REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

INCREDIBIL! Maşină cu rulaj din ce în ce mai mic, de la un anunţ la altul!

INCREDIBIL! Maşină cu rulaj din ce în ce mai mic, de la un anunţ la altul!

Replica API 12 ianuarie 2019 | 00:00 336

Kilometraj „mânărit”?

Kilometraj „mânărit”?

Țeapă cu mașina second hand! A cumpărat-o cu un rulaj de 350.000 și a vândut-o cu... 193.000. Un constănțean și-a vândut autoturismul marca Volkswagen Caddy 2006 în luna decembrie a anului trecut. În anunțul postat pe un site de vânzări, proprietarul a specificat și datele mașinii în cauză, respectiv an fabricație, model caroserie, capacitate motor, rulaj. Datele au fost reale, spune vânzătorul.

A primit pe ea până-n 2000 de euro şi a fost surprins când, recent, a văzut autoturismul scos, din nou, la vânzare de proaspătul cumpărător. De data aceasta, mașina nu mai avea aceleași specificații. La rulaj apăreau 193.000 km. Cazul readuce în atenţie noţiunea de samsari de maşini, dar şi pericolul kilometrilor daţi înapoi – astfel de practici de înşelătorie sunt penale! Subliniem acest lucru, din dorinţa de a descuraja astfel de „îndeletniciri”.

„Am avut un Caddy "the DOG " mobil, pe care l-am vândut anul trecut în decembrie. Am pus anunț pe OLX, mașina nu era "ţiplă" și avea ceva kilometri. Nu mulți pentru mașina respectivă, dar oricum. Nenea în cauză s-a târguit până la o sumă ce eu am considerat-o ok pentru starea mașinii, și anume rugină la praguri capotă și portiere.

Maşina în schimb, din punct de vedere mecanic, era ok. Nici un moment nu am ascuns kilometrii reali ai mașinii, undeva în jur de 340.000, așa că, în momentul în care am vazut-o prima oară cu 245.000 în anunțul ulterior de vânzare, și chiar cu 193.000 azi, am zâmbit.

Mașina este la aceeaşi persoană care a luat-o de la mine, dar kilometrii parcă dispar pe zi ce trece”, susţine primul vânzător al maşinii. Bărbatul a ţinut să ne transmită acest aspect pentru că i se pare anormal ca cel care a cumpărat maşina de la el „să mânărească kilometrajul”, „asta mai cu seamă că cel care a cumpărat maşina, iar acum o revinde, este cadru militar. aveam pretenţii”, a mai spus bărbatul.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, cel care a repus maşina în vânzare susţine că, deși a postat un rulaj fals, l-a înștiințat pe el care a achiziționat-o care este kilometraj real.

„Am vându-o deja. Așa am trecut-o la vânzare, că altfel nu o lua nimnei, dar când a venit omul, i-am spus adevărul”, a spus, pentru „Replica”, bărbatul. Sperăm că aceasta este verisunea reală, dacă nu, ne bazăm pe vigilenţa autorităţilor, în sensul că probabil se vor autosesiza şi vor verifica speţa!

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca-i mai da kilometrajul inapoi s-ar putea sa n-o mai vanda precum blonda care intentionand sa-si vanda roverul lunar dupa vizita la mecanicul priceput a zis ca nu mai vinde asa masina cu 50000 de km
0
0
Sa va dau muie
0
4
A mers cu spatele 100 mii km si asa scade, da-va-n plm de prosti.
1
5
majoritatea masinilor aduse sunt manarite. Problema e ca daca aduci o masina si are 350k nu iti vine nimeni sa o vada iar daca aduci una care are cu adevarat 100k atunci e mai scumpa decat orice masina asemanatoare de pe piata. Am cateva cunostinte care aduceau masini si au incercat sa fie cinstiti si nu le-a mers a trebuit sa se apuce de alta meserie.
2
0
Samsari de masini se muleaza dupa dorintele clientului. Orice client rupt in cur care a obtinut un imprumut bancar cauta sa-si ia o masina cat mai bengoasa cu multe dotari, pe care nu le va folosi si oricum nu le pricepe, cat mai noua, cu km cat mai putini siiii cat mai ieftina! Pai si atunci, cine e de vina? Voi vreti cam multe pentru 2 lei. Este un studiu de caz si nu generalizez. Persoanele care se simt sa se abtina. Toate cele bune!
5
1
Nu e caz penal.
4
0
In 2016 am cumparat un bmw cu 183000 km..dupa ce am facut un test pe bmw decoder am aflat ca, cu un an in urma avea 450000..Numai hoti in Romania. Nu credeam ca se pot face 100000 km pe an...chiar Germania fiind. Asta este.
11
0
Mergeti la parcurile din constanta e jale!! Masini din 2006 cu 90.000 maxim.. cumpara numai masini lovite
16
0
Eu am un cazan cu buzele facute cu care fac Taxi pirat pe centru in Cernavoda,Fiscu doarme!
12
0
In fiecare zi se naste un fraier. Daca nu profiti t de el profita altul.
7
9
Poate citeste anuntul si actualul proprietar si face o plangere penala.
10
2
Masina a fost a mea cand am dat-o nu am ascuns nici un moment km reali . Totusi .
10
3
Daca ai avut parintii needucati si te-au invatat sa vorbesti asa in public, te rugam tu sa nu-ti perpetuezi rasa asta imputita de inculti, Online sunt si minori si parinti si oameni educati, care-ti citesc tie comentariul, asadar te rugam sa iti controlezi vocabularul, sau dupa caz sa te abti.
28
1
Da ce pula mea ti se pare asa incredibil?90 la suta din masinile de vanzare sunt facute la dinti!
20
13

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218