea au completat fisele de identificare din care reiese faptul că cei trei lucrau pe cont propriu, fără forme legale de muncă. Schela este defectuos montată şi încercă să intrăm în legătură cu Asociaţia de proprietari, lucrarea vizând toate apartamentele. Schela este pe patru nivele, iar lucrarea este de anvergură, anveloparea unui bloc şi implică riscuri majore. Cele trei persoane au refuzat să recunoască că aparţin unei asociaţii sau poate chiar nu aparţin. Trebuie să luăm legătura cu Asociaţia de proprietari pentru a vedea dacă există contract de muncă. Cei trei muncitori susţin că au căzut de acord cu fiecare dintre proprietarii apartamentelor pentru executarea lucrării.”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, Eugen Bola.

Dacă lucrurile stau exact aşa cum au declarat cei trei muncitori, administratorul blocului riscă o amendă în valoare de 60.000 lei.

Citeşte şi: https://www.replicaonline.ro/asa-lucreaza-dorel-in-constructii-viata-constantenilor-pusa-in-pericol-de-o-schela-sprijinita-de-pietre-358662/

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ATENTIE LA NEATENTIE. un seat rosu, CT 88 BBY, vinde droguri la cora, parcul tabacariei si pe la licee. E JALE CE SE INTAMPLA! POLITIA DOARME?
1
0
Gresit...BOLA da le amenzi de miliarde tata ca sa faceti voi,parazitii,buget mare pt salariile voastre de sute de milioane...pe ei frate,pe saraciile astea,pe adm blocului,e pensionar:suge sangele bugetului....OOO...DAAA...era sa uit:voi nu va faceti decat datoria,ti-ai dracu de talhari mascati in functionari.........incercati sa aduceti modificari legii,doar sunteti specialisti,sa poata munci si saraciile astea...HUOOOOO
6
0
deci nu cade
3
0
Un locuitor din zona Eden ?! Un turnator nenorocit care nu are ce face in casa si toarna pe altii. Un nenorocit care nu are bani sa isi repare fatada de la apartamentul primit ca pomana comunista de la stat si acum moare cand vede ca altii se descurca mai bine . Un politruc nenorocit , fost activist de partid . Iar voi ziaristi avizi de senzational ati gasit subiectul cel mai tare , trei amarati care incearca sa castige un ban cinstit sunt tratati ca niste infractori multumita voua si turnatorului vostru. De aia e tara asata asa cum e datorita unora ca voi.
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367