REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Aşa lucrează DOREL în construcţii! Viaţa constănţenilor, pusă în PERICOL de o schelă sprijinită de pietre!

Aşa lucrează DOREL în construcţii! Viaţa constănţenilor, pusă în PERICOL de o schelă sprijinită de pietre!

Replica API 18 iunie 2018 | 00:00 835

RISC DE ACCIDENT!

RISC DE ACCIDENT!

Lucrările pentru izolarea exterioară sau recondiţionarea locuinţelor sunt în floare, la Constanţa! Asta pentru că vremea reprezintă un factor favorabil acestor lucrări. În cazul de faţă, vorbim despre reabilitarea faţadelor. Astfel de lucrări ar trebui să fie relativ sigure, numai că imaginile din oraş ne demonstrează contrariul.

Spre exemplu, în acest weekend, cei care au trecut prin zona Eden din Constanşa au observat faptul că o schelă montată pe o alee intens circulată este susţinută de... trei pietre! La baza schelei se află intrarea într-o instituţie bancară, dar şi un bancomat funcţional. Trecătorii, printre care şi locatarii din zonă, au rămas fără cuvinte când au observat faptul că schela este susţinută doar de câteva pietre. “Din păcate aşa se lucrează... un pericol atât pentru trecători, cât şi pentru muncitori!”, a precizat, pentru “Replica” de Constanţa, un locuitor din zona Eden care ne-a sesizat în această privinţă.

Alţii spun că ceea ce văd este lipsit de responsabilitate şi profesionalism. „Şi dacă pun pietre deasupra, trebuia să fi pus ceva scandură pentru că pietrele se pot sparge. Riscant”, spune un alt constănţean.

Alţii fac haz de necaz: “Asta este bună de pus la albumul ăla cu poze care demonstrează… De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii.”. Pe lângă pericolul pe care îl riscă muncitorii, viaţa celor care traversează aleea este pusă în pericol. Din fericire, pentru a evita o tragedie, autorităţile competente s-au sesizat cu privire la această situaţie şi iau măsuri.

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa s-a sesizat şi trimite o echipă în control!

Pietrele sunt cea mai neinspirată alegere pentru susţinerea schelei! Experţii spun că este necesară montarea unei bucăţi de scândură, în nici un caz pietre. Având în vederea prognoza meteorologică pentru zilele următoare, ploaie şi furtună, riscul de accidente a crescut. În acest sens, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa s-a sesizat şi a dat asigurări că va verifica situaţia.

“Înainte de a fi montată schela se fac verificări ample cu privire la suprafaţa pe care este montată. În cazul în care nu este poziţionată pe suprafaţă plană, trebuie ancorată, iar pentru susţinere se foloseşte o scândură, în nici un caz pietre. Acestea devin alunecoase dacă plouă şi există riscul să se spargă”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, Eugen Bola, inspectorul şef din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba desteptule cu creierul mare cat balega vacii , de unde stii tu ma toate detaliile astea ? Inginerule super calificat ! Nu puteti sa va vedeti de treaba voastra si sa va curatati mizeria din curtea proprie , va doare pe voi ce se intampla la altii .Tara de asistati sociali apargatori de seminte si parieristi priceputi la toate asta am ajuns . Imi doresc din tot sufletul ca la urmatoarele alegeri tot PSD sa castige ca sa ajunga poporul asta alcatuit din curve, hoti , turnatori si puturoai acolo unde-i este locul:
2
0
Atat te duce creierul ala de nuca mah schelarule. Asta nu este schela. Este o porcarie incompleta. Sunt curios cum te urci pe ea, ca sigur nu e prevazuta cu scara si te catari ca o maimuta ce esti.
0
0
mai Grigore, pana la reabilitarea blocurilor de catre Primarie sunt alte prioritati mai mari, uita-te cum arata Cazinoul, Piata Ovidiu care e cea mai urata piata din toata Romania, acel loc aduna toate stilurile posibile, tiganii daca se straduiau nu reuseau sa faca Piata Ovidiu sa arate atat de urat.De ce nu se incearca acolo o armonizare?cladirile din perioada interbelica, blocurile comuniste si acea cladire facuta dupa 1990 sunt cele mai urate, trebuie fatetate in stil clasic
0
0
de ce crezi ca nu se vrea accesarea de fonduri , pt ca nu se poate fura de la ele . Vezi cluj , brasov , oradea etc , oameni care capabili care vor sa faca ceva . Adevarat si la noi in constanta se vrea ceva , doar ca se vrea sa arate ca o balega , orasul , misiune indeplinita .Multumim faggotau si mazarica
4
0
In foarte multe orase de reabilitare blocurilor se ocupa primariile. S-au accesat fonduri europene si se lucreaza organizat. Tot blocul are aceleasi culori de sus pana jos. La Constanta,nu nene, pe cei de la primarie ii doare in cur, fiecare isi izoleaza peretii cum zice Dorel. Si uite asa blocurile noastre sunt asa cum sant.
2
0
Daca imi aratati autorizatia de construire pentru firmele luminoase brd si western din poza va cred pe cuvant ca nu e vecinul invidios autorul articolului
2
0
Nu mai este o mirare pentru nimeni si se stie ca in constructii sunt cei mai batuti in cap oameni!
0
0
Schela este incompleta. Lipsesc elemente de schela. Este un pericol pentru utilizatori si persoanele din jurul acesteia.
1
0
Izolata esti tu. Se numeste izolatie
3
0
sigur a reclamat vreun vecin mai sarac care nu a avut bani sa isi repare si el fadada de la apartament si acum e deranjat de lucrari . Pai daca schela e ancorata de perete in multiple locuri , pietrele alea de jos nu mai au nici un rol acum ba desteptilor .
2
12

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367